Az SQL Server 7.0 frissítéseinek támogatott telepítési módjai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 953743 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk a Microsoft SQL Server 7.0 frissítéseinek manuális telepítéséhez szükséges lépéseket ismerteti. Az SQL Server 7.0 összes frissítését manuálisan kell telepíteni.

További információ

Az SQL Server 7.0 frissítéseinek telepítési módja

Az SQL Server 7.0 frissítéseinek telepítése előtt olvassa el figyelmesen ezt a cikket.

Fontos! Az SQL Server 7.0 frissítéseihez szükség van az SQL Server 7.0 Service Pack 4 (SP4) telepítésére. Ha a frissítés telepítésekor olyan körülmények merülnek fel, amelyek a Microsoft támogatási szolgálatának segítségét igénylik, előfordulhat, hogy a rendszer közvetlenül az SQL Server 7.0 SP4 programra való frissítést kéri.

Ha az SQL Server 7.0 Enterprise Edition programot futtató, fürtözött környezet részét képező számítógépet használ, olvassa el „Az SQL Server 7.0 Enterprise Edition frissítéseinek telepítése fürtözött környezetben” című részt. Más környezetek esetében olvassa el „A frissítés általános telepítési lépései” című részt.

Az SQL Server 7.0 Enterprise Edition frissítéseinek telepítése fürtözött környezetben

 1. Az SQL Server frissítéseinek telepítése előtt készítsen biztonsági másolatot a fő adatbázisról.

  Megjegyzés: További információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
  http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/bb469765(en-us).aspx
 2. Győződjön meg arról, hogy az SQL Server 7.0 beállításához eredetileg használt számítógép-csomópont ellenőrzi az SQL Server erőforrásait. Ehhez ellenőrizze, hogy az SQL Server 7.0 beállításához eredetileg használt számítógép-csomópont rendelkezik-e a _VIRTUAL_SERVER_NAME _ környezeti változóval.
 3. Ugyanezen a csomóponton futtassa a Failover Setup Wizard varázsló-segédprogramot, és segítségével távolítsa el a virtuális SQL Server kiszolgálót.
 4. Készítsen biztonsági másolatot a telepíteni kívánt frissítésnek megfelelő Tudásbázis-cikkben felsorolt fájlokról. A fájlok az \Mssql7\Binn mappában vagy az SQL Server 7.0 programfájljainak telepítéséhez használt mappában találhatók.
 5. Másolja a fájlokat a frissítéshez kapott önkicsomagoló végrehajtható fájlból az \Mssql7\Binn mappába.
 6. Futtassa a Failover Setup Wizard varázsló-segédprogramot a virtuális SQL Server erőforrásainak létrehozásához.
 7. A Windows 2000 fürtkezelőjében kattintson a jobb gombbal az SQL Server resource group (SQL Server erőforráscsoport) elemre, majd kattintson a Bring On-line (Online állapotba hozás) parancsra.

  Megjegyzés: Ezzel az összes szolgáltatást online üzemmódba helyezi a függőség sorrendjében.
 8. Csatlakozzon az SQL Server rendszerhez rendszergazdai szerepkörrel rendelkező felhasználóként vagy rendszergazdaként az SQL Query Analyzer vagy az osql segédprogram (Osql.exe) segítségével. Ezután futtassa az SQL Server 7.0 SP4 frissítőcsomagjában található parancsfájlok bármelyikét.
 9. Ha a frissítéssel kapcsolatban probléma merül fel, visszaállíthatja a rendszer frissítés telepítése előtti állapotát. A virtuális SQL Server eltávolításához és a fontos fájlok visszamásolásához hajtsa végre a 2-4. lépést. A fő adatbázist is vissza kell állítania, amelyről az 1. lépésben biztonsági másolatot készített.

A frissítés általános telepítési lépései

 1. Az SQL Server frissítéseinek telepítése előtt készítsen biztonsági másolatot a fő adatbázisról.

  Megjegyzés: További információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
  http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/bb469765(en-us).aspx
 2. Telepítse az SQL Server 7.0 SP4 programot. Győződjön meg az SQL Server 7.0 SP4 sikeres telepítéséről.
 3. Állítsa le a Microsoft SQL Server és az SQL Server Agent szolgáltatást.
 4. Készítsen biztonsági másolatot a telepíteni kívánt frissítésnek megfelelő Tudásbázis-cikkben felsorolt fájlokról. A fájlok az \Mssql7\Binn könyvtárban vagy az SQL Server 7.0 programfájljainak telepítéséhez használt könyvtárban találhatók.
 5. Másolja a fájlokat a frissítéshez kapott önkicsomagoló végrehajtható fájlból az \Mssql7\Binn könyvtárba.
 6. Indítsa el a Microsoft SQL Server és az SQL Server Agent szolgáltatást.
 7. Csatlakozzon az SQL Server rendszerhez rendszergazdai szerepkörrel rendelkező felhasználóként vagy rendszergazdaként az SQL Query Analyzer vagy az osql segédprogrammal. Ezután futtasson egy, az SQL Server 7.0 SP4 frissítőcsomagjában kapott parancsfájlt.
 8. Ha a frissítéssel kapcsolatban probléma merül fel, visszaállíthatja a rendszer frissítés telepítése előtti állapotát. A fontos fájlok visszamásolásához hajtsa végre a 4. lépést. A fő adatbázist is vissza kell állítania, amelyről az 1. lépésben biztonsági másolatot készített.

Hivatkozások

Az SQL Server programmal kapcsolatban további információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/sqlserver/2008/en/us/default.aspx
Az SQL Server verziójának és kiadásának megállapításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
321185 Az SQL Server alkalmazás verziójának és kiadásának megállapítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az SQL Server Desktop Engine (MSDE) alkalmazással kapcsolatos további információt a Microsoft Developer Network (MSDN) alábbi webhelyén talál:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/aa214930(en-us,SQL.80).aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 953743 - Utolsó ellenőrzés: 2008. június 13. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft SQL Server 7.0 Standard Edition
 • Microsoft SQL Server 7.0 Service Pack 4
 • Microsoft SQL Server 2000 Desktop Engine (Windows)
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo KB953743
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com