A Windows XP Service Pack szervizcsomag telepítésekor „Hozzáférés megtagadva” vagy „a szervizcsomag telepítése sikertelen” üzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 949377 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Windows XP Service Pack 2 (SP2) vagy Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagok telepítésekor az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
Service Pack 3 – telepítési hiba. A hozzáférés megtagadva.
Service Pack 3 – telepítési hiba. A szervizcsomag telepítése sikertelenül ért véget.
Előfordulhat, hogy az Svcpack.log fájlban az alábbihoz hasonló hibaüzenet található:
DoRegistryUpdates failed (A DoRegistryUpdates sikertelen)

Oka

Ezek a hibák akkor jelentkezhetnek, ha legalább egy beállításkulcs engedélye korlátozott, és nem teszi lehetővé, hogy a szervizcsomag frissítse a kulcsot. A beállításkulcsokat olyan programok korlátozhatják, amelyek megváltoztatják a rendszer-hozzáférési listákat a beállításjegyzékben, hogy a rendszergazdai fiókok ne tudják őket módosítani. A szervizcsomag telepítője egy rendszergazdai fiók (Felhasználó) alatt fut, így nem tud hozzáférni korlátozott beállításkulcsokhoz. Amennyiben a Windows XP Service Pack nem tud frissíteni egy beállításkulcsot azért, mert azt korábban egy másik program korlátozta, a szervizcsomag telepítése meghiúsul.

A „További információ” szakaszból megállapíthatja, hogy sikeres volt-e a beállításjegyzék frissítése.

A megoldás

Hajtsa végre az alábbi hibaelhárítási eljárásokat az itt látható sorrendben. Ezeket a módszereket a közepes, illetve magasabb technikai képzettségű felhasználóknak ajánljuk.

Megjegyzés: A módszerek végrehajtásához rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal kell bejelentkeznie a Windows rendszerbe. Ha a saját számítógépét használja, minden bizonnyal már eleve rendszergazdai fiókkal van bejelentkezve. Ha a számítógép egy munkahelyi hálózat része, lehetséges, hogy a rendszergazda segítségét kell kérnie. Ha ellenőrizni szeretné, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal van-e bejelentkezve a Windows rendszerbe, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=hu

1. módszer: Indítsa újra a számítógépet, majd próbálja letölteni és telepíteni a Windows XP SP3 szervizcsomagot a Microsoft letöltőközpontból

Ha egy futó programban található zárolt fájl, lehet, hogy a számítógép újraindítása feloldja a zárolást. A fájl zárolásának feloldásához lépjen ki minden programból, és indítsa újra a számítógépet. Ezután próbálja ismét letölteni és telepíteni a szervizcsomagot.

Ha eredetileg a Windows Update szolgáltatással próbálta sikertelenül telepíteni a Windows XP SP3 szervizcsomagot, töltse le a teljes Windows XP SP3 letöltési csomagot a Microsoft letöltőközpontból. Miután letöltötte a csomagot, kísérelje meg a telepítést. A Windows XP Service Pack 3 szervizcsomag letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
Ha ezzel megoldódik a probléma, és sikeresen telepíti a Windows XP SP3 szervizcsomagot, nincs további teendője.

A Windows XP alapértelmezett biztonsági beállításainak visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
313222 Az alapértelmezett biztonsági beállítások visszaállítása


Ha ez a módszer nem oldja meg a problémát, lépjen a tovább a 2. módszerhez.

2. módszer: Indítsa újra a számítógépet, majd zárja be vagy tiltsa le az esetleg futó víruskereső, illetve kémprogram-elhárító programokat

Figyelmeztetés: Ez a kerülő megoldás a számítógépet vagy a hálózatot védtelenebbé teheti a rosszindulatú felhasználók és a kártevő szoftverek – például a vírusok – támadásaival szemben. Az eljárás végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére alkalmazhatja.

A számítógépe elleni támadások esélyét nagyban csökkenti, ha nem látogat meg más webhelyet, illetve nem tölt le más fájlt, amíg a víruskereső, illetve kémprogram-elhárító programok ki vannak kapcsolva vagy le vannak tiltva.

A telepítési hibák egyik leggyakoribb oka, hogy egy külső gyártótól származó program, például egy víruskereső program nyitva tart, illetve zárol egy fájlt, amelyre a szervizcsomag-telepítőnek szüksége van. A probléma megelőzése érdekében a Windows XP SP3 szervizcsomag telepítése előtt végezze el az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki minden programból, majd indítsa újra a számítógépet.
 2. A számítógép újraindítását követően zárjon be vagy tiltson le minden esetleg futó víruskereső vagy kémprogram-elhárító programot.

  Megjegyzés: A programokat az értesítési területen tilthatja le. Ehhez kattintson a jobb gombbal a külső gyártótól származó program ikonjára, majd válassza a megfelelő parancsot (bezárás vagy letiltás). Ha ez a lehetőség nem érhető el, tekintse meg a program dokumentációját, vagy vegye fel a kapcsolatot a program gyártójával.
 3. Miután bezárta a víruskeresőt vagy a kémprogram-elhárítót, telepítse a Windows XP SP3 szervizcsomagot az 1. módszerben letöltött teljes letöltési csomagból.
 4. A Windows XP SP3 szervizcsomag sikeres telepítését követően indítsa újra a 2. lépésben letiltott víruskereső, illetve kémprogram-elhárító programot.
Ha ezzel megoldódik a probléma, és sikeresen telepíti a Windows XP SP3 szervizcsomagot, nincs további teendője.

Ha ezzel a módszerrel sem sikerült megoldania a problémát, és ha nincs ellenére a speciális hibaelhárítási módszerek kipróbálása, olvassa el a „Speciális hibaelhárítás” című részben foglaltakat. Ha nem szeretne speciális hibaelhárítási módszerekhez folyamodni, ugorjon a „További lépések” című részhez.

SPECIÁLIS HIBAELHÁRÍTÁS

Ez a rész egy a speciális hibaelhárítási módszert ismertet, amelyre akkor lehet szükség, ha a „Megoldás” részben leírt módszerek nem hoznak eredményt. Ezt a módszert kizárólag tapasztalt számítógép-felhasználóknak ajánljuk.

A beállításjegyzék és a fájlengedélyek alaphelyzetbe állítása

Ha azt szeretné, hogy alaphelyzetbe álljanak vissza a beállításjegyzék és a fájlengedélyek, ugorjon a „Automatikus javítás” részhez. Az automatikus frissítések saját kezű engedélyezésének módját a Kézi javítás szakasz ismerteti.


Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson a A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50389

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben
A beállításjegyzék és a fájlengedélyek alaphelyzetbe állításához tegye a következőket:
 1. Töltse le és telepítse a Subinacl.exe fájlt Ehhez keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
  http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=23510
 2. Nyissa meg a Jegyzettömböt.
 3. Másolja a vágólapra, majd illessze be a Jegyzettömbbe a következő szöveget.
  cd /d "%ProgramFiles%\Windows Resource Kits\Tools"
  subinacl /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f /grant=system=f
  subinacl /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f /grant=system=f
  subinacl /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f /grant=system=f
  subinacl /subdirectories %SystemDrive% /grant=administrators=f /grant=system=f
  subinacl /subdirectories %windir%\*.* /grant=administrators=f /grant=system=f
  secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose
  A Microsoft csak szemléltetési célból ad közre programozási példákat, és azokra – beleértve a forgalomba hozhatóságot és az adott célra való megfelelőséget is – sem törvényi, sem más garanciát nem vállal. A cikk feltételezi, hogy az olvasó jártas a bemutatott programozási nyelvben, valamint az eljárások létrehozására és a velük kapcsolatos hibakeresésre szolgáló eszközök használatában. A Microsoft támogatási szakemberei segíthetnek az egyes eljárások működésének megértésében. E szakemberek ugyanakkor funkcióbővítési célból nem módosítják a példákat, és nem készítenek az egyéni igényeknek megfelelő eljárásokat.
 4. A Jegyzettömbben mentse a fenti fájlt Reset.cmd néven.
 5. A parancsfájl futtatásához kattintson duplán a Reset.cmd fájlra.

  Megjegyzés: A parancsfájl futása hosszabb időt vehet igénybe. A parancsfájlt rendszergazdaként kell futtatnia.
 6. Telepítse a Windows XP SP3 szervizcsomagot.
Ha ezzel megoldódik a probléma, és sikeresen telepíti a Windows XP SP3 szervizcsomagot, nincs további teendője.

Ha a módszer nem oldotta meg a problémát, ugorjon a további lépéseket ismertető részhez.

További információ

Annak megállapítása, hogy a beállításjegyzék frissítése meghiúsult-e

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a %windir%\svcpack.log parancsot, majd kattintson az OK gombra. Megnyílik az Svcpack.log fájl.
 2. A Szerkesztés menüben kattintson a Keresés parancsra.
 3. A Keresendő mezőbe írja be a DoRegistryUpdates failed értéket, majd kattintson a Következő keresése gombra.

  Ha sikertelen volt a beállításjegyzék frissítése, a „DoRegistryUpdates sikertelen” hibaüzenet jelenik meg a fájlban. Ez azt jelzi, hogy egy hiba megakadályozza a beállításjegyzék frissítését. A hibaüzenet az alábbihoz hasonló lehet:
  xxxx.xxx: DoInstallation:DoRegistryUpdates sikertelen.
  xxxx.xxx: A hozzáférés megtagadva.
  xxxx.xxx: A felhasználónak megjelenő üzenet: A hozzáférés megtagadva.
  Megjegyzés: Az xxxx.xxx karakterek az egyes bejegyzések időbélyegét jelölik.

Víruskereső szoftver

A víruskereső programok feladata a számítógép vírusok elleni védelme. Ha a víruskereső program le van tiltva, akkor nem szabad letölteni vagy megnyitni nem biztonságos forrásból származó fájlokat, felkeresni nem biztonságos webhelyeket, illetve megnyitni az e-mailek mellékleteit. A számítógépvírusokról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
129972 Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás

TOVÁBBI LÉPÉSEK

Ha a fenti módszerek egyike sem működött, a problémára további megoldásokat kereshet a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelyén. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető Tudásbázis: Műszaki tanácsadási információkat és Microsoft-termékekhez készült segédeszközöket kereshet.
 • Megoldásközpontok: Megtekintheti az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdéseket és az azokra adott válaszokat.
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel az ügyfél-támogatási szolgáltatással, illetve visszajelzés küldése.
Ha továbbra is problémákat tapasztal, célszerű felvenni a kapcsolatot a támogatási szolgálattal:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 949377 - Utolsó ellenőrzés: 2013. július 25. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Service Pack 3
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2
Kulcsszavak: 
kbexpertisebeginner kbregistry kberrmsg kbtshoot kbprb kbfixme kbmsifixme KB949377
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com