Ако получите грешка на Windows Update, опитайте Решения за често срещани грешки в Windows Update.

Това реши ли проблема?

Ако проблемът не е решен, актуализирайте агента на Windows Update до най-новата версия. Няма никакви самостоятелни агент за изтегляне. Ако имате автоматичното актуализиране включен, най-новата версия на агента на Windows Update е изтеглена и инсталирана на вашия компютър.

Ако нямате автоматичното актуализиране включен, следвайте тези стъпки, за да получите най-новата версия на агента на Windows Update:
 1. Функцията за автоматично актуализиране. За целта изпълнете стъпките, отнасящи се за версията на Windows, която изпълнявате.

  Windows 8.1 или Windows 8
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  1. Отворете Windows Update чрез плъзване Препоръчано от десния край на екрана (или ако използвате мишка, посочете долния десен ъгъл на екрана и преместване на показалеца на мишката), натиснете или щракнете върху Настройки, натиснете или щракнете върху Контролен панели след това натиснете или щракнете върху Windows Update.
  2. Докоснете или щракнете върху Промяна на настройките.
  3. Под Важни актуализации, изберете Автоматично да инсталира актуализации.
  4. Под Препоръчителните актуализации, изберете Изтегляй препоръчваните актуализации по същия начин, който получавам важни актуализации отметка в квадратчето и след това щракнете върху OK.
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Windows 7, Windows Vista или Windows XP
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  За да включите автоматичните актуализации автоматично, щракнете върху Fix it бутона или връзката и щракнете върху изпълнение в изглед Препоръчано от въздуха изтегляне диалоговия прозорец. Следвайте стъпките в поправка съветникът.

  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Решаване на проблема
  Microsoft Fix it 50362
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
 2. Рестартирайте услугата Windows Update. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
  1. Натиснете емблемата на Windows ключ + R, за да отворите полето за изпълнение .
  2. Тип Services.msc в полето Run и след това натиснете Enter.
  3. С десния бутон върху Windows UpdateУслуги управляваща конзола, след което натиснете спре. Ако работите с Windows XP, щракнете с десния бутон на Автоматични актуализациии натиснете спре.
  4. След като спре Windows Update, с десния бутон върху Windows Updateи щракнете върху Старт. Ако изпълнявате Windows XP, щракнете върху Automatic Updatesи след това щракнете върху Старт.
 3. Изчакайте Windows Update да стартира и се уверете, че Windows Update Agent е актуализиран. За Още действия информация как да проверите коя версия на агента на Windows Update, посетете "Как да проверите коя версия на агента на Windows Update"раздел в тази статия Препоръчано от база знания (KB) на Microsoft.

Как да проверите коя версия на агента на Windows Update

 1. Отворете % systemroot %\System32 папка. % systemroot % е папката, в която е инсталиран Windows. Например папката % systemroot % е C:\Windows.
 2. С десния бутон върху Wuaueng.dll и след това щракнете върху свойства.
 3. Щракнете върху раздела подробни събиране на данни и намерете версията на файла.
Забележка: Най-новата версия на Windows Update Agent за Windows 8.1 е 7.9.9600.16422. Най-новата версия на Windows Update Agent за Windows 8 е 7.8.9200.16693. Най-новата версия на Windows Update Agent за Windows 7, Windows Vista и Windows XP е 7.6.7600.256.

За повече информация

Хронологична информация

Подобрения във версия 7.6.7600.256 на агента на Windows Update
 • Инфраструктура за твърди така, че клиентът на Windows Update ще доверие само файловете, които са подписани с нов сертификат. Сертификатът се използва само за защита на актуализации клиентът на Windows Update.
 • По-защитен комуникационен канал за клиента на Windows Update
Подобрения във версия 7.4.7600.226 на агента на Windows Update
 • Подобрено време фина настройка за актуализации на Windows
 • Подобрен потребителски интерфейс Windows Update за компютри, работещи под Windows Vista или Windows Server 2008
 • По-видими и подробни описания на актуализации
 • Подобрения в това как потребителите биват известявани за сервизни пакети
Проблеми, които са поправени във версията 7.2.6001.788 на агента на Windows Update
Версията 7.2.6001.788 на агента на Windows Update поправя следните проблем. Този проблем е не бяха документирани в статии на база знания на Microsoft:
 • Когато се опитвате да инсталирате 80 или Още действия актуализации едновременно Препоръчано от Windows Update или Microsoft Update, получавате код на грешка "0x80070057".
Подобрения във версия 7.2.6001.784 на агента на Windows Update
 • Подобрено време Windows Update фина настройка
 • Подобрена скорост, която се доставя подпис актуализации
 • разширена поддръжка за преинсталиране на Windows Installer
 • Подобрени грешки съобщения
Проблеми, които са поправени във версията 7.0.6000.381 на агента на Windows Update
Версията 7.0.6000.381 на агента на Windows Update поправя следните проблеми. Тези проблеми досега не бяха документирани в статии на база знания на Microsoft:
 • Background Intelligent Transfer Service (BITS) се срива на компютър, работещ под Windows Vista. За Още действия информация вж. Налична е актуализация да се определи срив Background Intelligent Transfer Service (BITS) на компютър, работещ под Windows Vista .
 • Включена е поправка, която намалява броя на рестартира, които са необходими за самостоятелната инсталираща назначена програма, когато се използват файлове на многоезичния потребителски интерфейсен пакет (MUI).
 • Разрешени елементи на потребителския интерфейс на корейски, опростен китайски и традиционен китайски език.
 • Подобрена е работата на инсталацията на Windows Vista.

Още действия информация за актуализация на Windows

Windows Update помага да поддържате компютъра си актуализиран и защитен чрез изтегляне и инсталиране на последните сигурността и други актуализации Препоръчано от Microsoft. Windows Update определя кои актуализации се прилагат към вашия компютър.

Microsoft периодично прави софтуерни актуализации достъпни за потребителите на Windows и друг софтуер на Microsoft. Те включват актуализации, които подобряват надеждността и производителността, актуализации, които предоставят нова защита срещу софтуер срещу злонамерен софтуер и друг потенциално нежелан софтуер и надстройки на функции на Windows. За да подобрите производителността или надеждността на хардуерните компоненти на компютъра, Microsoft може да предоставят актуализации на драйвери на устройства, които се доставят Препоръчано от производителя на компютъра.

Ако включите Windows Update, софтуерни компоненти, които са пряко свързани с Windows Update ще трябва да бъдат редовно актуализирани на вашия компютър. Те трябва да се извърши преди Windows Update може да проверява за задължителни актуализации или преди това да инсталирате други актуализации. Тези задължителни актуализации поправят грешки, предоставят текущи подобрения и поддържат съвместимостта със сървърите на Microsoft, които поддържат Windows Update. Ако забраните Windows Update, не получавате тези актуализации.

Windows Update е конфигуриран да инсталира актуализациите автоматично, когато изберете препоръчаната опция по време на инсталирането на Windows Out Of Box Experience (OOBE). Можете също да включите Windows Update, като изберете една Препоръчано от следните настройки в елемента "автоматични актуализации" в контролния панел:
 • Автоматично (препоръчва се)
 • Изтегляй актуализациите, но ми позволи да избирам дали да бъдат инсталирани
 • Уведомявай ме, но не автоматично ги изтеглите или инсталирате
След като включите Windows Update, задължителните актуализации за компоненти на Windows Update ще изтеглени и инсталирани автоматично, без уведомяване. Това поведение възниква независимо коя настройка да използвате, за да включите Windows Update. Ако не искате да получавате задължителните актуализации, можете да забраните автоматичните актуализации в контролния панел.

Актуализациите на самия Windows Update обикновено извършват следното: адресират обратна връзка Препоръчано от клиенти, подобряване на съвместимостта, производителността и надеждността и разрешаване на нови възможности на услуги. Актуализация на сървъра на Windows Update, съответно актуализиране на клиента обикновено се изисква. По време на агент самоактуализиране операция агент файлове могат да се добавят, променяни или заменяни. Например Windows Update Agent файлове, които спомагат за показването на потребителското потребление или които определят дали актуализациите са приложими към определена система може да се добави. Това поведение възниква, когато дадена система е настроена автоматично да проверява за актуализации. Това не се случи, когато автоматичните актуализации са изключени. Например това не се случи, ако изберете никога не Проверявай за актуализации в Windows Vista и Windows 7 или ако изберете да изключите автоматичните актуализации в Windows XP.

Информация за администратори на управлявани среди

Администраторите ще получат най-новата версия на агента на Windows Update за разполагане чрез Windows Server Update Services (WSUS).

За тази статия

ID на статията: 949104
Последен преглед: 13 август 2014 г.
Важи за:: Microsoft Windows Update
Strojov? p?elo?en? ?l?nek
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 949104
Желаете ли да предоставите обратна информация за тази статия?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.