Windows Vista rendszerben frissítések telepítésekor a művelet sikertelenül végződik, tájékoztató üzenet jelenik meg, és a számítógép újraindul

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 949358 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha a Windows Update webhelyről megkísérli telepíteni a 937287. számú frissítést egy Windows Vista rendszerű számítógépen, a következő üzenet jelenhet meg:
Frissítések beállítása: 3./3 fázis - 0% kész
Az üzenet megjelenése után a számítógép újraindul, majd újra megjelenik ugyanez az üzenet. A Windows Vista nem indul el, a számítógép pedig folyamatosan újraindul, és mindig megjeleníti ugyanezt az üzenetet. A frissítés telepítése sikertelen. A 937287. számú frissítésről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
937287 Megjelent a Windows Vista telepítőszoftverének frissítése

A megoldás

A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi eljárásokat az itt látható sorrendben. Az 1. módszer a legegyszerűbb, a 3. pedig a legbonyolultabb megoldás.
 • 1. módszer: A Windows Vista indítása a Windows telepítőlemezével, majd a javítóeszköz használata
 • 2. módszer: A rendszer indítása csökkentett módban, majd a Rendszer-visszaállítás eszköz használata
 • 3. módszer: A Pending.xml fájl átnevezése, majd a beállításjegyzék szerkesztése (Ez a módszer a speciális hibaelhárítás része.)
A jelen cikkben ismertetett módszerek középszintű és haladó felhasználóknak szólnak.

Megjegyzés: A módszer végrehajtásához rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal kell bejelentkeznie a Windows rendszerbe. Ha a saját számítógépét használja, minden bizonnyal már eleve rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve. Ha a számítógép egy munkahelyi hálózat része, lehetséges, hogy a rendszergazda segítségét kell kérnie. Ha ellenőrizni szeretné, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal van-e bejelentkezve a Windows rendszerbe, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/gp/admin

1. módszer: A Windows Vista indítása a Windows telepítőlemezével, majd a javítóeszköz használata

Megjegyzés: Ha a számítógép nem CD vagy DVD lemezről való indításra van konfigurálva, a folytatáshoz tanulmányozza a számítógéphez kapott dokumentáció utasításait, vagy ugorjon a 2. módszerhez (A rendszer indítása csökkentett módban, majd a Rendszer-visszaállítás eszköz használata). Ha ezzel a módszerrel folytatja, előfordulhat, hogy módosítania kell a számítógép BIOS-beállításait.

Ha a számítógépet a Windows Vista telepítőlemezének segítségével indítja el, végrehajthat különböző rendszer-helyreállítási műveleteket az indításkor. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Megjegyzés: Ha a Windows Vista rendszert előre telepítették a számítógépen, lehetséges, hogy nem rendelkezik a Windows telepítőlemezével. Ha így van, ugorjon a 2. módszerhez.

A Windows Vista indítása:
 1. Helyezze a Windows Vista telepítőlemezét a meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet.
 2. Amikor a rendszer a lemezről való indításra kéri, nyomjon meg egy billentyűt.
 3. Az erre vonatkozó utasítás megjelenésekor adja meg A telepítendő nyelv, az Idő és pénznem formátuma és a Billentyűzet vagy beviteli módszer beállítás kívánt értékét, majd kattintson a Tovább gombra.
 4. Továbblépve kattintson a Számítógép javítása elemre.
Visszaállítási pont kijelölése:
 1. A Rendszer-helyreállítási beállítások lapon kattintson a Windows Vista operációs rendszer javítani kívánt verziójára, majd a Tovább gombra.
 2. A Rendszer-helyreállítási beállítások lapon kattintson a Rendszer-visszaállítás lehetőségre.
 3. A Rendszer-visszaállítás lapon kattintson a Tovább gombra.
 4. Jelölje ki azt a visszaállítási pontot, amelynél tudomása szerint az operációs rendszer működött, majd kattintson a Tovább gombra.

  A visszaállítási pont dátumának a cikk jelenséget ismertető részében leírt probléma első észlelésénél korábbinak kell lennie. A dátum kiválasztásához jelölje be a Másik visszaállítási pont kiválasztása választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Ha erre vonatkozó utasítás jelenik meg, jelölje ki azt a merevlemezt, amelyen az operációs rendszer telepítve van, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. A Visszaállítási pont megerősítése lapon kattintson a Befejezés gombra.
 7. A visszaállítás befejeződésekor kattintson az Újraindítás gombra.
Megjegyzés: A probléma jövőbeli megelőzése érdekében olvassa el a cikk további információkat tartalmazó részében a Windows Vista manuális telepítéséről írtakat.

Megjegyzés: A Rendszer-visszaállítás eszköz használatáról további információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/hu-hu/Help/5c59f8c1-b0d1-4f1a-af55-74f3922f3f351038.mspx#EX
A webhely tartalmaz olyan lehetőségeket, amelyeket akkor használhat, ha a gyártó telepítette a rendszer-helyreállítási beállításokat a számítógépen.

Ha ez a módszer sikeres volt, akkor nincs további teendő. Ha az 1. módszer nem működött, vagy ha nem rendelkezik a Windows Vista telepítőlemezével, próbálkozzon a 2. módszerrel.

2. módszer: A rendszer indítása csökkentett módban, majd a Rendszer-visszaállítás eszköz használata

A számítógép csökkentett módban való elindítása megakadályozza számos szoftverprogram és illesztőprogram futását. Ez segíthet a rendszerprobléma elhárításában.

A számítógép csökkentett módban való indításához, majd a Rendszer-visszaállítás szolgáltatás elindításához kövesse az alábbi lépéseket.

Rendszerindítás csökkentett módban:
 1. Győződjön meg arról, hogy a számítógépben nincs hajlékonylemez, CD vagy DVD, majd indítsa el a számítógépet.
 2. A következő műveletek közül hajtsa végre az adott helyzetnek megfelelőt:
  • Ha egyetlen operációs rendszer van telepítve, a számítógép indulása közben nyomja le és tartsa lenyomva az F8 billentyűt. Az F8 billentyűt még azelőtt kell lenyomnia, hogy megjelenne a Windows-embléma. Ha megjelenik a Windows-embléma, kapcsolja ki, majd indítsa újra a számítógépet.
  • Ha a számítógépen több operációs rendszer van telepítve, használja a nyílbillentyűket annak az operációs rendszernek a kiválasztásához, amelyet csökkentett módban szeretne elindítani, majd nyomja le az F8 billentyűt.
 3. A Speciális rendszerindítási beállítások menüben a nyílbillentyűkkel lépjen a kívánt csökkentett mód beállításra, majd nyomja le az ENTER billentyűt. A csökkentett mód bármelyik beállítása megfelelő.
A Rendszer-visszaállítás eszköz használata:
 1. Kattintson a Start gombra, írja be a Rendszer szöveget a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson a Rendszer-visszaállítás elemre.

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  Amikor a program rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót vagy kattintson a Folytatás gombra.
 2. A Rendszer-visszaállítás lapon kattintson a Tovább gombra.
 3. Jelölje ki azt a visszaállítási pontot, amelynél tudomása szerint az operációs rendszer működött, majd kattintson a Tovább gombra.

  A visszaállítási pont dátumának a cikk jelenséget ismertető részében leírt probléma első észlelésénél korábbinak kell lennie. A dátum kiválasztásához jelölje be a Másik visszaállítási pont kiválasztása választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 4. Ha erre vonatkozó utasítás jelenik meg, jelölje ki azt a merevlemezt, amelyen az operációs rendszer telepítve van, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. A Visszaállítási pont megerősítése lapon kattintson a Befejezés gombra.
 6. A visszaállítás befejeződésekor kattintson az Újraindítás gombra.
Megjegyzés: A probléma jövőbeli megelőzése érdekében olvassa el a cikk további információkat tartalmazó részében a Windows Vista manuális telepítéséről írtakat.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha nem, és úgy érzi, képes végrehajtani a speciális hibaelhárítási lépéseket, próbálkozzon a 3. módszerrel.

Ha nem kíván önállóan próbálkozni az itt található speciális hibaelhárítási módszerekkel, célszerű lehet a támogatási szolgálathoz fordulni. Ennek módjáról a jelen cikk következő lépéseket ismertető részében tájékozódhat.

Speciális hibaelhárítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben

3. módszer: A Pending.xml fájl átnevezése, majd a beállításjegyzék szerkesztése

Megjegyzések: Mielőtt a hibaelhárítási módszerrel próbálkozna, olvassa el a következő fontos megjegyzéseket.
 • Ezzel a módszerrel oly módon oldhatja meg a cikk jelenségeket ismertető részében leírt újraindítási problémát, hogy a Windows újratelepítése előtt biztonsági másolatot készít az adatokról. Csak akkor használja ezt a hibaelhárítási módszert, ha biztonsági másolatot szeretne készíteni az adatairól, és újra kívánja telepíteni a Windows rendszert.
 • Ezt a módszert csak a többi módszer végrehajtása után, azok sikertelensége esetén alkalmazza.

  Megjegyzés: Ha a számítógép nincs beállítva a CD- vagy DVD-meghajtóról való indításra, a folytatáshoz tanulmányozza a számítógép dokumentációját.
 • Csak akkor használja ezt a módszert, ha a számítógépen nincs visszaállítási pont, vagy ha nem tudja a számítógépet olyan pontról elindítani, amely tartalmazza a rendszer-visszaállítási szolgáltatást.
 • A módszer alkalmazása után a Windows újratelepítéséig az alábbi problémák állhatnak fenn:
  • Egy telepítendő frissítés nem telepíthető megfelelően.
  • Előfordulhat, hogy a Windows Update szolgáltatás nem működik megfelelően.
  • A frissítések telepítése alatt esetleg nem lehet leállítani a telepítést.
  • Előfordulhat, hogy nem tudja engedélyezni és letiltani a Windows egyes választható szolgáltatásait.
  • A Windows egyes választható szolgáltatásai nem működnek megfelelően.
  • A számítógép védtelen állapotban lehet.
A Pending.xml fájl átnevezéséhez és a beállításjegyzék szerkesztéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

A Windows Vista indítása, majd ugrás a rendszer-helyreállítási beállításokhoz:
 1. Helyezze a Windows Vista telepítőlemezét a meghajtóba, majd indítsa újra a számítógépet.
 2. Amikor a rendszer a lemezről való újraindításra kéri, nyomjon meg egy billentyűt.
 3. Az erre vonatkozó utasítás megjelenésekor adja meg A telepítendő nyelv, az Idő és pénznem formátuma és a Billentyűzet vagy beviteli módszer beállítás kívánt értékét, majd kattintson a Tovább gombra.
 4. A Windows telepítése lapon kattintson a Számítógép javítása hivatkozásra.
 5. A Rendszer-helyreállítási beállítások lapon kattintson a Windows Vista operációs rendszer javítani kívánt verziójára, majd a Tovább gombra.
A Pending.xml fájl átnevezése a rendszer-helyreállítási beállítások segítségével, majd a beállításjegyzék szerkesztése:
 1. A Rendszer-helyreállítási beállítások lapon kattintson a Parancssor hivatkozásra.
 2. Írja be a cd C:\windows\winsxs parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Írja be a ren pending.xml pending.old parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Írja be a regedit parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Válassza a HKEY_LOCAL_MACHINE csomópontot.
 6. Kattintson a Fájl menü Struktúra betöltése parancsára.
 7. Keresse meg a következő mappát:
  C:\windows\system32\config\components
 8. Amikor a program kéri a mappa nevét, írja be az Offline_Components nevet.
 9. A beállításszerkesztőben keresse meg és kattintson a következő beállításkulcsra:
  HLKM\Offline Components\AdvancedInstallersNeedResolving
  HKLM\Offline Components\PendingXmlIdentifier
A beállításszerkesztő bezárása:
 1. A beállításszerkesztőből való kilépéshez írja be az exit parancsot a parancssorba.
 2. Nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Kattintson az Újraindítás gombra.
Ha a módszer nem működött, ugorjon a további lépéseket ismertető részhez.

TOVÁBBI LÉPÉSEK

Ha a fenti módszerek egyike sem működött, a problémára további megoldásokat kereshet a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelyén. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető Tudásbázis: Műszaki támogatási információk és támogatási eszközök keresése Microsoft-termékekhez.
 • Megoldásközpont: Az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdések és az azokra adott válaszok.
 • Microsoft ügyfél-támogatási hírcsoportok: Kapcsolatfelvétel más felhasználókkal és MVP-programtagokkal (MVP: Most Valuable Professionals; a Microsoft technológiáiban jártas szakértők).
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel az ügyfél-támogatási szolgáltatással, illetve visszajelzés küldése.
Ha továbbra is problémákat tapasztal, célszerű felvenni a kapcsolatot a támogatási szolgálattal:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A probléma elkerülése

A probléma elkerülése érdekében a Windows Update webhelyen elérhető többi frissítéstől függetlenül, külön telepítse a 937287. számú frissítést a Microsoft letöltőközpontjából. A jövőbeli frissítések sikeres telepítése érdekében ügyeljen arra, hogy a Windows Vista számítógépen futó változatának megfelelő frissítést telepítse.

A következő fájlok letölthetők a Microsoft letöltőközpontjából:

A Windows Vista x86-alapú változatai esetén

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A Windows6.0-KB937287-x86.msu csomag letöltése

A Windows Vista x64-alapú változatai esetén

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A Windows6.0-KB937287-x64.msu csomag letöltése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 949358 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
kbpubtypekc kbtshoot kberrmsg kbexpertiseinter kbprb KB949358
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com