A Microsoft Dynamics CRM 4.0 alkalmazásban munkafolyamatok futtatásakor vagy szerkesztésekor csökkenhet a rendszer teljesítménye

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 948843 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor munkafolyamatokat futtat vagy szerkeszt a Microsoft Dynamics CRM 4.0 alkalmazásban, a rendszer lelassulhat.

Oka

Ez a probléma azért jelentkezik, mert a Microsoft Dynamics CRM 4.0 az összes inaktív munkafolyamat-példányhoz bejegyzést hoz létre a PluginAssemblyBase táblában, a munkafolyamat-szabályok módosításakor pedig a PluginAssemblyBase és a PluginTypeBase táblában is létrehoz egy-egy bejegyzést. Ezeket a bejegyzéseket azonban nem távolítja el, ezért ha sokszor módosítja a munkafolyamat-szabályokat, a PluginAssemblyBase és a PluginTypeBase tábla nagy méretűre nőhet.

A megoldás

Ezt a problémát a Microsoft Dynamics CRM 4.0 legújabb összegző frissítőcsomagja javítja. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
949256 Frissítések és gyorsjavítások a Microsoft Dynamics CRM 4.0-s verziójához

A gyorsjavítás teljesítményének javítása érdekében hozza létre az alábbi indexet az Organization_MSCRM adatbázisban.
Megjegyzések
 • Az alábbi parancsfájlban a Szervezetnév helyőrzőt a Microsoft CRM adatbázis tényleges nevével kell helyettesítenie.
 • Ne hozza létre a következő indexet, ha már van azonos indexkulcsoszlopokkal rendelkező index. A meglévő indexek megtekintéséhez futtassa az alábbi kódot:
  sp_helpindex AsyncOperationBase
USE Szervezetnév_MSCRM 

CREATE NONCLUSTERED INDEX CRM_AsyncOperation_WorkflowCleanupQuery ON [AsyncOperationBase] (OperationType,StateCode,WorkflowActivationId)

A CRM 4 ScaleGroup Job Editor eszköz segítségével ütemezze a Microsoft Dynamics CRM 4 törlési szolgáltatásának futtatását munkaidő utánra, hogy minimálisra csökkentse a Microsoft Dynamics CRM teljesítményére gyakorolt hatást. A CRM 4 Deployment Job Editor letöltéséhez keresse fel a Microsoft webhelyét:
http://code.msdn.microsoft.com/ScaleGroupJobEditor
 1. Válassza ki a kívánt szervezetet.
 2. Módosítsa a feladat típusát a Törlési szolgáltatás értékre.
 3. Állítsa be a bázisidőt a munkaidőn kívülre, vagy egy olyan időre, amikor a legkevésbé használják a Microsoft Dynamics CRM rendszert.
 4. A Reschedule Job (Feladat ütemezése) beállítást javasolt 1440 percre állítani, illetve ezen az értéken hagyni. Ekkor a feladat futtatására naponta, a Base Time (Bázisidő) mezőben megadott időpontban kerül sor.
Megjegyzés: Amikor a javítást követően első alkalommal futtatja a Microsoft Dynamics CRM 4.0 törlési szolgáltatását, előfordulhat, hogy az OLEDBTimeout beállítás értékét egy, az alapértéknél hosszabb időre kell módosítania. Ha még nem létezik, ajánlott egy új REG_DWORD típusú beállításkulcsot létrehozni. A Microsoft Dynamics CRM 4.0 verziójú kiszolgáló(ko)n a HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSCRM\ elérési úton hozza létre az OLEDBTimeout nevű beállításkulcsot. Értékeként adja meg a 86400 tízes számrendszerbeli értéket. Javasoljuk, hogy miután futtatta a Microsoft Dynamics CRM 4.0 törlési szolgáltatását ezzel a javítással, törölje a HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSCRM elérési úton található OLEDBTimeout beállításkulcsot vagy állítsa az értékét 60 és 300 közé annak megelőzése érdekében, hogy a hosszan futó lekérdezések nagyszámú SQL-blokkolást és teljesítményproblémákat okozzanak.

További információ

Ha a törlési szolgáltatás első futtatásakor nem hajtja végre a megoldásismertető szakaszban felsorolt teljesítménynövelő lépéseket, a javítás telepítése után az alábbi hibaüzenetek kerülhetnek bejegyzésre a Microsoft Dynamics CRM 4.0 verziójú kiszolgáló(k) alkalmazási eseménynaplójába
. Eseménytípus: Hiba Eseményforrás: MSCRMDeletionService Eseménykategória: Nincs Eseményazonosító: 16387 Idő: 11:40:41 Felhasználó: - Számítógép: CRMSERVER Leírás: Hiba: Deletion Service failed to clean up table=CleanupInactiveWorkflowAssembliesProcedure For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. (A Törlési szolgáltatás nem tudta törölni az adatokat a táblából=CleanupInactiveWorkflowAssembliesProcedure További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.)

Hivatkozások

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
948629 Ha a Microsoft Dynamics CRM 4.0 Outlookhoz ügyfélprogramban offline módra próbál váltani, a „Nem sikerült a(z) 'Beépülőmodul-szerelvény" adatait áthelyezni a(z) Beszúrás művelettel, countRows=[Szám]” hibaüzenet jelenik meg
A Microsoft szoftverfrissítéseinek ismertetéseiben szereplő terminológiáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
824684A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása
887283 A Microsoft Business Solutions CRM gyorsjavítócsomagjainak és frissítőcsomagjainak elnevezési sémája

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 948843 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 10. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft CRM client for Microsoft Office Outlook a következő platformokon
  • Microsoft Dynamics CRM 4.0
 • Microsoft Dynamics CRM 4.0
Kulcsszavak: 
kbfix kbautohotfix kbexpertiseinter kbmbsmigrate kbqfe kbHotfixServer KB948843
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com