Cikk azonosítója: 949404 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Microsoft Office Access 2007 alkalmazás 2008. március 6-án kiadott gyorsjavító csomagjával megoldott problémákat ismerteti.
A cikk a gyorsjavítást érintő alábbi témákkal foglalkozik:
 • A gyorsjavítás által javított hibák
 • A gyorsjavítás telepítésének előfeltételei
 • Újraindítás szükségessége a gyorsjavítás telepítését követően
 • Gyorsjavítások helyettesítése
 • A beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításának szükségessége
 • A gyorsjavításban található fájlok

BEVEZETÉS

A gyorsjavító csomag által javított hibák

Ez a gyorsjavítás a Microsoft Tudásbázisban korábban nem dokumentált következő hibákat javítja ki:
 • Megosztott mappában tárolt adatbázis tömörítésekor és helyreállításakor új adatbázis jön létre. Az új adatbázis az Access adott verziójának megfelelő alapértelmezett nevet kapja: az Access 2003 esetén az Adatbázis1.mdb nevet, az Access 2007 esetén pedig az Adatbázis1.accdb nevet. A rendszer azonban nem a régi adatbázist tömöríti és törli, hanem az új adatbázist tömöríti. Ugyanez a probléma lép fel, ha a Tömörítés bezáráskor jelölőnégyzet be van jelölve az adatbázis beállításai között.
 • Ha az Access 2007 Tervező nézetében módosít egy lekérdezést, a program esetleg hosszabb ideig nem válaszol. Ez akkor van így, ha a lekérdezés alapjául szolgáló táblák adatforrása egy ODBC-adatbázis.

További információ

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben létezik letölthető gyorsjavítás, a jelen Tudásbázis-cikk tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató szakasz. Ha a szakasz nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák és hibaelhárítási igény esetén előfordulhat, hogy külön támogatási kérelmet kell létrehoznia. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft alábbi weblapján megtekintheti a Microsoft ügyfélszolgálatának és támogatási szolgálatának telefonszámait, illetve lehetősége van támogatási kérelem létrehozására:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó szakaszban megtalálja, hogy a gyorsjavítás milyen nyelveken érhető el. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás nem érhető el azon a nyelven.

Előfeltételek

A gyorsjavítás telepítésének nincsenek előfeltételei.

Újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítését követően nem szükséges újraindítani a számítógépet.

A beállításjegyzékkel kapcsolatos információk

A csomag valamely gyorsjavításának használatához létre kell hoznia egy beállításjegyzék-kulcsot, vagy módosítania kell a beállításjegyzék egyik kulcsát.

Ha azt szeretné, hogy a gyorsjavító csomag lekérdezésre vonatkozó részének engedélyezése automatikusan történjen, ugorjon az Automatikus javítás című részre. Ha inkább saját maga szeretné engedélyezni, ugorjon a Kézi javítás című részre.

Automatikus javítás


A gyorsjavító csomag lekérdezésre vonatkozó részének automatikus engedélyezéséhez kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50130


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a Megoldódott a probléma? című részre.


Kézi javítás
Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
A gyorsjavító csomag lekérdezésre vonatkozó részének engedélyezéséhez az alábbi lépéseket kell végrehajtania:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Másolja és illessze (vagy írja) be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, és nyomja meg az ENTER billentyűt:
  regedit
 3. Keresse meg az alábbi beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\12.0\Access\Options
 4. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 5. Írja be a NoRichTextExprCheck értéket, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 6. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 7. Írja be az 1 hexadecimális vagy decimális értéket, és kattintson az OK gombra.
 8. Zárja be a beállításszerkesztőt.


Megoldódott a probléma?
Ellenőrizze, hogy megtörtént-e a beállításjegyzék-kulcs létrehozása vagy módosítása. Amennyiben igen, úgy a javítás sikeres volt, és az eljárás véget ért. Ellenkező esetben lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Fájlinformációk

Előfordulhat, hogy a gyorsjavításban található fájlokkal a termék nem teljes mértékben frissíthető a legújabb verziójára. A gyorsjavítás csak a jelen cikkben felsorolt problémák megoldásához szükséges fájlokat tartalmazza.

A gyorsjavítás globális változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációkban szereplő dátumok és időpontok helyi idő szerint jelennek meg a számítógépen. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.

Letöltési információk
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Office-kb949404-fullfile-x86-glb.exe12.0.6300.50006,578,36025-Feb-200808:58x86
A Microsoft Windows Installer-fájl (.msp fájl) adatai
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Access.mspNot Applicable6,746,11225-Feb-200815:12Not Applicable
A gyorsjavítás telepítése után a gyorsjavítás globális verziójának fájljai a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkeznek:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Accwiz.dll12.0.6300.5000164,91208-Dec-200708:31x86
Msacc.olb12.0.6300.5000585,77608-Dec-200708:31x86
Msaccess.exe12.0.6304.500010,378,78422-Feb-200817:11x86
Msaexp30.dll12.0.6300.500069,17608-Dec-200708:31x86
Soa.dll12.0.6300.5000504,89608-Dec-200708:31x86
Megjegyzés A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 949404 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 10. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Access 2007
Kulcsszavak: 
kbsurveynew kbmsifixme kbfixme kboffice2007presp2fix kbautohotfix kbexpertiseinter kbfix kbqfe kbhotfixserver kbhotfixrollup KB949404
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com