Χρήση της αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update

Για να επιλύσετε ζητήματα του Microsoft Windows Update, εκτελέστε πρώτα το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update για συστηματικό έλεγχο και επιδιόρθωση. Για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων, κάντε κλικ στο κουμπί εκτέλεση τώρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων, ανατρέξτε στην ενότητα Περιγραφή του προγράμματος αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Update.

Windows 8.1, Windows 8 ή Windows 7

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Αυτόματη διάγνωση και επιδιόρθωση των συνήθων προβλημάτων με το Windows Update ενδέχεται να επιδιορθώσει αυτόματα το πρόβλημα που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο.
Αυτό το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων επιλύει πολλά προβλήματα.μάθετε περισσότεραάμεση εκτέλεση
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας

Windows Vista ή Windows XP

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
Το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων Αυτόματη διάγνωση και επιδιόρθωση των συνήθων προβλημάτων με το Windows Update ενδέχεται να επιδιορθώσει αυτόματα το πρόβλημα που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο.
Αυτό το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων επιλύει πολλά προβλήματα.μάθετε περισσότεραάμεση εκτέλεση
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας

Επιλύθηκε το πρόβλημά σας;

Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, θα πρέπει να ενημερώσετε το Windows Update Agent στην πιο πρόσφατη έκδοση. Δεν υπάρχει διαθέσιμο αυτόνομο Windows Update Agent για λήψη. Αν έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις, θα γίνει λήψη και θα εγκατασταθεί αυτόματα στον υπολογιστή σας η πιο πρόσφατη έκδοση του Windows Update Agent. 

Αν δεν έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες ενημερώσεις, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Windows Update Agent:
 1. Ενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα, ανάλογα με την έκδοση των Windows που εκτελείτε.

  Windows 8.1 ή Windows 8
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  1. Ανοίξτε το Windows Update πραγματοποιώντας σάρωση από το δεξιό άκρο της οθόνης (ή, εάν χρησιμοποιείτε ποντίκι, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού προς τα πάνω), πατώντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις, πατώντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπίΠίνακας Ελέγχου και, στη συνέχεια, πατώντας ή κάνοντας κλικ στο κουμπί Windows Update.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων.
  3. Στην περιοχή Σημαντικές ενημερώσεις, επιλέξτεΑυτόματη εγκατάσταση ενημερώσεων.
  4. Στην περιοχή Προτεινόμενες ενημερώσεις, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Να λαμβάνω τις προτεινόμενες ενημερώσεις με τον ίδιο τρόπο που λαμβάνω τις σημαντικές ενημερώσεις και, έπειτα, πατήστε ή κάντε κλικ στο OK.
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Windows 7, Windows Vista ή Windows XP
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Για να ενεργοποιήσετε αυτόματα την αυτόματη ενημέρωση, κάντε κλικ στο κουμπί ή στη σύνδεση Επιδιόρθωση (Fix it) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση (Run) στο πλαίσιο διαλόγου Προβολή λήψης (View Download). Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον Οδηγό επίλυσης.

  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Επίλυση αυτού του προβλήματος
  Microsoft Fix it 50362
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
  Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
 2. Κάντε επανεκκίνηση της υπηρεσίας Windows Update. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 
  1. Πιέστε ταυτόχρονα το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows και το πλήκτρο R, για να ανοίξετε το πλαίσιο Εκτέλεση (Run).
  2. Πληκτρολογήστε την εντολή services.msc στο πλαίσιο Εκτέλεση (Run) και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.
  3. Κάντε δεξί κλικ στο Windows Update στην κονσόλα διαχείρισης Υπηρεσίες και μετά κάντε κλικ στην εντολή Διακοπή (Stop).
  4. Όταν διακοπεί το Windows Update, κάντε δεξί κλικ στο Windows Update και έπειτα στην Έναρξη (Start).
 3. Περιμένετε να γίνει εκκίνηση του Windows Update και μετά επαληθεύστε ότι έχει ενημερωθεί το Windows Update. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να ελέγξετε ποια έκδοση του Windows Update Agent έχει εγκατασταθεί, μεταβείτε στην ενότητα "Τρόπος ελέγχου της έκδοσης του Windows Update Agent που έχει εγκατασταθεί" σε αυτό το άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft.

Τρόπος ελέγχου της έκδοσης του Windows Update Agent που έχει εγκατασταθεί

 1. Ανοίξτε το φάκελο %systemroot%\system32. Ο φάκελος %systemroot% είναι αυτός που έχουν εγκατασταθεί τα Windows. Για παράδειγμα, ο φάκελος %systemroot% είναι C:\Windows. 
 2. Κάντε δεξί κλικ στο Wuaueng.dll και μετά κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες (Properties).
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λεπτομέρειες (Details) και μετά εντοπίστε τον αριθμό έκδοσης του αρχείου. 
Σημείωση Η πιο πρόσφατη έκδοση του Windows Update Agent για Windows 8.1 είναι 7.9.9600.16422. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Windows Update Agent για Windows 8 είναι 7.8.9200.16693. Η πιο πρόσφατη έκδοση του Windows Update Agent για Windows 7, Windows Vista και Windows XP είναι 7.6.7600.256.

Για περισσότερες πληροφορίες

Ιστορικά στοιχεία

Βελτιώσεις στην έκδοση 7.6.7600.256 του Windows Update Agent
 • Αυστηρότερη υποδομή ώστε το πρόγραμμα-πελάτης του Windows Update να εμπιστεύεται μόνο τα αρχεία εκείνα που διαθέτουν υπογραφή από ένα νέο πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την προστασία ενημερώσεων του προγράμματος-πελάτη Windows Update.
 • Ένα πιο ασφαλές κανάλι επικοινωνίας για το πρόγραμμα-πελάτης του Windows Update
Βελτιώσεις στην έκδοση 7.4.7600.226 του Windows Update Agent
 • Βελτιωμένοι χρόνοι σάρωσης για τις ενημερώσεις των Windows
 • Βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη του Windows Update για υπολογιστές που εκτελούν Windows Vista ή Windows Server 2008
 • Πιο ορατές και λεπτομερείς περιγραφές των ενημερώσεων
 • Βελτιώσεις στον τρόπο ειδοποίησης των χρηστών σχετικά με τα service pack
Ζητήματα που επιλύονται από την έκδοση 7.2.6001.788 του Windows Update Agent
Η έκδοση 7.2.6001.788 του Windows Update Agent επιδιορθώνει το ακόλουθο ζήτημα. Το θέμα αυτό δεν τεκμηριώθηκε παλαιότερα σε άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
 • Όταν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε ταυτόχρονα 80 ή περισσότερες ενημερωμένες εκδόσεις από το Windows Update ή το Microsoft Update, λαμβάνετε τον κωδικό σφάλματος "0x80070057".
Βελτιώσεις στην έκδοση 7.2.6001.784 του Windows Update Agent
 • Βελτιωμένοι χρόνοι σάρωσης για το Windows Update
 • Βελτιωμένη ταχύτητα παράδοσης των ενημερώσεων υπογραφής
 • Υποστήριξη για επανεγκατάσταση του Windows Installer
 • Βελτιωμένη αποστολή μηνυμάτων σφάλματος
Ζητήματα που επιλύονται από την έκδοση 7.0.6000.381 του Windows Update Agent
Η έκδοση 7.0.6000.381 του Windows Update Agent επιδιορθώνει τα ακόλουθα ζητήματα. Αυτά τα ζητήματα δεν έχουν τεκμηριωθεί προηγουμένως σε κάποιο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft (Knowledge Base):

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Windows Update

Το Windows Update σάς βοηθά να διατηρείτε τον υπολογιστή σας ενημερωμένο και ασφαλή με τη λήψη και εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων ασφαλείας και άλλων ενημερώσεων από την Microsoft. Το Windows Update καθορίζει ποιές ενημερωμένες εκδόσεις εφαρμόζονται στον υπολογιστή σας.

Η Microsoft, κατά διαστήματα, διαθέτει στους χρήστες των Windows και άλλων προγραμμάτων λογισμικού της, ενημερωμένες εκδόσεις του λογισμικού. Σε αυτές περιλαμβάνονται ενημερώσεις που βελτιώνουν την αξιοπιστία και την απόδοση, που παρέχουν νέα προστασία έναντι κακόβουλων λογισμικών και άλλων ανεπιθύμητων προγραμμάτων λογισμικού και που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες των Windows. Για να βελτιωθεί η απόδοση ή η αξιοπιστία των στοιχείων του υλικού του υπολογιστή, η Microsoft ενδέχεται να παρέχει ενημερώσεις για τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής που παρέχονται από τον κατασκευαστή του υπολογιστή.

Εάν ενεργοποιήσετε το Windows Update, στοιχεία του λογισμικού τα οποία έχουν άμεση σχέση με το Windows Update θα πρέπει να ενημερώνονται περιστασιακά στον υπολογιστή σας. Αυτές οι ενημερώσεις πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για να μπορέσει το Windows Update να κάνει έλεγχο για απαιτούμενες ενημερώσεις ή να μπορέσει να εγκαταστήσει άλλες ενημερώσεις. Αυτές οι απαιτούμενες ενημερωμένες εκδόσεις επιδιορθώνουν σφάλματα, παρέχουν συνεχή βελτίωση και διατηρούν τη συμβατότητα με τους διακομιστές της Microsoft που υποστηρίζουν το Windows Update. Εάν απενεργοποιήσετε το Windows Update, δεν θα λάβετε αυτές τις ενημερωμένες εκδόσεις.

Το Windows Update ρυθμίζεται ώστε να εγκαθιστά ενημερώσεις αυτόματα όταν επιλέγετε τη συνιστώμενη επιλογή κατά τη ρύθμιση του Windows Out Of Box Experience (OOBE). Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Windows Update επιλέγοντας μία από τις ακόλουθες ρυθμίσεις στο στοιχείο "Αυτόματες ενημερώσεις" στον Πίνακα Ελέγχου:
 • Αυτόματα (συνιστάται)
 • Να γίνεται λήψη ενημερωμένων εκδόσεων, αλλά να μπορώ να επιλέξω το χρόνο εγκατάστασής τους (Download updates for me, but let me choose when to install them)
 • Να ειδοποιούμαι, αλλά να μην γίνεται αυτόματη λήψη ή εγκατάσταση (Notify me but don't automatically download or install them)
Μετά την ενεργοποίηση του Windows Update, θα γίνεται αυτόματα λήψη και εγκατάσταση των απαιτούμενων ενημερώσεων σε στοιχεία του Windows Update χωρίς ειδοποίηση. Αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζεται ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που χρησιμοποιείτε για την ενεργοποίηση του Windows Update. Εάν δεν θέλετε να λαμβάνετε απαιτούμενες ενημερώσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις στον Πίνακα Ελέγχου.

Οι ενημερώσεις που αφορούν το Windows Update, πραγματοποιούν συνήθως τα ακόλουθα: Ανταποκρίνονται σε σχόλια από πελάτες, βελτιώνουν τη συμβατότητα, την απόδοση των υπηρεσιών και την αξιοπιστία και ενεργοποιούν νέες δυνατότητες των υπηρεσιών. Όταν ενημερώνεται ο διακομιστής Windows Update, απαιτείται συνήθως μία αντίστοιχη ενημέρωση του υπολογιστή-πελάτη. Κατά τη διαδικασία αυτόματης ενημέρωσης ενός agent, ενδέχεται να προστεθούν, να τροποποιηθούν ή να αντικατασταθούν αρχεία Windows Update Agent. Για παράδειγμα, τα αρχεία Windows Update Agent που βοηθούν την εμφάνιση της εμπειρίας του χρήστη ή που καθορίζουν αν μπορούν να προστεθούν οι ενημερωμένες εκδόσεις που εφαρμόζονται σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Αυτή η συμπεριφορά παρουσιάζεται όταν ένα σύστημα είναι ρυθμισμένο ώστε να ελέγχει για διαθέσιμες ενημερωμένες εκδόσεις. Δεν παρουσιάζεται όταν είναι απενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις. Για παράδειγμα, η συμπεριφορά δεν παρουσιάζεται αν επιλέξετε Να μην γίνεται ποτέ έλεγχος για ενημερώσεις (Never check for updates) στα Windows Vista και τα Windows 7 ή εάν επιλέξετε Απενεργοποίηση αυτόματων ενημερώσεων (Turn off Automatic Updates) στα Windows XP.

Πληροφορίες για τους διαχειριστές των χειριζόμενων περιβαλλόντων

Οι διαχειριστές θα λάβουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Windows Update Agent για ανάπτυξη μέσω των υπηρεσιών Windows Server Update Services (WSUS).

Σχετικά με αυτό το άρθρο

Αναγν. άρθρου: 949104
Τελευταία αναθεώρηση: Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:: Microsoft Update
Θέλετε να κάνετε σχόλια για αυτό το άρθρο;
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.