Šifra pogreške 0x80000FF prilikom preuzimanja ažuriranja na računalo sa sustavom Windows Vista putem servisa Windows Update ili Microsoft Update

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 946414 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.

Podrška za sustav Windows Vista bez instaliranih servisnih paketa obustavljena je 13. travnja 2010. Da biste nastavili primati sigurnosna ažuriranja za Windows, provjerite koristite li sustav Windows Vista sa servisnim paketom Service Pack 2 (SP2). Dodatne informacije potražite na sljedećoj Microsoftovoj web-stranici: Pružanje podrške obustavlja se za neke verzije sustava Windows

Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

Riješite problem automatski

Riješite taj problem
Popravak od Microsofta 50202
Sada prijeđite na odjeljak Je li time problem riješen?.

Napomena Čarobnjak je možda samo na engleskom jeziku. No automatsko popravljanje funkcionira i u verzijama sustava Windows na drugim jezicima.

Napomena Ako trenutno ne koristite računalo na kojemu se pojavljuje problem, automatski popravak možete spremiti na izbrisivi memorijski pogon ili na CD, a zatim ga pokrenuti na računalu na kojemu se problem pojavljuje.

Napomena Ako želite sami riješiti problem, prijeđite na odjeljak "Popravit ću to sam".
Jesu li vam te informacije bile korisne? Pošaljite nam povratne informacije

Opis poruke o pogrešci

Prilikom preuzimanja ažuriranja na računalo sa sustavom Windows Vista putem servisa Windows Update ili Microsoft Update može se pojaviti šifra pogreške 0x80000FFF. Ta se pogreška može pojaviti i prilikom pokretanja servisa Windows Update putem upravljačke ploče.

Problem se može pojaviti ako u registru sustava Windows postoji neka od sljedećih vrijednosti:
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\PendingXmlIdentifier
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\NextQueueEntryIndex
 • HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS\AdvancedInstallersNeedResolving
Ovaj će vam članak olakšati rješavanje problema.

Popravit ću to sam

Problem pokušajte riješiti primjenom sljedećih metoda, redoslijedom kojim su navedene.

Prva metoda: ponovno pokrenite računalo, a zatim pokušajte ponovno instalirati ažuriranja

Zatvorite sve otvorene programe, zatim ponovno pokrenite računalo, a potom pokušajte instalirati ažuriranja.

Napomena Ponovnim pokretanjem računala završit će se sve prethodne instalacije i neće biti zaostalih procesa koji zahtijevaju ponovno pokretanje sustava prije dovršetka.

Ako se problem ne riješi, prijeđite na drugu metodu.

Druga metoda: sigurnosno kopiranje ključeva registra koji možda uzrokuju problem te njihovo uklanjanje

Važno Ovaj odjeljak, postupak ili zadatak sadrži upute za izmjenu registra. No nepravilnim izmjenama registra možete prouzročiti ozbiljne probleme. Zato pažljivo slijedite ove upute. Radi bolje zaštite prije izmjene registra stvorite njegovu sigurnosnu kopiju. Tako ćete moći vratiti registar ako se pojave problemi. Dodatne informacije o stvaranju sigurnosne kopije i vraćanju registra potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
322756 Sigurnosno kopiranje i vraćanje registra u sustavu Windows
Da biste pomoću uređivača registra stvorili sigurnosnu kopiju vrijednosti registra navedenih u odjeljku "Opis poruke o pogrešci", a zatim ih izbrisali, učinite sljedeće.

Napomena Pomoću ovih koraka može se riješiti problem opisan u odjeljku "Opis poruke o pogrešci". Pomoću njih možda neće biti moguće riješiti problem ako primite poruku o pogrešci 8000FFFF u scenariju koji se razlikuje od onog opisanog u odjeljku "Opis poruke o pogrešci".
 1. Kliknite Start
  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
  gumb Start
  .
 2. U okvir Start Search (Pokreni pretraživanje) upišite regedit.
 3. Na popisu Programs (Programi) kliknite Regedit.exe.

  Sažmi ovu slikuProširi ovu sliku
   Dozvola za kontrolu korisničkih računa
  Ako se od vas zatraži da unesete administratorsku lozinku ili potvrdu, upišite lozinku ili kliknite Continue (Nastavi).
 4. Pronađite i kliknite sljedeći potključ registra:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
 5. Desnom tipkom miša kliknite COMPONENTS (Komponente).
 6. Kliknite Export (Izvoz).
 7. U okvir File Name (Naziv datoteke) upišite COMPONENTS (Komponente).
 8. U okviru Save in (Spremi u) kliknite Desktop (Radna površina), a zatim Save (Spremi) da biste datoteku spremili na radnu površinu.
 9. U oknu s detaljima desnom tipkom miša kliknite PendingXmlIdentifier, a zatim Delete (Izbriši). Ako ta vrijednost ne postoji, prijeđite na sljedeći korak.
 10. U oknu s detaljima desnom tipkom miša kliknite NextQueueEntryIndex, a zatim Delete (Izbriši). Ako ta vrijednost ne postoji, prijeđite na sljedeći korak.
 11. U oknu s detaljima desnom tipkom miša kliknite AdvancedInstallersNeedResolving, a zatim Delete (Izbriši). Ako ta vrijednost ne postoji, prijeđite na sljedeći korak.
 12. Ponovno pokrenite računalo.
Da biste provjerili je li time problem riješen, idite na odjeljak "Je li time problem riješen?".

Je li time problem riješen?

Pokušajte preuzeti ažuriranja. Ako se više ne pojavljuje šifra pogreške, a računalo ispravno preuzima ažuriranja, znači da je problem riješen i da ste gotovi s ovim člankom. Ako problem nije riješen, obratite se službi za podršku.

Voljeli bismo od vas dobiti povratne informacije. Da biste nam poslali povratne informacije ili prijavili eventualne probleme s ovim rješenjem, ostavite komentar na blogu "Popravite mi to" ili nam pošaljite poruku e-pošte.

Napomena Od šestog do osmog koraka druge metode u odjeljku "Popravit ću to sam" u datoteci Components.reg na radnoj površini stvara se sigurnosna kopija sljedećeg ključa registra:
HKEY_LOCAL_MACHINE\COMPONENTS
 • Ako pomoću koraka opisanih u rješenju ne uspijete riješiti problem, pomoću te sigurnosne kopije možete vratiti ključ registra u prethodno stanje. Da biste vratili ključ registra, samo dvokliknite datoteku Components.reg na radnoj površini, kliknite Yes (Da) kada se od vas zatraži potvrda, a zatim kliknite OK (U redu) u dijaloškom okviru potvrde.
 • Ako pomoću koraka opisanih u rješenju uspijete riješiti problem, datoteku Components.reg možete izbrisati s radne površine.

DODATNE INFORMACIJE

Te ključeve piše servis instalacijskog programa za module sustava Windows, TrustedInstaller.exe, prilikom instalacije paketa koji zahtijeva ponovno pokretanje.
 • PendingXmlIdentifier Taj ključ registra stvara se prilikom prve instalacije paketa koji zahtijeva ponovno pokretanje, a briše se nakon dovršetka postupaka koji slijede nakon ponovnog pokretanja.
 • NextQueueEntryIndex i AdvancedInstallersNeedResolving Ti se ključevi registra ponekad stvaraju nakon ponovnog pokretanja da bi se održalo stanje.

U nekim slučajevima problemi kao što je prestanak napajanja ili oštećenje registra mogu uzrokovati nekonzistentnost tih vrijednosti koja onemogućuje ispravno funkcioniranje klijenta za TrustedInstaller (kao što je zaslon Značajke sustava Windows).

Brisanje tih vrijednosti nema nikakvih poznatih nuspojava. No svakako vam preporučujemo da prije brisanja stvorite sigurnosne kopije tih vrijednosti registra.

Pomoću ovog rješenja mogu se riješiti sljedeći problemi:
 • prilikom pokušaja instalacije sustava 2007 Microsoft Office pojavljuje se kôd pogreške 1935
 • u sustavu Windows Vista prikazuje se prazan zaslon Značajke sustava Windows

Svojstva

ID članka: 946414 - Posljednja izmjena: 27. rujna 2011. - Revizija: 9.0
ODNOSI SE NA:
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Update
Ključne riječi: 
kbregistry kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB946414

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com