Egyes külső gyártótól származó programok működése megváltozik a Windows XP SP3 telepítését követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 947309 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Windows XP Service Pack 3 (SP3) telepítésekor a rendszer jelentős módosítást végezhet számos fájl és folyamat működésében a Windows XP biztonságának, megbízhatóságának és működőképességének fokozása érdekében. Ezek a módosítások azonban egyes külső gyártóktól származó programokra is hatással lehetnek. A cikkben szerepel azoknak a külső gyártótól származó programoknak a listája, amelyeknek a működésében a Windows XP SP3 telepítése ismerten változást okoz. A listában csak a tesztelt és jelentett programok szerepelnek, és a lista nem tekinthető teljesnek. A lista megtekintéséhez ugorjon „A Windows XP SP3 telepítése után ismerten kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztést szenvedő programok” című részhez.

Ha a listában szereplő programok valamelyike telepítve van a számítógépen, a Windows XP SP3 telepítése előtt további információért ajánlott kapcsolatba lépni a szoftver gyártójával. Ha már telepítette a Windows XP SP3 szervizcsomagot, a gyártótól frissítést vagy más megoldást kaphat.

Megjegyzés: Egyes külső gyártótól származó programok kifejezetten olyan fájlokhoz és szolgáltatásokhoz íródtak, amelyek a Windows jövőbeni verzióiban esetleg módosulhatnak.

További információ

A Windows XP SP3 telepítése után ismerten kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztést szenvedő programok

Az alábbi táblázatban azok a programok szerepelnek, amelyekről ismert, hogy a Windows XP SP3 telepítése után kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztést szenvednek. A táblázat a jelenséget is ismerteti. Ha ezen programok bármelyikét használja, a táblázatban található megfelelő hivatkozásra kattintva ajánlott felvenni a kapcsolatot a program gyártójával a legfrissebb verzió vagy kerülő megoldás beszerzése céljából.

Ha olyan programmal kapcsolatban észlel funkcióvesztést, amely nem szerepel a listában, ugorjon a „Teendők abban az esetben, ha a külső gyártótól származó program nem szerepel a listában” című részhez.

Ha a listában szereplő programok nincsenek telepítve a számítógépen, vagy a külső gyártónál már ellenőrizte, hogy a programok kompatibilisek a szervizcsomaggal, letöltheti és telepítheti a Windows XP SP3 szervizcsomagot. A Windows XP SP3 szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program Verziószám GyártóJelenségGyártó webhelye A legújabb verzió vagy a kerülő megoldás beszerzését lehetővé tevő webhelyre mutató hivatkozás
ATI Catalyst – Unified Software Suite 8.2ATIAz ATI Catalyst szoftverrel többé nem forgatható el az asztal képernyője. http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeonx-xp.htmlAz illesztőprogram frissített verziójának beszerzéséhez látogasson el az ATI alábbi webhelyére:
http://ati.amd.com/support/driver.html
XPize 4.7 XPero Az XPize beállításai elvesznek, és a külső gyártótól származó témák többé nem működnek megfelelően.http://www.xpize.comA támogatási információk beszerzéséhez keresse fel az XPero alábbi webhelyét:
http://www.xpize.net/?page=support
A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
950258 A Windows XP Service Pack 3 szervizcsomag telepítését követően előfordulhat, hogy a külső gyártóktól származó témák a várttól eltérően működnek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Neat Receipts 3.0 NeatReceipts Windows XP SP3 rendszerben a NeatReceipts 3.0 nem telepíthető.http://www.neatreceipts.comA szoftver frissített verziójának beszerzéséhez látogasson el a NeatReceipts alábbi webhelyére:
http://neatreceipts.com/xpsp3

Teendők abban az esetben, ha a külső gyártótól származó program nem szerepel a listában

Ha már telepítette a Windows XP SP3 szervizcsomagot, és a táblázatban nem szereplő programmal kapcsolatban működésbeli problémát tapasztal, először hajtsa végre az 1. lépést. Ha az 1. lépés nem oldja meg a problémát, hajtsa végre a 2. vagy a 3. lépést.

Megjegyzés: Ha nem ismeri a gyártó webhelyét vagy kapcsolatfelvételi adatait, a „Hivatkozások” szakaszban található adatok segítségével megkeresheti azokat.
  • 1. lépés: Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy ez megoldja-e a problémát. Ha nem, hajtsa végre a 2. lépést.
  • 2. lépés: A program gyártójának webhelyén keressen olyan frissítést, amely a programot kompatibilissé teszi a Windows XP SP3 szervizcsomaggal, vagy keresse meg a programnak a Windows XP SP3 kiadási dátumát követően megjelent verzióját. Ha a programnak van frissítése vagy újabb verziója, töltse le és telepítse azt a probléma megoldásához. Ha ez nem oldja meg a problémát, vagy a gyártó webhelyén nem található frissítés, próbálkozzon a 3. lépés végrehajtásával.
  • 3. lépés: Jelentse a problémát a program gyártójának. A kapcsolatfelvételhez használja a gyártó webhelyét vagy a „Hivatkozások” szakaszban található hivatkozást. A gyártótól továbbá programfrissítést vagy újabb verziót is kérhet, ha az nem található meg a gyártó webhelyén.

Hivatkozások

Az egy adott szoftvergyártóval való kapcsolatfelvételről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
65416 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, A–K (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)

60781 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, L–P (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)

60782 Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája, Q–Z (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)

A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 947309 - Utolsó ellenőrzés: 2008. november 7. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbinfo kbtshoot kbfix kbexpertisebeginner kbresolve KB947309
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com