Ако получите грешка на Windows Update, опитайте Решения за чести грешки на Windows Update.

Това реши ли проблема?

Ако проблемът не е решен, актуализирайте агента на Windows Update до най-новата версия. Има достъпен за изтегляне самостоятелен агент на Windows Update. Ако опцията за автоматично актуализиране е включена, най-новата версия на агента на Windows Update ще бъде автоматично изтеглена и инсталирана на вашия компютър.

Ако автоматичните актуализации не са включени, изпълнете следните стъпки, за да получите най-новата версия на агента на Windows Update:
 1. Включете опцията за автоматично актуализиране. За целта изпълнете стъпките, които съответстват на използваната от вас версия на Windows.

  Windows 8,1 или Windows 8
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  1. Отворете Windows Update, като плъзнете навътре от десния край на екрана (или, ако използвате мишка, посочете долния десен ъгъл на екрана и преместете курсора нагоре), натиснете или щракнете върху Настройки, натиснете или щракнете върху Контролен панел и след това изберете Windows Update.
  2. Натиснете или щракнете върху Промяна на настройките.
  3. Под Важни актуализации изберете Автоматично инсталиране на актуализациите.
  4. Под Препоръчвани актуализации поставете отметка в квадратчето Изтегляй препоръчваните актуализации по същия начин, по който получавам важни актуализации и след това щракнете върху OK.
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Windows 7, Windows Vista или Windows XP
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  За да включите автоматично автоматичните актуализации, щракнете върху бутона или връзката Fix it и след това щракнете върху Изпълнение в диалоговия прозорец Преглед на изтеглянията. После следвайте стъпките в съветника Fix it.

  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Решаване на проблема
  Microsoft Fix it 50362
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
 2. Рестартирайте услугата Windows Update. За целта изпълнете следните стъпки:
  1. Натиснете клавиша с емблемата на Windows + R, за да отворите полето Изпълнение.
  2. Напишете services.msc в полето Изпълнение и натиснете клавиша Enter.
  3. Щракнете с десен бутон върху Windows Update в конзолата за управление Услуги и след това щракнете върху Стоп. Ако имате Windows XP, щракнете с десния бутон на мишката върху Автоматични актуализации, след което щракнете върху Стоп.
  4. След като Windows Update спре, щракнете с десния бутон върху Windows Update и след това върху Старт. Ако имате Windows XP, щракнете с десния бутон на мишката върху Автоматични актуализации, след което щракнете върху Старт.
 3. Изчакайте, докато Windows Update започне, и след това проверете дали агентът на Windows Update Agent е актуализиран. За повече информация за това, как да проверите коя версия на агента на Windows Update е инсталирана, отидете в секцията "Как да проверите коя версия на агента на Windows Update е инсталирана" в тази статия от базата знания на (KB) Microsoft.

Как да проверите коя версия на агента на Windows Update е инсталирана

 1. Отворете папката %systemroot%\system32. %systemroot% е папката, в която е инсталиран Windows. Например папката %systemroot% е C:\Windows.
 2. Щракнете с десния бутон на мишката върху Wuaueng.dll и след това върху Свойства.
 3. Щракнете върху раздела Подробни данни и след това намерете номера на версията на файла.
Забележка Най-новата версия на агента на Windows Update за Windows 8.1 е 7.9.9600.16422. Най-новата версия на агента на Windows Update за Windows 8 е 7.8.9200.16693. Най-новата версия на агента на Windows Update Agent за Windows 7, Windows Vista и Windows XP е 7.6.7600.256.

За повече информация

Хронологична информация

Подобрения във версия 7.6.7600.256 на агента на Windows Update
 • Стабилизирана инфраструктура, така че клиентът на Windows Update ще счита за надеждни само онези файлове, които са подписани с нов сертификат. Сертификатът се използва единствено за защита на актуализациите на клиента на Windows Update. 
 • По-защитен комуникационен канал за клиента на Windows Update
Подобрения във версия 7.4.7600.226 на агента на Windows Update
 • Подобрено време за сканиране за актуализации на Windows 
 • Подобрен потребителски интерфейс на Windows Update за компютри, изпълняващи Windows Vista или Windows Server 2008
 • По-видими и подробни описания на актуализациите 
 • Подобрения в това как потребителите са известявани за сервизни пакети
Проблеми, които са поправени във версия 7.2.6001.788 на агента на Windows Update
Версия 7.2.6001.788 на агента на Windows Update коригира следния проблем: Този проблем досега не е бил документиран в статия от базата знания на Microsoft:
 • При опит за едновременно инсталиране на 80 или повече актуализации от Windows Update или Microsoft Update получавате код на грешка "0x80070057".
Подобрения във версия 7.2.6001.784 на агента на Windows Update
 • Подобрено време за сканиране за Windows Update
 • Подобрена скорост на доставяне на актуализации с подпис 
 • Помощ за преинсталиране на Windows Installer
 • Подобрено съобщаване за грешки
Проблеми, които са поправени във версия 7.0.6000.381 на агента на Windows Update
Версия 7.0.6000.381 на агента на Windows Update коригира следните проблеми: Тези проблеми досега не са били документирани в статии от базата знания на Microsoft: 

Повече информация за Windows Update

Windows Update спомага за поддържането на вашия компютър актуализиран и защитен чрез изтеглянето и инсталирането на най-новите актуализации на защитата от Microsoft и на други функции. Windows Update определя кои актуализации са приложими за вашия компютър.

Microsoft периодично прави софтуерни актуализации достъпни за потребителите на Windows и друг софтуер на Microsoft. Това включва актуализации, които подобряват надеждността и производителността, актуализации, които предоставят нова защита срещу злонамерен и потенциално нежелан софтуер, както и надстройки на функции на Windows. За да подобрите работата или надеждността на хардуерните компоненти на компютъра, Microsoft може да предложи също и актуализации на драйверите на устройствата, които се доставят от производителя на компютъра.

Ако включите Windows Update, някои софтуерни компоненти, които са пряко свързани с Windows Update, ще трябва да бъдат редовно актуализирани на вашия компютър. Тези актуализации трябва да бъдат изпълнявани, преди Windows Update да може да проверява за задължителни актуализации или преди да може да инсталира други актуализации. Тези задължителни актуализации поправят грешки, предоставят текущи подобрения и поддържат съвместимостта със сървърите на Microsoft, които поддържат Windows Update. Ако забраните Windows Update, няма да получавате тези актуализации.

Windows Update е конфигуриран да инсталира актуализации автоматично, когато изберете препоръчаната опция по време на инсталирането на Windows Out Of Box Experience (OOBE). Можете също така да включите Windows Update чрез избиране на една от следните настройки в елемента "Автоматични актуализации" от контролния панел:
 • Автоматично (препоръчва се)
 • Изтегляй актуализациите, но ми позволи да избирам дали да бъдат инсталирани
 • Уведомявай ме, но не изтегляй или инсталирай автоматично актуализации
След като включите Windows Update, задължителните актуализации за компоненти на Windows Update автоматично ще бъдат изтеглени и инсталирани, без да получите известие за това. Това поведение настъпва независимо коя настройка използвате, за да включите Windows Update. Ако не желаете да получавате задължителните актуализации, можете да забраните автоматичните актуализации от контролния панел.

Актуализациите на самия Windows Update обикновено извършват следното: Адресират обратна връзка от клиенти, подобряват съвместимостта, производителността и надеждността на системата и разрешават нови възможности на услуги. При актуализиране на сървъра на Windows Update обикновено се изисква съответно актуализиране на клиента. По време на операция по самоактуализиране може да бъдат добавени, променени или заменени файлове на агента на Windows Update. Например, могат да бъдат добавени файлове на агента на Windows Update, които спомагат за показването на потребителското потребление или които определят дали актуализациите са приложими към определена система. Това поведение възниква, когато дадена система е настроена автоматично да проверява за налични актуализации. То не се проявява, когато автоматичните актуализации са изключени. Например това поведение не се проявява, ако изберете Никога не проверявай за актуализации в Windows Vista и Windows 7 или ако изберете Изключване на автоматичните актуализации в Windows XP.

Информация за администратори на управлявана среда

Администраторите ще получат най-новата версия на агента на Windows Update за разполагане през Windows Server Update Services (WSUS).

За тази статия

ID на статията: 949104
Последен преглед: 15 юли 2014 г.
Важи за:: Microsoft Update
Желаете ли да предоставите обратна информация за тази статия?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.