Amikor frissítéseket próbál telepíteni a Windows Update vagy a Microsoft Update használatával, a következő hibaüzenet jelenik meg: „0x80004002”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 956708 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor frissítéseket próbál telepíteni a Windows Update vagy a Microsoft Update használatával, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
0x80004002
Ez a probléma a következő körülmények bármelyikének fennállásakor jelentkezhet:
 • A Windows XP Service Pack 2 (SP2) telepítést a Windows XP SP2 CD használatával javítja. Ezután telepíti a Windows XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomagot, mielőtt a Windows Update szoftvert a jelenlegi verzióra frissítené.
 • A Windows XP SP2 tiszta telepítését hajtja végre. Ezután telepíti a Windows XP SP3 szervizcsomagot, mielőtt a Windows Update szoftvert a jelenlegi verzióra frissítené.
 • A Windows Update szolgáltatás jelenlegi verziója nincs megfelelően telepítve és regisztrálva.

Oka

Ez a probléma akkor fordul elő, ha a Windows Update Agent Wups2.dll fájlja helytelenül van regisztrálva. Ha a Wups2.dll fájlnak megfelelő beállításjegyzék-fájlok hiányoznak, a frissítések telepítése sikertelen.

A megoldás

A probléma megoldásához használja a következő módszereket a megadott sorrendben.

Ha azt szeretné, hogy az 1. módszer végrehajtása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, majd kövesse az Automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50687


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

1. módszer: A Windows Update-fájlok regisztrálása

Ha Windows XP, Windows Server 2003 vagy Windows 2000 rendszert futtat, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a notepad parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Másolja, majd illessze be az alábbi parancsokat a Jegyzettömb ablakba.
  REGSVR32 WUPS2.DLL /S REGSVR32 WUPS.DLL /S REGSVR32 WUAUENG.DLL /S REGSVR32 WUAPI.DLL /S REGSVR32 MUCLTUI.DLL /S REGSVR32 WUCLTUI.DLL /S REGSVR32 WUWEB.DLL /S REGSVR32 MUWEB.DLL /S REGSVR32 QMGR.DLL /S REGSVR32 QMGRPRXY.DLL /S
 3. Kattintson a Jegyzettömb Fájl menüjének Mentés másként parancsára.
 4. A Fájlnév mezőbe írja be a register.bat nevet, majd kattintson a Fájltípus mezőre, és válassza az Összes fájl lehetőséget.
 5. Mentse a register.bat fájlt az asztalra.
 6. Kattintson duplán a register.bat fájlra a Windows Update-fájlok regisztrálásához.
 7. Próbálja meg újból telepíteni a frissítéseket.
Ha Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszert futtat, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a jegyzettömb szöveget a Keresés megkezdése mezőbe, majd a Programok listában kattintson a Jegyzettömb elemre.
 2. Másolja, majd illessze be az alábbi parancsokat a Jegyzettömb ablakba.
  REGSVR32 WUPS2.DLL /S REGSVR32 WUPS.DLL /S REGSVR32 WUAUENG.DLL /S REGSVR32 WUAPI.DLL /S REGSVR32 WUCLTUX.DLL /S REGSVR32 WUWEBV.DLL /S REGSVR32 JSCRIPT.DLL /S REGSVR32 MSXML3.DLL /S
 3. Kattintson a Jegyzettömb Fájl menüjének Mentés másként parancsára.
 4. A Fájlnév mezőbe írja be a register.bat nevet, majd kattintson a Fájltípus mezőre, és válassza az Összes fájl (*.*) lehetőséget.
 5. Mentse a register.bat fájlt az asztalra.
 6. Kattintson a jobb gombbal a register.bat fájlra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként parancsot.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Felhasználói fiókok felügyeletének engedélye
  Ha a program rendszergazdai jelszót vagy jóváhagyást kér, írja be a jelszót, vagy kattintson a Folytatás gombra.
 7. Próbálja meg újból telepíteni a frissítéseket.

2. módszer: A Windows Update Agent letöltése és telepítése

A Windows Update Agent legújabb verziójának letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
949104 A számítógépre letöltött frissítések kezelését megkönnyítő Windows Update Agent legújabb verziójának beszerzése

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mail üzenetet.

További információ

A 0x80004002 hibakód akkor jelentkezik, ha a Wups2.dll fájl beállításjegyzék-kulcsai hiányoznak. Ez a hibakód akkor is jelentkezhet, ha további kulcsok hiányoznak. A Windows Update-fájl és az 1. módszernél felsorolt többi fájl regisztrálásával biztosíthatja, hogy az összes további kulcs is regisztrálva legyen.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 956708 - Utolsó ellenőrzés: 2011. december 21. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Update
 • Microsoft Windows Update
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner kbfixme kbmsifixme KB956708
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com