Frissítések Windows Update vagy Microsoft Update webhelyről való telepítésekor 0x80070103 kódú hibaüzenet jelenhet meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 952032 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Windows Update vagy a Microsoft Update webhelyre látogat az eszközillesztők legújabb frissítéseinek letöltéséhez, és a telepítési gombra kattint, az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
Hiba: 0x80070103

Oka

Ez a probléma az alábbi feltételek együttes fennállása esetén fordulhat elő:
 • A Windows Update vagy a Microsoft Update másodjára próbál meg telepíteni egy eszközillesztőt egyazon hardver egy további összetevőjéhez, például a grafikus vezérlők esetében.
 • A Windows Update vagy a Microsoft Update a jelenleg telepített eszközillesztőt nem megfelelő verziójúra próbálja frissíteni.

A megoldás

A hibát nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja. Előfordulhat azonban, hogy az eszközillesztőt a Windows Update a jövőben ismét fel fogja ajánlani. Az ismételt felajánlás megelőzéséhez rejtse el a frissítést az alábbi lépések követésével, operációs rendszerének megfelelően:

Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 esetén

 1. Látogasson el a Microsoft Update webhelyre:
  http://update.microsoft.com
 2. Az Üdvözli a Microsoft Update lapon kattintson az Egyéni gombra.
 3. Ha a keresés lezajlott, a navigációs ablaktáblában válassza a Hardver, választható lehetőséget. Ekkor a rendszer megjeleníti az elérhető frissítéseket a Választható hardverfrissítések kijelölése lapon.
 4. Bontsa ki a grafikus vezérlő második frissítését, majd jelölje be az Ezután ne jelenjen meg ez a frissítés jelölőnégyzetet.
 5. Kattintson a Frissítések áttekintése és telepítése elemre.
 6. Győződjön meg arról, hogy a grafikus vezérlő második frissítése nincs jelen, majd kattintson a Frissítések telepítése gombra.

Windows Vista, Windows Server 2008 és Windows 7 esetén

 1. Kattintson a Start menü Minden program pontjára, majd a Windows Update parancsra.
 2. Kattintson a Frissítések keresése hivatkozásra.
 3. Amikor befejeződik a frissítések keresése, kattintson a további, nem kötelező frissítések elérhetőségét jelző hivatkozásra.
 4. A Jelölje ki a telepíteni kívánt frissítéseket csoportban kattintson a jobb gombbal az elrejteni kívánt frissítésre, majd válassza a Frissítés elrejtése parancsot.
 5. Kattintson az OK gombra.
 6. Kattintson a Frissítések telepítése gombra az esetleges további kijelölt frissítések telepítéséhez. Ha nincs kijelölve több frissítés, lépjen ki a Windows Update szolgáltatásból.

További információ

Előfordulhat, hogy a Windows Update és a Microsoft Update duplán kísérel meg telepíteni egy eszközillesztőt, mert két különálló grafikus eszközt észlel a számítógépben, jóllehet a grafikus eszközök ugyanazt a grafikus vezérlőt használják. Ebben az esetben az eszközillesztő első példányát sikeresen telepíti a rendszer a hibaüzenet megjelenése előtt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 952032 - Utolsó ellenőrzés: 2009. október 27. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Update
 • Microsoft Windows Update
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbwindowsupdate kbprb kbdriver kbexpertisebeginner KB952032
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com