Oppdateringspakker for Windows Vista og Windows Server 2008 er ikke tilgjengelige for installasjon via Windows Update

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 948343 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

INNLEDNING

Denne artikkelen inneholder informasjon med hjelp til å diagnostisere hvorfor oppdateringspakker for Windows Vista eller Windows Server 2008 ikke blir tilbudt via Windows Update.

Ikke la deg overvelde av de mange metodene i denne artikkelen som du kan prøve for å løse problemet. Vi hjelper deg med å bestemme hvilken metode du bør prøve først, og veileder deg gjennom andre metoder hvis den første metoden ikke løser problemet. Hvis du fremdeles har problemer med å hente oppdateringspakker for Windows Vista etter at du har prøvd disse metodene, vil vi anbefale hvordan du kan få mer hjelp.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du får tak i de nyeste oppdateringspakkene for Windows Vista og Windows Server 2008, klikker du artikkelnumrene nedenfor for å vise artiklene i Microsoft Knowledge Base:
935791 Få tak i den nyeste oppdateringspakken for Windows Vista
968849 Slik får du tak i den nyeste oppdateringspakken for Windows Server 2008 (denne artikkelen kan være på engelsk)
Obs! 
 • Denne artikkelen er beregnet på nybegynnere og brukere med middels kunnskap om datamaskiner.
 • Det kan være enklere å følge trinnene hvis du skriver ut artikkelen først.

Symptom

Når du ser etter oppdateringer på Windows Update, tilbys ingen oppdateringspakke for Windows Vista eller Windows Server 2008 for nedlasting.

Årsak

Dette problemet kan oppstå av mange ulike årsaker. De følgende årsakene er imidlertid de vanligste:
 • Du har allerede oppdateringspakken installert, og er ikke klar over det.
 • Du må installere en annen oppdatering før du kan installere oppdateringspakken.
 • Du har ikke installert Service Pack 1 (SP1), så derfor får du ikke tilbud om å installere Service Pack 2 (SP2). SP2 krever at du har SP1 installert.
 • Systemkomponenter som du må ha for å installere oppdateringspakken, er ikke installert på datamaskinen.
 • Du har maskinvare eller programvare på datamaskinen som står oppført i avsnittet "Hvis denne maskinvaren eller programvaren er installert, så vil ikke Windows Update tilby noen oppdateringspakke" i denne artikkelen.
 • Du installerte en forhåndsversjon av en oppdateringspakke, og den ble ikke avinstallert på riktig måte før du prøvde å installere den endelige versjonen av oppdateringspakken.

FREMGANGSMÅTE FOR Å LØSE DETTE PROBLEMET

Hvis du er bruker i et firmamiljø, kan du ta kontakt med systemansvarlig. Enkelte systemansvarlige blokkere leveringen av oppdateringspakker midlertidig.

Hvis du ikke er i et firmamiljø der leveringen av oppdateringspakker blokkeres midlertidig, kan du bruke følgende metoder til å løse dette problemet.

Kontroller at oppdateringspakken ikke allerede er installert og at du ikke kjører en forhåndsversjon av oppdateringspakken

Det kan hende du allerede har den nyeste oppdateringspakken installert uten at du er klar over det, spesielt hvis du har aktivert Windows Update. Eller det kan hende du har en forhåndsversjon av oppdateringspakken installert.

Følg disse trinnene for å finne ut om du har en tidligere versjon av oppdateringspakken installert:
 1. Klikk Start
  Skjul dette bildetVis dette bildet
  Startknapp
  , høyreklikk Datamaskin, og klikk deretter Egenskaper.
 2. Hvis en oppdateringspakke er installert, vises det en referanse til oppdateringspakken nederst i delen Windows-versjon.

  Obs!  Hvis det er installert en forhåndsversjon av en oppdateringspakke, vil informasjonen som vises være noe sånt som "Service Pack 2, v.286".
  Obs!  Hvis du har en forhåndsversjon av oppdateringspakken, må du avinstallere den før Windows Update tilbyr den endelige versjonen av oppdateringspakken. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du avinstallerer oppdateringspakker, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  948537 Avinstallere Windows Vista SP1 som et trinn i feilsøkingsprosessen

Se etter ventende oppdateringer eller oppdateringer for enhetsdrivere

Hvis det er ventende oppdateringer, for eksempel sikkerhetsoppdateringer, for systemet på Windows Update, vil ikke Windows Update tilby noen oppdateringspakke før disse oppdateringene er installert. Det kan derfor hende at du må installere andre ventende oppdateringer eller oppdateringer for enhetsdrivere før du kan installere oppdateringspakken. Ventende oppdateringer kan omfatte sikkerhetsoppdateringer eller andre kritiske oppdateringer. Oppdateringer for enhetsdrivere kan omfatte oppdateringer for lyddrivere, skjermdrivere eller andre maskinvare- eller programvaredrivere.
Obs!  Før du installerer SP2, må du installere SP1. Windows Update vil ikke tilby SP2 før SP1 er installert på systemet.
Følg disse trinnene hvis du vil installere alle ventende oppdateringer og oppdateringer for enhetsdrivere:
 1. Klikk Start
  Skjul dette bildetVis dette bildet
  Startknapp
  , skriv inn Windows Update i Start søk-boksen, og trykk deretter ENTER.
 2. Klikk Se etter oppdateringer. Se gjennom listen over oppdateringer, og kontroller at det er merket av for alle oppdateringer som er markert med Viktig eller Anbefales, og velg deretter enhetsdrivere for maskinvare som står oppført som valgfrie oppdateringer.
 3. Klikk Installer oppdateringer for å starte installasjonen. Start datamaskinen på nytt hvis du blir bedt om det når installasjonen er fullført.
 4. Kontroller Windows Update på nytt for å se om oppdateringspakken er tilgjengelig nå.
Hvis du kan installere oppdateringspakken, så er det flott! Du er ferdig med denne artikkelen. Du kan lese delen Forebyggende råd hvis du vil ha informasjon om hvordan du kan unngå slike problemer i fremtiden.

Hvis du fremdeles ikke kan installere oppdateringspakken, kan du prøve følgende metoder.

Kontroller at oppdateringer som forhindrer at en oppdateringspakke blir tilbudt for installasjon, ikke er skjult

 1. Klikk Start
  Skjul dette bildetVis dette bildet
  Startknapp
  , skriv inn Windows Update i Start søk-boksen, og trykk deretter ENTER.
 2. Klikk Gjenopprett skjulte oppdateringer. Se gjennom listen over oppdateringer.

  Service Pack 2 for Windows Vista og Windows Server 2008 tilbys ikke til brukere som følgende oppdatering er skjult for:
  955430 Beskrivelse av funksjonsoppdateringen for installasjonsprogrammet for Windows Vista og Windows Server 2008, utgitt 28. april 2009
  Windows Vista SP1 tilbys ikke til brukere som én av følgende oppdateringer er skjult for:
  935509 En programvareoppdatering er tilgjengelig for Windows Vista-versjoner som har funksjonen Windows BitLocker-stasjonskryptering
  938371 Det foreligger en programvareoppdatering for installasjonskomponentene for Windows Vista
  937287 En programvareoppdatering for installasjonsfunksjonen i Windows Vista er tilgjengelig
  Hvis du vil "vise" en oppdatering, merker du oppdateringen og klikker Gjenopprett.

Datamaskiner som har flere bestemte prosessorer, må ha installert oppdatering 973879 for at Service Pack 2 for Windows Vista og Windows Server 2008 skal tilbys

Noen prosessorer ber om støtte for enkelte funksjonssett som ikke støttes. Når systemet bruker disse funksjonssettene, oppstår det derfor en stoppfeil. Hvis dette problemet finnes, vil ikke oppdateringspakken for Windows Vista og Windows Server 2008 bli tilbudt for nedlasting. Hvis du vil ha mer informasjon om og vil installere denne oppdateringen, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
973879 Du mottar feilmeldingen "Stop 0x0000003E" når du prøver å installere Windows Vista Service Pack 2 eller Windows Server 2008 Service Pack 2 på en datamaskin med flere bestemte prosessorer (denne artikkelen kan være på engelsk)

Last ned verktøyet for systemoppdateringsberedskap, og se etter oppdateringer

Systemressurser, for eksempel fildata, registerdata og til og med data i minnet, kan utvikle inkonsekvenser under levetiden til operativsystemet. Disse inkonsekvensene kan blokkere programvareoppdateringer. Verktøyet for systemoppdateringsberedskap kontrollerer integriteten til systemet og løser eventuelle inkonsekvenser.

Slik får du tak i verktøyet for systemoppdateringsberedskap:
 1. Klikk Start
  Skjul dette bildetVis dette bildet
  Startknapp
  , skriv inn Windows Update i Start søk-boksen, og trykk deretter ENTER.
 2. Klikk Se etter oppdateringer.
Hvis datamaskinen har kjente inkonsekvenser, tilbys det en oppdatering for å rette opp i dette. Etter at Windows Update har tilbudt denne løsningen, blir oppdateringspakken for Windows Vista tilbudt uten at du trenger å be om det. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
947821 Beskrivelse av verktøyet for systemoppdateringsberedskap for Windows Vista, Windows Server 2008 og Windows 7
Hvis du fremdeles ikke kan installere oppdateringspakken, kan du se avsnittet "Hvis denne maskinvaren eller programvaren er installert, så vil ikke Windows Update tilby noen oppdateringspakke"i denne artikkelen. Denne listen over maskinvare og programvare kan hjelpe deg til å identifisere årsaken til problemet raskt.

Mer informasjon

Hvis denne maskinvaren eller programvaren er installert, så vil ikke Windows Update tilby noen oppdateringspakke

Det kan oppstår installasjonsproblemer med maskinvaren og programvaren på listen nedenfor.

Service Pack 2 for Windows Vista og Windows Server 2008

 • Intel ICH7-systemer med Bluetooth som er koblet til en USB 2.0-hub

  Service Pack 2 for Windows Vista og Windows Server 2008 er ikke tilgjengelige fra Windows Update for kunder som har et Intel ICH7-system med Bluetooth som er koblet til en USB 2.0-hub. Det finnes et kjent problem med tjenesten og denne maskinvarekonfigurasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  970408 En Bluetooth-enhet slutter av og til å virke på en datamaskin som kjører Windows Vista Service Pack 2 (denne artikkelen kan være på engelsk)
 • vLite

  Hvis du brukte vLite til å tilpasse Windows Vista-installasjonen, kan du ha fjernet noen nødvendige systemkomponenter. Hvis du vil omgå dette problemet, kan du installere den nyeste versjonen av vLite. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til følgende vLite-webområde:
  http://www.vlite.net/
 • HP TouchSmart IQ700-modeller av datamaskiner

  Det er et kjent kompatibilitetsproblem mellom SP2 og den spesifikke USB-maskinvaren på hovedkortene til denne produktserien.
 • Windows Live Messenger 14

  Det er et kjent kompatibilitetsproblem med Windows Live Messenger 14. En operativsystemoppgradering fører til at Windows Live Messenger 14 slutter å fungere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  972634 Du kan ikke starte Windows Live Messenger 14.0 etter at du har installert en oppdateringspakke for Windows (denne artikkelen kan være på engelsk)

Windows Vista Service Pack 1

 • Symantec-programvaredriver for Symantec Endpoint Protection og Symantec Network Access Control-klienter
  • For x86-baserte datamaskiner:
   Wgx.sys versjon 11.0.1000.1091 eller tidligere
  • For x64-baserte datamaskiner:
   Wgx64.sys versjon 11.0.1000.1091 eller tidligere
  Obs!  Symantec er klar over dette problemet og har utviklet en løsning. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til følgende Symantec-webområde:
  http://service1.symantec.com/SUPPORT/ent-security.nsf/docid/2007121216494948
 • Fujitsu-Siemens Amilo LA Notebook (bærbar PC)

  Windows Update vil ikke tilby Windows Vista SP1 for Fujitsu-Siemens Amilo LA 1703 Notebooks med BIOS-utgivelsesdatoen 14. mars 2008 eller tidligere (BIOS-revisjonsnummer 8.6T1-0023-M007 eller tidligere). Denne sperren skyldes en feil innstilling for strømsparing som blir løst i en oppdatert BIOS-revisjon. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du besøke Fujitsu-Siemens' webområde for kundestøtte:
  http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html
  For Notebooks og AMILO La 1703 ventes det å komme en oppdatert BIOS (versjon 8.6 eller nyere) snart.
 • Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations eller Headquarters

  Windows Vista SP1 er ikke tilgjengelig fra Windows Update for kunder som bruker Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations eller Headquarters, på grunn av et problem med ADO-grensesnittet (ActiveX Data Objects). En oppdatering for dette problemet er tilgjengelig fra Microsoft. Når du har installert oppdateringen, er Windows Vista SP1 tilgjengelig fra Windows Update. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  952287 Det kan oppstå funksjonsproblemer med program som bruker ADO-grensesnittet, eller det kan forekomme datatap når programmet kobles til SQL Server i Windows Vista, i Windows XP eller i Windows Server 2008
 • vLite

  Hvis du brukte vLite til å tilpasse Windows Vista-installasjonen, kan du ha fjernet noen nødvendige systemkomponenter. Du kan omgå dette problemet ved å installere den siste versjonen av vLite. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du besøke følgende vLite-webområde:
  http://www.vlite.net/

Slik løser du installasjonsproblemer

Oppdateringer av enhetsdrivere kan løse problemer for Fujitsu-Siemens Amilo LA Notebook, for Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) Store Operations eller Headquarters, og for vLite. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du installerer enhetsdriveroppdateringer, kan du se delen Ventende oppdateringer eller enhetsdriveroppdateringer.

Hvis det er et driverproblem som Windows Update ikke løser, kan du besøke drivernedlastingsområdet på webområdet til datamaskinprodusenten. Se etter nylig oppdaterte enhetsdrivere som ennå ikke er installert på datamaskinen. Når du har oppdatert datamaskinen, kan du gå tilbake til Windows Update og klikke Se etter oppdateringer på nytt for å se om du nå får tilbud om oppdateringspakken.

Microsoft tilbyr kontaktopplysninger for tredjeparter for å hjelpe deg med å finne teknisk kundestøtte. Disse kontaktopplysningene kan endres uten varsel. Microsoft garanterer ikke nøyaktigheten til disse kontaktopplysningene om tredjeparter.

FOR SYSTEMANSVARLIGE

Besøk følgende Microsoft-webområde for å vise "Windows Operating System Service Pack Blocker Toolkit:
http://technet.microsoft.com/nb-no/library/bb892134.aspx
Brukere som kjører i et Windows Server Update Services-miljø (WSUS), berøres bare av problemene nedenfor, som ble beskrevet tidligere i denne artikkelen:
 • En oppdateringspakke for Windows blir ikke tilbudt fordi den allerede er installert.
 • vLite ble brukt til å tilpasse installasjonen av Windows Vista.
 • Det finnes en inkonsekvens i filsystemet eller registret i gjeldende sett med installerte Windows-komponenter.
 • En forhåndsversjon av oppdateringspakken ble installert og ikke avinstallert.

FOREBYGGENDE RÅD

Hvis du vil unngå disse problemene fremover, må du holde datamaskinen oppdatert. Den enkleste måten å holde datamaskinen oppdatert på, er å aktivere Windows Update. Følg disse trinnene hvis du vil aktivere Windows Update:
 1. Klikk Start
  Skjul dette bildetVis dette bildet
  Startknapp
  , klikk Alle programmer, og klikk deretter Windows Update.
 2. Klikk Endre innstillinger i navigasjonsruten.
 3. Velg ønsket innstilling for automatisk oppdatering i Windows.
 4. Merk av for Inkluder anbefalte oppdateringer ved nedlasting, installering eller varsling av oppdateringer, og klikk deretter OK.

Egenskaper

Artikkel-ID: 948343 - Forrige gjennomgang: 25. september 2011 - Gjennomgang: 20.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Windows Server 2008 Service Pack 2 på følgende plattformer
  • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
  • Windows Server 2008 Datacenter
  • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
  • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
  • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
  • Windows Server 2008 Enterprise
  • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Vista Service Pack 2
 • Windows Vista Service Pack 1 på følgende plattformer
  • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Business 64-bit edition
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Starter
Nøkkelord: 
kbresolve kbexpertisebeginner kbtshoot kbprb KB948343

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com