Az Outlook 2007 alkalmazásban a Postázandó üzenetek mappában marad egy személyes mappába áthelyezett e-mail üzenet

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 948984 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén vissza tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben

A jelenség

Tételezzük fel az alábbiakat:
 • A Microsoft Office Outlook 2007 alkalmazást Gyorsítótáras Exchange üzemmódra állítja. Ekkor az Outlook 2007 offline mappában (OST-fájlban) tárolja az e-mail üzeneteket és a többi elemet.
 • Az Outlook 2007 alkalmazásban beállít továbbá legalább egy személyes mappafájlt (PST-fájlt).
 • Miután egy offline mappában található üzenetre válaszol, kézzel egy személyes mappába másolja az üzenetet.
 • Tegyük fel továbbá, hogy a válaszüzenetet az offline mappa Elküldött elemek mappájából a személyes mappa Elküldött elemek mappájába másolja.
Ha ebben az esetben online bejelentkezik a személyes mappához tartozó fiókba, az Elküldött üzenetek mappa azt jelzi, hogy az átmásolt üzenet küldésre vár benne. Az üzenet csak az Outlook Web Access (OWA) alkalmazásban jelenik meg, az Outlook 2007 programban nem.

A gyorsjavítás beszerzése

A probléma az Outlook 2007 alkalmazáshoz 2008. február 7-én kiadott gyorsjavító csomaggal orvosolható. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
948716 Az Outlook 2007 alkalmazás gyorsjavítása: 2008. február 7.
A javítás engedélyezéséhez a gyorsjavítás telepítését követően módosítani kell az Outlook alkalmazást futtató számítógép beállításjegyzékét.

Megjegyzés: Ha elvégzi a beállításjegyzék módosítását, az Outlook visszatér a korábbi verziók működési módjához, melynek értelmében a gyorsítótáras üzemmódban kétszer tölt fel minden elküldött üzenetet a Microsoft Exchange kiszolgálóra. Részletesebb tudnivalókért tanulmányozza a További információk szakaszt.

Automatikus javítás

Az automatikus gyorsjavításhoz kattintson A probléma javítása hivatkozásra, vagy a felette látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

Megjegyzés: Mivel az automatikus javítás gyorsjavításhoz kapcsolódik, az automatikus javítási varázsló futtatása mellett a gyorsjavítást is telepítenie kell. Ha csak az automatikus javítási varázslót futtatja, a probléma nem oldódik meg.
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50323


Megjegyzés: A gyorsjavítás telepítését és a beállításjegyzék módosítását követően a Postázandó üzenetek mappában a telepítés előtt megjelent üzenetek továbbra is megjelennek az OWA szolgáltatásban. A gyorsjavítás csak a telepítést követően létrehozott e-mail üzenetekkel kapcsolatban oldja meg a problémát. Ha a korábban megjelent üzeneteket el szeretné távolítani a postázandó üzenetek közül, az OWA alkalmazásban kell törölnie őket.

Kézi javítás

Figyelmeztetés: A beállításszerkesztővel (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy más eszközzel helytelenül módosított beállításjegyzék komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.

A gyorsjavítás engedélyezése:
 1. Lépjen ki az Outlook 2007 programból.
 2. Indítsa el a beállításszerkesztőt.
  • Windows Vista rendszerben kattintson a Start
   A kép összecsukásaA kép kibontása
   Start gomb
   gombra, írja be a regedit parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

   A kép összecsukásaA kép kibontása
   Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
   Amikor a rendszer a rendszergazdai jelszót vagy a megerősítést kéri, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
  • Windows XP rendszerben kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a beállításjegyzékben a következő alkulcsot, és kattintson rá a jobb gombbal:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\Cached Mode
 4. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 5. Írja be a SendOne azonosítónevet, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Kattintson a jobb gombbal a SendOne azonosítóra, és válassza a Módosítás parancsot.
 7. Az Érték mezőbe írja be a 0 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 8. A beállításszerkesztő bezárásához kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A Microsoft Exchange Server 2003 rendszerű postafiókokkal üzemelő Outlook 2007 és Microsoft Office Outlook 2003 alkalmazás az alábbi műveleteket hajtja végre, ha gyorsítótáras üzemmódban küld üzenetet:
 • Az Outlook elküldi az üzenetet (ez az első feltöltés az Exchange kiszolgálóra).
 • Az Outlook az üzenet másolatát a helyi (OST-fájlbeli) Elküldött elemek mappába helyezi.
 • Az Outlook szinkronizálja az Elküldött elemek mappát az Exchange-kiszolgálóval (ez a második üzenetfeltöltés az Exchange kiszolgálóra).
A Microsoft Exchange Server 2007 vagy Microsoft Exchange Server 2010 rendszerű postafiókokkal üzemelő Outlook 2007 alkalmazás azonban más küldési mechanizmust használ, aminek következtében csak egyszer kell feltöltenie az üzenetet az Exchange kiszolgálóra.

Ha a beállításjegyzék e cikkben ismertetett módosítását elvégzi (a SendOne azonosítót a 0 értékre állítja), azzal letiltja az Outlook 2007 alkalmazásnak ezt az új funkcióját. Ekkor az Outlook visszatér a korábbi verziók algoritmusához, és kétszer tölti fel az elküldött üzeneteket az Exchange kiszolgálóra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 948984 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 11. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Outlook 2007
Kulcsszavak: 
kboffice2007presp2fix kbemail kbexpertisebeginner kbqfe kbbug kbfix kbmsifixme kbfixme KB948984
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com