A Windows XP Service Pack 3 telepítése hibát jelezve leáll, és a következő hibaüzenet kerül a szervizcsomag telepítési naplójába: „8007F0F4 - STATUS_PREREQUISITE_FAILED”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 949388 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor egy Windows XP rendszerű számítógépen megkísérli telepíteni a Windows XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagot, az alábbiakhoz hasonló hibaüzenetet kap:

1. hiba

A szervizcsomag telepítésének megkezdéséhez a számítógépnek váltóáramról kell működnie.

2. hiba

A Service Pack 3 telepítése megszakadt, mert a Microsoft Shared Computer Toolkit for Windows XP eszközkészlet nem kompatibilis a Windows ezen verziójával. A folytatás előtt hajtsa végre a következőket: 1) Távolítsa el a Microsoft Shared Computer Toolkit eszközkészletet. 2) (Nem kötelező:) Telepítse a Windows SteadyState eszközkészletet, amely a Microsoft Shared Computer Toolkit újabb verziója. További információt a Microsoft megosztott hozzáféréssel foglalkozó webhelyén talál.

3. hiba

A Service Pack 3 telepítése megszakadt, mert a Windows XP SP3 szervizcsomag nem telepíthető, ha telepítve van az RDP 6.0 MUI PACK csomag (Frissítés Windows XP rendszerhez (KB925877)). A folytatáshoz el kell távolítania a KB925877 jelű csomagot.

4. hiba

A Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 nem telepíthető a Windows Fundamentals for Legacy PCs (WinFLP) operációs rendszerre. A jövőben a Microsoft letöltőközpontjából letölthető lesz egy, külön a WinFLP rendszerhez kiadott SP3 frissítőcsomag.

5. hiba

A Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3 nem telepíthető a Windows Embedded for Point of Service (WEPOS) operációs rendszerre. A jövőben a Microsoft letöltőközpontjából letölthető lesz egy, külön a WEPOS rendszerhez kiadott SP3 frissítőcsomag.

6. hiba

A telepítés nem folytatható, mert a Service Pack 3 telepítésének előfeltételei közül egy vagy több nem teljesül. További tudnivalókért tekintse meg a Meghajtóbetűjel:\windows\svcpack.log naplófájlt.
Ezenkívül minden esetben a következő hibaüzenet kerül a szervizcsomag telepítési naplójába:

8007F0F4 - STATUS_PREREQUISITE_FAILED

Megjegyzés: A szervizcsomag telepítési naplója (svcpack.log) általában a következő mappában található:
Meghajtóbetűjel:\Windows\svcpack.log

Oka

A Windows XP SP3 szervizcsomag telepítése előtt számos előfeltételnek teljesülnie kell. Ha e feltételek közül bármelyik nem teljesül, megjelenik a cikk jelenséget ismertető részében található hibaüzenetek egyike. A jelenségeket ismertető részben felsorolt hibaüzenetek az alábbi okok miatt jelenhetnek meg:

Az 1. hiba oka

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a szervizcsomag telepítésekor a számítógép akkumulátorról üzemel. Az ellenőrzés azért szükséges, nehogy frissítési probléma lépjen fel a telepítés során az akkumulátor lemerülése miatt.

A 2. hiba oka

Ez a hiba akkor lép fel, ha olyan számítógépen kísérli meg telepíteni a szervizcsomagot, amelyen már telepítve van a „Microsoft Shared Computer Toolkit for Windows XP” eszközkészlet. Az eszközkészletnek ez a verziója nem kompatibilis a Windows XP SP3 szervizcsomaggal.

A 3. hiba oka

Ez a hiba akkor lép fel, ha a számítógépen telepítve van a Windows XP rendszerhez készült KB925877 jelű frissítés. Ez a frissítés magában foglalja a Távoli asztali kapcsolat 6.0 (Terminálszolgáltatások ügyfele 6.0) szolgáltatás Multilingual User Interface Pack (MUI) csomagját. Ez a MUI csomag nem kompatibilis a Windows XP SP3 szervizcsomaggal.

A 4. hiba oka

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot egy „Windows Fundamentals for Legacy PCs (WinFLP)” operációs rendszert futtató számítógépen kísérli meg telepíteni. A szervizcsomagnak ez a verziója nem működik együtt a WinFLP operációs rendszerrel.

Az 5. hiba oka

Ez a hiba akkor lép fel, ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot egy „Embedded for Point of Service (WEPOS)” operációs rendszert futtató számítógépen kísérli meg telepíteni. A szervizcsomagnak ez a verziója nem telepíthető a Windows Embedded for Point of Service (WEPOS) operációs rendszerre.

A 6. hiba oka

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot egy Windows XP Media Center Edition vagy Windows XP Media Center Edition 2003 operációs rendszert futtató számítógépen kísérli meg telepíteni.

Megjegyzés: A hiba nem jelentkezik, ha a Windows XP SP3 szervizcsomagot Windows XP Media Center Edition 2004 vagy újabb rendszert futtató számítógépen kísérli meg telepíteni.

A megoldás

A hibák elhárításához az adott hibaüzenetnek megfelelő lépéseket kell végrehajtani, melyek leírása a következő részekben található.

Az 1. hiba elhárítása

Csatlakoztassa a számítógépet váltakozó áramú energiaforráshoz, például egy elektromos fali aljzathoz. A számítógép energiaellátási követelményeivel kapcsolatban további információt a számítógép gyártójától kaphat.

A 2. hiba elhárítása

Távolítsa el a számítógépről a Microsoft Shared Computer Toolkit eszközkészletet. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Programok telepítése és törlése hivatkozásra.
  2. Kattintson a Microsoft Shared Computer Toolkit elemre, majd kattintson az Eltávolítás gombra.
  3. Ha megtörtént a program eltávolítása, telepítse a Windows XP SP3 szervizcsomagot.
Ha szüksége van a Microsoft Shared Computer Toolkit eszközkészlet szolgáltatásaira, telepítheti a Windows SteadyState eszközkészletet, amely a termék legújabb verziója. A Windows SteadyState eszközkészlet letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A SteadyState_Setup_ENU.exe csomag letöltése

A 3. hiba elhárítása

Távolítsa el a Windows XP rendszerhez készült KB925877 jelű frissítést a Programok telepítése és törlése segédprogrammal. Ez a frissítés magában foglalja a Távoli asztali kapcsolat 6.0 (Terminálszolgáltatások ügyfele 6.0) szolgáltatás Multilingual User Interface Pack (MUI) csomagját. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd a Programok telepítése és törlése hivatkozásra.
  2. Jelölje be az ablak tetején lévő Frissítések megjelenítése jelölőnégyzetet.
  3. Kattintson az Update for Windows XP (KB925877) (Frissítés Windows XP rendszerhez (KB925877)) elemre, majd az Eltávolítás gombra.
  4. Ha megtörtént a KB925877 jelű frissítés eltávolítása, telepítse a Windows XP SP3 szervizcsomagot.

A 4. és az 5. hiba elhárítása

A Windows XP SP3 szervizcsomag nem kompatibilis a számítógépen futó WinFLP vagy WEPOS operációs rendszerrel. A későbbiekben a Microsoft letöltőközpontjából letölthető lesz a WinFLP és a WEPOS operációs rendszer külön szervizcsomag-frissítése.

A külön e rendszerekhez kiadott Windows XP SP3 szervizcsomag-frissítés letöltéséről a későbbiekben a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

A 6. hiba elhárítása

Windows XP Media Center Edition vagy Windows XP Media Center Edition 2003 rendszerű számítógépen a Windows XP SP3 szervizcsomag telepítése előtt telepíteni kell a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot. A Windows XP SP2 szervizcsomagot az automatikus frissítési szolgáltatáson vagy a Windows Update webhelyen keresztül szerezheti be.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 949388 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbservicepack kbmultilingual kbmui kbupgrade kbsetup kbtoolkit kbexpertisebeginner kbtshoot kberrmsg KB949388
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com