Információk a Windows Server 2008 rendszer TCP Chimney tehermentesítés, fogadó oldali skálázás és NetDMA szolgáltatásáról

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 951037 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Ez a cikk a Windows Server 2008 rendszerben a TCP/IP protokollhoz elérhető TCP Chimney tehermentesítés, fogadó oldali skálázás és NetDMA (hálózati közvetlen memória-hozzáférés) szolgáltatást ismerteti.

További információ

A TCP Chimney tehermentesítés áttekintése

A TCP Chimney tehermentesítés olyan hálózati technológia, amely a hálózati adatátvitel során a processzor terhelését hálózati adapterre helyezi át. A Windows Server 2008 rendszerben a TCP Chimney tehermentesítés lehetővé teszi a Windows hálózati alrendszerének, hogy a TCP/IP-kapcsolatok feldolgozását speciális TCP/IP-tehermentesítő feldolgozást támogató hálózati adapterre szervezze ki.

A TCP Chimney tehermentesítés a Windows Server 2008 és a Windows Vista összes változatában elérhető. Mind a TCP/IPv4, mind a TCP/IPv6 típusú kapcsolatok feldolgozása kiszervezhető, ha a hálózati adapter támogatja ezt a szolgáltatást.

A TCP Chimney tehermentesítés engedélyezése és letiltása a Windows Server 2008 rendszerben

A TCP Chimney tehermentesítés a következő két helyen engedélyezhető és tiltható le:
 • Az operációs rendszer
 • A hálózati adapter speciális tulajdonságlapja
A TCP Chimney tehermentesítés működéséhez a szolgáltatást mindkét helyen engedélyezni kell. Alapértelmezés szerint a TCP Chimney tehermentesítés mindkét helyen le van tiltva. A számítógépgyártói telepítések azonban engedélyezhetik a TCP Chimney tehermentesítést az operációs rendszerben, a hálózati adapteren vagy mindkét helyen.

A TCP Chimney tehermentesítés beállítása az operációs rendszerben

 • A TCP Chimney tehermentesítés engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
  2. A parancssorba írja be az alábbi parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
   netsh int tcp set global chimney=enabled
 • A TCP Chimney tehermentesítés letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
  2. A parancssorba írja be az alábbi parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
   netsh int tcp set global chimney=disabled
 • A TCP Chimney tehermentesítés aktuális állapotának megállapításához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
  2. A parancssorba írja be az alábbi parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
   netsh int tcp show global

A TCP Chimney tehermentesítés beállítása a hálózati adapteren

 • A TCP Chimney tehermentesítés engedélyezéséhez, illetve letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Nyissa meg az Eszközkezelő segédprogramot.
  2. A Hálózati kártyák csomópontban kattintson duplán a megfelelő hálózati adapterre.
  3. A Speciális lapon a TCP-tehermentesítésre vonatkozó bejegyzést kijelölve válassza az Engedélyezve vagy a Letiltva értéket a legördülő listában.

   Megjegyzés: A TCP Chimney tehermentesítési technológiára a különböző gyártók eltérő megnevezéseket használhatnak a hálózati adapter Speciális tulajdonságlapján.

A TCP Chimney tehermentesítés együttműködése más programokkal és szolgáltatásokkal

Amikor a TCP Chimney tehermentesítési technológia kiszervezi egy adott TCP-kapcsolat TCP/IP-feldolgozását egy dedikált hálózati adapterre, együtt kell működnie más, a hálózati alrendszer alacsonyabb rétegbeli szolgáltatásaira alapuló programokkal és szolgáltatásokkal. Az alábbi táblázat azt foglalja össze, hogy a TCP Chimney tehermentesítés hogyan működik együtt más programokkal és szolgáltatásokkal.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program vagy szolgáltatásEgyüttműködik a TCP Chimney tehermentesítéssel?Várható viselkedés, ha mind a szolgáltatás, mind a TCP Chimney tehermentesítés be van kapcsolva
Windows tűzfalIgen Ha egy adott TCP-kapcsolat engedélyezett a tűzfalban, a TCP/IP-verem kiszervezi a TCP-kapcsolatot a hálózati adapterre.
Külső gyártótól származó tűzfalMegvalósítástól függ Egyes tűzfalgyártók úgy valósítják meg termékeiket, hogy a TCP Chimney tehermentesítés akkor is használható, ha a tűzfalszolgáltatás fut. A tűzfal dokumentációjában ellenőrizze, hogy terméke támogatja-e a TCP Chimney tehermentesítést.
IPsec-házirendNem Ha a rendszerben egy IPsec-házirend aktív, a TCP/IP-verem nem tesz kísérletet a TCP-kapcsolatok kiszervezésére. Ezért a kívánt biztonság elérése érdekében az IPsec réteg megvizsgálhatja az összes csomagot.
Hálózati adaptereket csoportosító szolgáltatás (más néven terheléselosztó és feladatátvevő szolgáltatás. Általában a számítógépgyártó biztosítja.)Megvalósítástól függEgyes számítógépgyártók úgy valósítják meg hálózati adapterek csoportosítására szolgáló megoldásaikat, hogy a TCP Chimney tehermentesítéssel együtt is használhatók. A hálózati adaptereket csoportosító szolgáltatás dokumentációjában ellenőrizze, hogy használható-e a TCP Chimney tehermentesítéssel együtt.
Windows Virtualizálás (Hyper-V technológia) Nem Ha virtuális gépek futtatásához a Microsoft Hyper-V technológiát használja, egyik operációs rendszer sem tudja kihasználni a TCP Chimney tehermentesítés előnyeit.
Hálózatfigyelő eszközök, például a Hálózatfigyelő és a Wireshark Megvalósítástól függEgyes hálózatfigyelő eszközök együttműködhetnek a TCP Chimney technológiával, de nem feltétlenül figyelik a kiszervezett kapcsolatokat.
Hálózati terheléselosztás szolgáltatás Nem Ha egy kiszolgálón konfigurálja a Hálózati terheléselosztás szolgáltatást, a TCP/IP-verem nem szervezi ki a TCP-kapcsolatokat.
FürtszolgáltatásIgenMegjegyzendő azonban, hogy a hálózati hibatűrő illesztőprogramot (NetFT.sys) használó TCP-kapcsolatokat a TCP/IP-verem nem szervezi ki. A NetFT a csomópontok közötti hibatűrő fürtkommunikációban használatos.
Hálózati címfordítás (más néven Internetkapcsolat megosztása) szolgáltatás NemHa ez a szolgáltatás telepítve van és fut, a TCP/IP-verem nem szervezi ki a kapcsolatokat.

Annak megállapítása, hogy a TCP Chimney tehermentesítés működik-e

Amikor a TCP Chimney tehermentesítés be van kapcsolva az operációs rendszerben és a hálózati adapteren, a TCP/IP-verem megkísérli kiszervezni a megfelelő TCP-kapcsolatokat a hálózati adapterre. Ha tudni szeretné, hogy a rendszer aktuálisan működő TCP-kapcsolatai közül melyik van kiszervezve, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
 2. Írja be a következő parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
  netstat –t
  Az alábbihoz hasonló kimenet jelenik meg:
  Aktív kapcsolatok
  
   Protokoll Helyi cím     Idegen cím    Állapot      PID
  
   TCP  127.0.0.1:52613    számítógépnév:52614    ÉLŐ   InHost TCP  192.168.1.103:52614    számítógépnév:52613    ÉLŐ   Kiürítve
  Ebben a kimenetben a második kapcsolat ki van szervezve.
A Windows Server 2003 TCP Chimney terheléselosztási szolgáltatásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
912222 A Microsoft Windows Server 2003 Scalable Networking Pack csomag

A fogadó oldali skálázás engedélyezése és letiltása a Windows Server 2008 rendszerben

A fogadó oldali skálázás engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
 2. A parancssorba írja be az alábbi parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
  netsh int tcp set global rss=enabled
A fogadó oldali skálázás letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
 2. A parancssorba írja be az alábbi parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
  netsh int tcp set global rss=disabled
A fogadó oldali skálázás aktuális állapotának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Rendszergazdai hitelesítő adatok használatával nyisson meg egy parancssort.
 2. A parancssorba írja be az alábbi parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
  netsh int tcp show global
Ha egy paranccsal engedélyezte a fogadó oldali skálázást, a következő üzenet jelenik meg:
TCP globális paraméterek ---------------------------------------------- Fogadóoldali skálázási állapot : enabled (engedélyezve)
Megjegyzés: A fogadó oldali skálázás alapértelmezés szerint engedélyezett.

A NetDMA szolgáltatás engedélyezése és letiltása a Windows Server 2008 rendszerben

Ha azt szeretné, hogy rendszerünk automatikusan engedélyezze vagy letiltsa a NetDMA szolgáltatást, lépjen az Automatikus javítás szakaszra. A NetDMA saját kezű engedélyezéséhez vagy letiltásához a Kézi javítás szakasszal folytassa a cikk olvasását.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A NetDMA engedélyezése
Microsoft Fix it 50610
A NetDMA letiltása
Microsoft Fix it 50611


Megjegyzések
 • A NetDMA engedélyezését szolgáló csomag működéséhez engedélyezze a NetDMA funkciót. A NetDMA szolgáltatás használatáról további információt a következő hivatkozásra kattintva olvashat:
  http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/gg162716(WS.10).aspx
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.Kézi javítás

A NetDMA engedélyezéséhez vagy letiltásához végezze el a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
 3. Kattintson duplán az EnableTCPA bejegyzésre.
  Megjegyzés: Ha ez a beállításkulcs nem létezik, kattintson a jobb gombbal a Parameters elemre, mutasson az Új pontra, kattintson a Duplaszó parancsra, írja be az EnableTCPA karaktereket, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. A NetDMA engedélyezéséhez írja be az 1 értéket az Érték mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 5. A NetDMA letiltásához írja be a 0 értéket az Érték mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 6. Ha az EnableTCPA beállításkulcs nem létezik, engedélyezze a NetDMA funkciót.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.
A cikkben említett, külső gyártótól származó termékek a Microsofttól független cégek termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 951037 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 11. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Web Server 2008
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
 • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
 • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
 • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
Kulcsszavak: 
kbenable kbnetworkmon kbnlb kbnetworkcard kbnetworkconnectivity kbexpertiseadvanced kbinfo kbhowto kbfixme kbmsifixme KB951037
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com