Foutbericht wanneer u een toepassing die uitvoert het onderdeel Application bureaublad werkbalk (AppBar) gebruikt op een computer waarop Windows XP SP2 of Windows XP SP3: "0xC0000005 (toegangsfout)"

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 955109 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Op een computer waarop Windows XP Service Pack 2 (SP2) of Windows XP Service Pack 3 (SP3) hebt u een toepassing die gebruikmaakt van de toepassing Bureaublad werkbalk (AppBar) component. Echter, wanneer de toepassing wordt uitgevoerd, Windows Process Explorer (Explorer.exe) loopt vast. Bovendien wordt de volgende foutbericht weergegeven:
0xc0000005 (access Toegangsfout)

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat het proces Explorer.exe verwijst naar een Null-aanwijzer na de toepassing roept de functie AppBarRemove om te verwijderen van de werkbalk. Daarom Windows Verkenner loopt vast.

Oplossing

Informatie over hotfixes

EEN Er is een ondersteunde hotfix beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld alleen het probleem te verhelpen die in dit artikel wordt beschreven. Deze toepassen de hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet.

Als u de hotfix downloaden, is er een 'Hotfix downloaden beschikbaar' sectie aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, een verzoek indienen om Microsoft Customer Service en ondersteuning de hotfix ophalen.

Opmerking Als u nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, u moet mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Voor een volledige lijst met Microsoft Customer Service en Telefoonnummers of een afzonderlijk serviceverzoek maken, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking De talen in het formulier 'Hotfix download beschikbaar' weergegeven de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is het omdat een hotfix is niet beschikbaar voor die taal.

Vereisten

Deze hotfix moet Windows XP SP2 of Windows XP SP3 is geïnstalleerd. Klik op het volgende artikel voor meer informatie. nummer in de Microsoft Knowledge Base:
322389De meest recente Windows XP servicepack ophalen

Opnieuw opstarten

U moet opnieuw starten de computer nadat u deze hotfix toepast.

Vervanging van hotfixes

Deze hotfix vervangt geen eerder uitgebrachte hotfix.

Registergegevens

Gebruik een van de hotfixes in Dit pakket niet hebt voor het aanbrengen van wijzigingen in de het register.

Informatie over

De Engelse versie van deze hotfix heeft het bestand kenmerken (of recentere bestandskenmerken) die in de volgende tabel worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in Coordinated Universal Time (UTC). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Naar het verschil tussen UTC en lokale tijd, gebruikt u de Tijd Zone tabblad de Datum en tijd item in een besturingselement Deelvenster.
Windows XP met Service Pack 2, x 86-versies
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestand grootteDatumTijdPlatform
Explorer.exe6.0.2900.34031,033,216Jul-03-200809: 57x 86
Windows XP met Service Pack 3 x 86 versies
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestand grootteDatumTijdPlatform
Explorer.exe6.0.2900.56341,033,728Jul-03-200811: 38x 86

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Eigenschappen

Artikel ID: 955109 - Laatste beoordeling: zaterdag 22 september 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbfix kbbug kbexpertiseinter kbqfe kbmt KB955109 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 955109

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com