Tulostuksen peruuttaminen tai tulostusjonoon jumiutuneen tulostustyön poistaminen Windows XP:ssä

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 946737 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Esittely

Tulostusongelmat ovat turhauttavimpia tietokoneiden käyttäjien kohtaamista ongelmista. Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tulee kokeilla, jos tulostustyön peruuttamisessa tai tulostustyön poistamisessa tulostusjonosta on ongelma. Tässä artikkelissa olevat neljä tapaa, jotka sisältävät vaiheittaisia ohjeita, on tarkoitettu aloitteleville tai keskitason taidot omaaville tietokoneiden käyttäjille.

Jos sinun täytyy peruuttaa tulostustyö, kokeile järjestyksessä tapoja A?D.

Jos sinun on poistettava tulostustyö jonosta, siirry suoraan tapaan D.

Ratkaisu

Tapa A: Paina tulostimen peruutuspainiketta tai käytä sen peruutusvalikkokomentoa

Helpoin tapa peruuttaa tulostustyö on etsiä tulostimesta peruutuspainike ja painaa sitä tai peruutusvalikkokomento ja valita se. Jos et vielä ole tehnyt tätä, kokeile ensin tehdä niin.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ratkaisi ongelman, sinun ei tarvitse tehdä muita artikkelissa kuvattuja toimia. Sinun saattaa kuitenkin kannattaa lukea Vihjeitä ongelman estämiseksi -osa, jotta voit välttää tämän ongelman ilmenemisen jatkossa.

Jos tulostimessasi ei ole näitä toimintoja tai jos tämän tavan toimien tekeminen ei ratkaise ongelmaa kohdallasi, kokeile tapaa B.

Tapa B: Katkaise virta tulostimesta ja kytke se uudelleen

Kokeile seuraavaksi katkaista virta tulostimesta ja kytkeä se uudelleen. Joissakin tulostinmalleissa tämän tekeminen peruuttaa tulostustyön.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ratkaisi ongelman, sinun ei tarvitse tehdä muita artikkelissa kuvattuja toimia. Sinun saattaa kuitenkin kannattaa lukea Vihjeitä ongelman estämiseksi -osa, jotta voit välttää tämän ongelman ilmenemisen jatkossa.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ei ratkaissut ongelmaa, katkaise virta tulostimesta ja kokeile sitten tapaa C.

Tapa C: Peruuta tulostaminen Ohjauspaneelin avulla

Tämä tapa on hieman monimutkaisempi. Tulostaminen yritetään peruuttaa Ohjauspaneelin avulla.

Mitä tarkalleen yrität tehdä? Yritätkö peruuttaa vain yhden tiedoston tulostuksen vai haluatko peruuttaa myös muita tulostustöitä? Ovatko kaikki tulostustyöt omiasi, vai ovatko muut käyttäjät lähettäneet tulostustöitä tulostimelle? Jos sinun on peruutettava tiedostoja, jotka muut käyttäjät ovat lähettäneet tulostimelle, sinun on oltava tietokoneen järjestelmänvalvoja tai omattava oikeudet peruuttaa tulostustyöt. Jos käytät omaa tulostintasi, olet todennäköisesti tietokoneen järjestelmänvalvoja. Jos tulostat jaettuun tulostimeen, saatat joutua pyytämään järjestelmänvalvojaa peruuttamaan tulostustyön puolestasi.

Jos haluat peruuttaa yhden tulostustyön tai useita tulostustöitä, toimi seuraavasti.
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 2. Kirjoita Avaa-ruutuun control printers ja valitse sitten OK.
 3. Napsauta tulostimen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Avaa.
  • Jos haluat peruuttaa yksittäisiä tulostustöitä, napsauta peruutettavaa työtä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Peruuta.
  • Jos haluat peruuttaa kaikki tulostustyöt, valitse Tulostin-valikosta Peruuta kaikki tiedostot.
Huomautus Jos peruutat tulostustyön, jonka haluat tulostaa, lähetä se uudestaan tulostimelle.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ratkaisi ongelman, sinun ei tarvitse tehdä muita artikkelissa kuvattuja toimia. Sinun saattaa kuitenkin kannattaa lukea Vihjeitä ongelman estämiseksi -osa, jotta voit välttää tämän ongelman ilmenemisen jatkossa.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ei ratkaissut ongelmaa, varmista, että tulostimen virta on katkaistu, ja kokeile sitten tapaa D.

Tapa D: Pysäytä taustatulostus ja poista kaikki taustatulostustiedostot

Jos kokeilit tapoja A?C, mutta et onnistunut, tavan D pitäisi ratkaista ongelma. Jos siirryit tapaan D heti vain tulostustyön poistamista varten, osa tässä kerrotusta ei välttämättä koske tilannettasi.

Tapa D on hieman monimutkaisempi ja vaatii hieman enemmän vaivaa kuin muut tavat, mutta älä huolestu: se näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin se todellisuudessa on.

Jos et tiedä, miten tulostaminen toimii, lue seuraavassa oleva lyhyt kuvaus. Tulostustyöt lähetetään tulostimelle taustatulostustiedostoina. Tämä tarkoittaa sitä, että tiedostot sijoitetaan tilapäiseen sijaintiin, jotta tulostin voi käyttää tulostusjonoa ja tulostustöitä omaan tahtiinsa. Jos pysäytät taustatulostuksen ja sen tiedostot, useimmiten sekä peruutat tulostamisen että poistat tulostustyön.

Huomautus Tämän tavan käyttäminen edellyttää, että olet tietokoneen järjestelmänvalvoja. Jos käytät omaa tulostintasi, olet todennäköisesti tietokoneen järjestelmänvalvoja. Jos tulostat jaettuun tulostimeen, saatat joutua pyytämään järjestelmänvalvojaa peruuttamaan tulostustyön puolestasi.

Vaihe 1: Avaa Muistio

Jos haluat pysäyttää taustatulostuksen ja sen tiedostot, joudut luomaan ja suorittamaan komentosarjatiedoston, joka pysäyttää palvelun automaattisesti. Tämä saattaa kuulostaa vaikealta, mutta se ei ole sitä. Noudata vain tarkasti näitä ohjeita.
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 2. Kirjoita Avaa-ruutuun notepad ja valitse sitten OK. Huomaa, että tyhjä Muistio-tiedosto avautuu.

Vaihe 2: Kopioi komentosarja Muistioon

Nyt sinun on kopioitava ja liitettävä joitakin komentoja Muistio-tiedostoon.
 1. Valitse (korosta) seuraava teksti huolellisesti:
  net stop spooler
  del %systemroot%\system32\spool\printers\*.shd
  del %systemroot%\system32\spool\printers\*.spl
  net start spooler
 2. Napsauta valitsemaasi tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Kopioi.
 3. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Muistion tyhjässä tiedostossa ja valitse sitten Liitä.
 4. Valitse (korosta) seuraava teksti huolellisesti:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 5. Napsauta valitsemaasi tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Kopioi.
 6. Valitse Muistion Tiedosto-valikosta Tallenna nimellä.
 7. Napsauta Tiedostonimi-ruutua hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Liitä.

  Huomautus Huomaa, että tämän tiedoston nimi on erilainen kuin useimmat muut mahdollisesti näkemäsi tiedostonimet. Tämä johtuu siitä, että tiedosto on komentosarjatiedosto.
 8. Valitse Tallenna.

Vaihe 3: Suorita komentosarjatiedosto

Nyt suoritat luomasi komentosarjatiedoston. Suoritat tiedoston kopioimalla ja liittämällä komentosarjatiedoston nimen Suorita-ruutuun.
 1. Valitse (korosta) seuraava teksti huolellisesti:
  C:\DeletePrintJobs.cmd
 2. Napsauta valitsemaasi tekstiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Kopioi.
 3. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 4. Napsauta Avaa-ruutua hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Liitä.
 5. Valitse OK.
 6. Huomaa, että komentokehoteikkuna avautuu luomasi komentosarjatiedoston suorittamista varten. Huomaa myös, että kyseinen ikkuna sulkeutuu automaattisesti, kun komentosarjatiedosto on suoritettu. Jos et näe komentokehoteikkunan avautuvan, tarkista, että tallensit komentosarjatiedoston oikealla nimellä ja että annoit oikean komentosarjatiedoston nimen Suorita-ruudussa.
Huomautus Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ei toimi, kun teet ne ensimmäisen kerran, tai jos et pysty tulostamaan mitään tämän tavan käyttämisen jälkeen, käynnistä tietokone uudelleen ja yritä sitten uudelleen.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ratkaisi ongelman, sinun ei tarvitse tehdä muita artikkelissa kuvattuja toimia. Sinun saattaa kuitenkin kannattaa lukea Vihjeitä ongelman estämiseksi -osa, jotta voit estää tämän ongelman ilmenemisen uudelleen.

Jos tämän tavan vaiheiden tekeminen ei ratkaissut ongelmaa, tästä artikkelista ei valitettavasti ollut sinulle apua. Seuraavaksi sinun saattaa kannattaa pyytää toista käyttäjää auttamaan sinua tai ottaa yhteyttä tukeen. Tuen yhteystiedot ovat seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://support.microsoft.com/contactus/

Vihjeitä ongelman estämiseksi

Voit estää tämän ongelman ilmenemisen jatkossa varmistamalla, että tietokoneessa on aina asennettuna uusin tulostinohjain. Voit tehdä tämän seuraavilla tavoilla:

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 946737 - Viimeisin tarkistus: 25. huhtikuuta 2008 - Versio: 1.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Hakusanat: 
kbexpertiseinter kbexpertisebeginner kbtshoot KB946737

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com