Het proces LSASS.exe vastloopt en de computer opnieuw opgestart wanneer u start de service Network Access Protection Agent op een Windows XP servicepack 3 - gebaseerde clientcomputer

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 954879 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

In een Netwerkomgeving implementeren Network Access Protection (NAP) Internet Protocol security (IPsec) enforcement. Echter, wanneer u de service Network Access Protection Agent probeert te starten op een Windows XP Service Pack 3 (SP3)-gebaseerde clientcomputer het proces LSASS.exe vastloopt. Bovendien de computer opnieuw opstart. Als u geconfigureerd de service automatisch wordt gestart, de computer loopt vast na elke opnieuw opstarten.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat NAP een nieuwe functie in Windows is XP SP3. NAP is een nieuw mechanisme van gezondheid beleid afdwingen. IPsec tenuitvoerlegging uitmaakt deel van NAP afdwingen. IPsec implementeren de client moet afdwingen in Windows XP SP3 de NAP-statuscertificaat te verkrijgen van de gezondheid van de registratie Server met autoriteit (HRA). De client moet de status opgeven voor het verkrijgen van het gezondheidscertificaat. Als de client gebruikt Kerberos-verificatie de verbinding tot stand brengen de HRA-server om het certificaat te verkrijgen sommige beveiligingskoppelingen worden gegenereerd op de clientcomputer. Nadat de clientcomputer het gezondheidscertificaat ontvangt het client computer verwijderen oude beveiligingskoppelingen. Echter, de clientcomputer wordt uitgevoerd een selectievakje voor een null-aanwijzer op de beveiligingskoppelingen. Omdat de beveiligingskoppelingen zijn verwijderd, doet zich een crash.

Oplossing

Informatie over hotfixes

EEN Er is een ondersteunde hotfix beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld alleen het probleem te verhelpen die in dit artikel wordt beschreven. Deze toepassen de hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet.

Als u de hotfix downloaden, is er een 'Hotfix downloaden beschikbaar' sectie aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, een verzoek indienen om Microsoft Customer Service en ondersteuning de hotfix ophalen.

Opmerking Als u nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, u moet mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Voor een volledige lijst met Microsoft Customer Service en Telefoonnummers of een afzonderlijk serviceverzoek maken, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking De talen in het formulier 'Hotfix download beschikbaar' weergegeven de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is het omdat een hotfix is niet beschikbaar voor die taal.

Vereisten

Deze hotfix moet Windows XP Service Pack 3 op de computer geïnstalleerd. Voor meer informatie. klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
322389De meest recente Windows XP servicepack ophalen

Opnieuw opstarten

U hebt niet de computer opnieuw opstarten nadat u deze hotfix.

Vervanging van hotfixes

Deze hotfix vervangt geen andere hotfixes.

Informatie over

De Engelse versie van deze hotfix heeft het bestand kenmerken (of recentere bestandskenmerken) die in de volgende tabel worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in Coordinated Universal Time (UTC). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Naar het verschil tussen UTC en lokale tijd, gebruikt u de Tijd Zone tabblad de Datum en tijd item in een besturingselement Deelvenster.
Windows XP met Service Pack 3 x 86 versies
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestand grootteDatumTijdPlatform
Oakley.dll5.1.2600.5626270,33624-Jun-200812: 06x 86

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie over NAP IPsec enforcement de volgende website:
http://technet.Microsoft.com/en-us/library/cc726008.aspx
Ga voor meer informatie over IPsec enforcement-client naar de volgende website:
http://technet.Microsoft.com/en-us/library/cc735501.aspx

Eigenschappen

Artikel ID: 954879 - Laatste beoordeling: zaterdag 22 september 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3 op de volgende platformen
    • Microsoft Windows XP Home Edition
    • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbexpertiseinter kbfix kbbug kbqfe kbmt KB954879 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 954879

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com