A rendszer blokkolja a biztonsági frissítések System Center Configuration Manager 2007 szolgáltatással történő központi telepítését

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 954474 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.

Technikai frissítés, 2008. június 17.

A Microsoft kiadott egy informatikai szakembereknek szóló, biztonsági tanácsokat tartalmazó dokumentumot (Microsoft Security Advisory) ebben a témában. A biztonsági tanácsokat tartalmazó dokumentum további, biztonsággal kapcsolatos információt nyújt. A dokumentumot a Microsoft következő webhelyén találja:
http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/954474.mspx
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Microsoft System Center Configuration Manager 2007 vagy a Configuration Manager 2007 SP1 segítségével végzi a frissítések központi telepítését a Microsoft Systems Management Server (SMS) 2003 szolgáltatást futtató ügyfélszámítógépeken, előfordulhat, hogy a Microsoft Windows Server Update Services (WSUS) offline keresési CAB-fájlja (Wsusscn2.cab) és a webhely kiszolgálói adatbázisa közti szinkronizálás nem megfelelő az Inventory Tool for Microsoft Updates (ITMU) eszköz használatakor. A probléma hatására meghiúsulhat a 2008. június 10-én megjelent biztonsági frissítések telepítése az SMS 2003 szolgáltatást futtató ügyfélszámítógépeken.

Megjegyzés: Ez a probléma csak a Configuration Manager 2007-környezetben kezelt SMS 2003-ügyfeleket érinti. A natív Configuration Manager 2007-ügyfeleket, a Configuration Manager 2007 natív frissítéstelepítéseit és a natív SMS 2003-környezeteket a probléma nem érinti.

A hiba előfordulása esetén a Configuration Manager 2007-webhelykiszolgáló Wsyncmgr.log fájljába az alábbihoz hasonló szöveg kerülhet:
Performing legacy sync STATMSG: ID=6709 SEV=I LEV=M SOURCE="SMS Server" COMP="SMS_WSUS_SYNC_MANAGER" …
Started with command line: C:\Program Files\Microsoft Configuration Manager\bin\i386\updatewuscatalog.exe …
Processing security catalog C:\Program Files\Microsoft Updates Inventory Tool\PkgSource\wsusscn2.cab ...
Initializing catalog C:\Program Files\Microsoft Updates Inventory Tool\PkgSource\wsusscn2.cab for synchronization.
Pre-processing updates...
Error 0x80004005, Unexpected DeploymentAction for update 1293995. Returned from CreateUpdateNode
Updates summary: 0 processed, 0 matched, 0 outdated, 0 updated

Oka

A probléma a 2008. június 10-én megjelent kiadással kapcsolatos változtatások miatt lép fel. A Wsusscn2.cab fájl a Microsoft Office 2003 SP1 programcsomaggal kapcsolatos további metaadatokkal egészült ki. A katalógusszinkronizálási folyamat (UpdateWUSCatalog.exe) nem alkalmas e módosítások kezelésére. A probléma megoldása érdekében az ehhez a frissítéshez tartozó UpdateWUSCatalog.exe fájlt frissítették az új metaadatoknak megfelelően. A frissített fájl telepítve van egy Configuration Manager 2007-webhelykiszolgálón.

A megoldás

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A System Center Configuration Manager 2007 frissítésének letöltése

Kiadás dátuma: 2008. június 17., kedd

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

System Center Configuration Manager 2007

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlnévFájlverzióFájlméretDátumIdőPlatform
Updatewuscatalog.exe4.0.5931.142132 5362008.01.01.09:25x86

System Center Configuration Manager 2007 Service Pack 1

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
FájlnévFájlverzióFájlméretDátumIdőPlatformSzükséges szervizcsomag
Updatewuscatalog.exe4.0.6221.1102132 0242008.06.16.19:49x86SP1
Megjegyzés: Az UpdateWUSCatalog.exe fájl SP1 szervizcsomaghoz kiadott változatában az időbélyeg több hónappal későbbre lett állítva a gyorsjavítás kiadásának eredeti dátumához képest. Erre a ConfigMgr SP1 szervizcsomag nemzetközi változataival való ütközések elkerülése miatt volt szükség. A Microsoft a ConfigMgr SP1 szervizcsomagot a jelen cikk írásakor adta ki.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

A frissítés bármely webhelykiszolgálóra alkalmazható. A probléma megoldásához a frissítést csak azokon a Configuration Manager 2007-webhelyeken kell telepíteni, amelyek az ITMU katalógusának szinkronizálását végzik.

A frissítés telepítése után hiba esetén az alábbihoz hasonló figyelmeztető üzenet jelenhet meg a Wsyncmgr.log fájlban:
WARNING: Unexpected DeploymentAction of Evaluate for update 1293995 (FIGYELMEZTETÉS: Váratlan telepítési művelet a 1293995. számú frissítés telepítése során)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 954474 - Utolsó ellenőrzés: 2008. június 25. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft System Center Configuration Manager 2007
Kulcsszavak: 
kbinfo kbsecvulnerability kbsecurity atdownload kbexpertiseinter kbsecadvisory KB954474
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com