ID на статията: 949104 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

Разрешение

Забележка За да прегледате информация относно разрешаването на проблеми с Microsoft Windows Update, отидете на следния уеб сайт на Microsoft:

Поправяне на проблеми с Microsoft Windows Update

Няма самостоятелен агент на Windows Update, който да е наличен за изтегляне. Ако опцията за автоматично актуализиране е включена, най-новата версия на агента на Windows Update ще бъде автоматично изтеглена и инсталирана на вашия компютър.  

Ако опцията за автоматично актуализиране не е включена, изпълнете следните стъпки, за да се сдобиете с най-новата версия на агента на Windows Update:
 1. Включете опцията за автоматично актуализиране. За целта изпълнете стъпките, които съответстват на използваната от вас версия на Windows.

  Windows 8

  Отидете на следния уеб сайт на Microsoft, след което вижте раздела "Как да включа автоматичното актуализиране":

  Windows 7, Windows Vista или Windows XP
  Отидете на следния уеб сайт на Microsoft, след което изпълнете Microsoft Fix it 50362: 

 2. Рестартирайте услугата Windows Update. За целта изпълнете следните стъпки:
  1. Натиснете клавиша с емблемата на Windows + R, за да отворите полето Изпълнение.
  2. Напишете services.msc в полето Изпълнение и натиснете клавиша Enter.
  3. Щракнете с десен бутон върху Windows Update в управляващата конзола Услуги, след което щракнете върху Спри.
  4. След като Windows Update спре, щракнете с десен бутон върху Windows Update, след което щракнете върху Старт.
 3. Изчакайте Windows Update да се стартира, след което проверете дали агента на Windows Update е актуализиран. За повече информация как да проверите коя версия на агента на Windows Update е инсталирана, отидете на раздела "Как да проверите коя версия на агента на Windows Update е инсталирана" в следната статия от базата знания на Microsoft.

Допълнителна информация

Как да проверите коя версия на агента на Windows Update е инсталирана

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
 1. Отворете папката %systemroot%\system32. %systemroot% е папката, в която е инсталиран Windows. Например папката%systemroot% е C:\Windows. 
 2. Щракнете с десен бутон върху Wuapi.dll, след което щракнете върху Свойства.
 3. Щракнете върху раздела Подробни данни, след което намерете версията на файла. 
Забележка Най-новата версия на агента на Windows Update за Windows 8 е 7.8.9200.16451. Най-новата версия на агента на Windows Update за Windows 7 и за по-ранни версии на Windows е 7.6.7600.256.  
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Хронологична информация

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
Подобрения във версия 7.6.7600.256 на агента на Windows Update
 • Стабилизирана инфраструктура, така че клиентът на Windows Update ще счита за надеждни само онези файлове, които са подписани с нов сертификат, използван изключително за защита на актуализации на клиента на Windows Update
 • По-защитен комуникационен канал за клиента на Windows Update
Подобрения във версия 7.4.7600.226 на агента на Windows Update
 • Подобрено време за сканиране за актуализации от Windows Update
 • Подобрен потребителски интерфейс на Windows Update за компютри, изпълняващи Windows Vista или Windows Server 2008
 • По-видими и подробни описания на актуализациите
 • Подобрения в това как потребителите са известявани за сервизни пакети

Проблеми, които са поправени във версията 7.2.6001.788 на агента на Windows Update
Версията 7.2.6001.788 на агента на Windows Update поправя следния проблем, който досега не беше документиран в статия на базата знания на Microsoft:
 • При опит за едновременно инсталиране на 80 или повече актуализации от Windows Update или Microsoft Update получавате код на грешка "0x80070057".
Проблеми, които са поправени във версия 7.2.6001.784 на агента на Windows Update
Версия 7.2.6001.784 на агента на Windows Update предлага следните предимства:
 • Подобрява времето за сканиране на Windows Update
 • Подобрява скоростта на доставяне на актуализациите
 • Предоставена поддръжка за преинсталиране на Windows Installer
 • Подобрява съобщаването за грешки
Проблеми, които са поправени във версията 7.0.6000.381 на агента на Windows Update
Версия 7.0.6000.381 на агента на Windows Update поправя следните проблеми, които досега не бяха документирани в статии на базата знания на Microsoft:
 • Услугата Background Intelligent Transfer Service (BITS) се срива на компютър, работещ под Windows Vista За повече информация щракнете върху следния номер на статия, за да прегледате статията в базата знания на Microsoft:
  940520 Налична е актуализация, предотвратяваща аварийното спиране на услугата Background Intelligent Transfer Service (BITS) на компютър, работещ под Windows Vista
 • Включена е поправка, която намалява броя на рестартиранията, необходими за самостоятелната инсталираща програма, когато се използват файлове на пакет за многоезичен потребителски интерфейс (MUI).
 • Поправени са елементите на потребителския интерфейс в езиците корейски, опростен китайски и традиционен китайски.
 • Подобрена е работата с инсталацията на Windows Vista.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Допълнителна информация относно Windows Update

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
Windows Update спомага за поддържането на вашия компютър актуализиран и защитен чрез изтегляне и инсталиране на най-новите актуализации за защита и на други актуализации от Microsoft. Windows Update определя кои актуализации са приложими за вашия компютър.

Microsoft периодично прави софтуерни актуализации достъпни за потребителите на Windows и друг софтуер на Microsoft. Това включва актуализации, които подобряват надеждността и производителността, актуализации, които предоставят нова защита срещу злонамерен и потенциално нежелан софтуер, както и надстройки на функции на Windows. За да подобрите работата или надеждността на хардуерните компоненти на компютъра, Microsoft може да предложи също и актуализации на драйверите на устройствата, които се доставят от производителя на компютъра.

Ако включите Windows Update, някои софтуерни компоненти, които са пряко свързани с Windows Update, ще трябва да бъдат редовно актуализирани на вашия компютър. Тези актуализации трябва да бъдат изпълнявани, преди Windows Update да може да проверява за задължителни актуализации или преди да може да инсталира други актуализации. Тези задължителни актуализации поправят грешки, предоставят текущи подобрения и поддържат съвместимостта със сървърите на Microsoft, които поддържат Windows Update. Ако забраните Windows Update, няма да получавате тези актуализации.

Windows Update е конфигуриран да инсталира актуализации автоматично, когато изберете препоръчаната опция по време на инсталирането на Windows Out Of Box Experience (OOBE). Можете също така да включите Windows Update чрез избиране на една от следните настройки в елемента "Автоматични актуализации" от контролния панел:
 • Автоматично (препоръчва се)
 • Изтегляй актуализациите, но ми позволи да избирам дали да бъдат инсталирани
 • Уведомявай ме, но не изтегляй или инсталирай автоматично актуализации
След като включите Windows Update, задължителните актуализации за компоненти на Windows Update автоматично ще бъдат изтеглени и инсталирани, без да получите известие за това. Това поведение настъпва независимо коя настройка използвате, за да включите Windows Update. Ако не желаете да получавате задължителните актуализации, можете да забраните автоматичните актуализации от контролния панел.

Актуализациите на самия Windows Update обикновено извършват следното: Адресират обратна връзка от клиенти, подобряват съвместимостта, производителността и надеждността на системата и разрешават нови възможности на услуги. При актуализиране на сървъра на Windows Update обикновено се изисква съответно актуализиране на клиента. По време на операция по самоактуализиране може да бъдат добавени, променени или заменени файлове на агента на Windows Update. Например, могат да бъдат добавени файлове на агента на Windows Update, които спомагат за показването на потребителското потребление или които определят дали актуализациите са приложими към определена система. Това поведение възниква, когато дадена система е настроена автоматично да проверява за налични актуализации. То не се проявява, когато автоматичните актуализации са изключени. Например това поведение не се проявява, ако изберете Никога не проверявай за актуализации в Windows Vista и Windows 7 или ако изберете Изключване на автоматичните актуализации в Windows XP. Корекциите на следните проблеми са също така включени и в най-новата версия (7.6.7600.256) на агента на Windows Update.
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Информация за администратори на управлявани среди

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding start collapsed
Администраторите ще получат най-новата версия на агента на Windows Update за разполагане през Windows Server Update Services (WSUS).
Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
assets folding end collapsed

Свойства

ID на статията: 949104 - Последна рецензия: 23 октомври 2013 г. - Редакция: 4.0
Важи за:
 • Microsoft Update
Ключови думи: 
kbproductlink kbwindowsupdate kbautoupdate kbexpertisebeginner kbhowto kbinfo kbcip kbvideocontent KB949104

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com