A Visual FoxPro 8.0 és Visual FoxPro 9.0 frissítésének telepítésekor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 957599 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Előfordulhat, hogy a Visual FoxPro 8.0 és Visual FoxPro 9.0 frissítésének telepítésekor az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
A használni kívánt lehetőség olyan hálózati erőforráson van, amely jelenleg nem áll rendelkezésre.
Kattintson az OK gombra, és próbálja újra, vagy írjon be egy új elérési utat alább, egy másik, a kívánt Fájlnév.msi telepítőcsomagot tartalmazó mappához.

Oka

A probléma előfordulásának számos oka lehet, például az alábbiak valamelyike:
 • A telepítőprogram nem találja a termék megfelelő .msi fájlját a Windows Installer gyorsítótárában.
  A Visual FoxPro 8.0 vagy a Visual FoxPro 9.0 telepítésekor a telepítőprogram a megfelelő .msi fájlt a Windows Installer gyorsítótárába menti. E gyorsítótárazott .msi fájlra hivatkozik a program minden olyan alkalommal, amikor megkísérli az adott termék javítását vagy újratelepítését, illetve a termék frissítésének telepítését.

  A telepítőprogram bizonyos esetekben nem találja az .msi fájlt a Windows Installer gyorsítótárában. Ezekben az esetekben a telepítőprogram megpróbálja feloldani a forráshelyet oly módon, hogy ellenőrzi a termék telepített példányának jelenlétét. Ezt a telepítőprogram a legutóbbi futtatásakor használt helyen végzi. Ha a telepítőprogram nem tudja feloldani a forráshelyet, a telepítőlemez behelyezésére kéri a felhasználót.
 • Nem egyeznek meg a fájlkivonatok.
  A Visual FoxPro alkalmazáshoz kiadott frissítések Windows Installer-alapúak. A Windows Installer a fájlok verziószáma alapján állapítja meg, hogy a számítógépen található fájl olyan, régebbi verziójú-e, melyet a frissítésben szereplő újabb fájlra kell cserélni.

  Bizonyos fájlok, például a szöveg- vagy a forrásfájlok nem rendelkeznek verziószámmal, ezért a Windows Installer-alapú frissítéseknek egy másik módszerrel kell az újabb fájlokat ellenőriznie. Ez a módszer kivonatot használ a verziószámmal nem rendelkező fájlok ellenőrzéséhez. A verziószám nélküli fájlok esetében a program a számítógépen található fájl fájlkivonatát összeveti a Windows Installer adatbázisában rögzített fájlkivonattal. Ha a két fájlkivonat különbözik, a telepítőprogram a telepítési forrásból próbálja meg beolvasni a fájlt.

  Megjegyzés: Bizonyos körülmények között manuálisan módosíthatja a telepítési folyamat során telepített fájlokat. A módosítás során azonban fájlkivonat-eltérések jelentkezhetnek. Ebben a helyzetben előfordulhat, hogy a program a termék telepítőlemezének behelyezését kéri, amikor megkísérel telepíteni egy frissítést.

  Számos okból lehet célszerű a telepítőprogram futása során telepített fájlok manuális módosítása. Érdemes lehet például egy termékkulcsot (PID) felvenni a telepítési folyamatba a Visual FoxPro licencelt példányához, mielőtt a terméket a szervezet egy hálózati megosztására helyezné. Erre azért lehet szükség, mert ily módon nem kell megosztania a termékkulcsot azokkal a felhasználókkal, akiknek telepíteniük kell a terméket. E módosítást általában a Setup.sdb nevű szövegfájlban kell elvégezni. Ilyen típusú módosítás végrehajtása esetén a fájl fájlkivonata már nem egyezik meg a fájlnak a Windows Installer adatbázisában található fájlkivonatával.

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként helyezze a termék telepítőlemezét a számítógép CD-meghajtójába. Ehelyett azt is megteheti, hogy megadja a termék rendelkezésre álló telepítési adathordozójának elérési útját. A telepítési adathordozó megtalálható lehet például a számítógép merevlemezén vagy egy megosztott hálózati mappában.

Ha a frissítést sok olyan számítógépen szeretné telepíteni, amelyen ez a hiba előfordul, javasolt az /addsource parancssori kapcsoló használata.

Az /addsource parancssori kapcsoló használata

A Visual FoxPro 8.0 és a Visual FoxPro 9.0 legújabb frissítései támogatják az /addsource parancssori kapcsolót. Ha egy frissítés telepítésekor a cikk jelenségeket ismertető részében szereplő hibaüzenet jelenik meg, használja az /addsource parancssori kapcsolót, amelynek segítségével megadhatja a Windows Installer számára a fájlok keresési mappáját.

A parancssori kapcsoló használatához hajtsa végre az alábbi lépéseket.

1. lépés: Annak ellenőrzése, hogy a telepíteni kívánt frissítés támogatja-e az /addsource parancssori kapcsolót

Ehhez az alábbi parancssori kapcsolók egyikének segítségével nyissa meg a használatot ismertető párbeszédpanelt:
 • /?
 • /help
Ha az /addsource parancssori kapcsolót támogató frissítés telepítve van, a kapcsoló megjelenik a használatot ismertető párbeszédpanelen.

2. lépés: Másolat készítése a Visual FoxPro telepítő adathordozójáról vagy egy felügyeleti lemezképről

Keressen egy olyan mappát, amelyhez az összes érintett számítógép hozzá tud férni. Ezután másolja a mappába az alábbi elemek egyikét:
 • A Visual FoxPro telepítési adathordozója

  Megjegyzés: A telepítési adathordozó összes fájlját át kell másolnia.
 • A Visual FoxPro korábban létrehozott felügyeleti lemezképe
Megjegyzések
 • Ez a mappa rendszerint hálózati megosztáson található.
 • Ellenőriznie kell, hogy a Vs_setup.msi fájl megtalálható-e a Visual FoxPro telepítő adathordozójának fájljait tartalmazó mappában. Az /addsource parancssori kapcsoló használatához jelen kell lennie a Vs_setup.msi fájlnak.

3. lépés: Az /addsource parancssori kapcsoló alkalmazása

A szoftverfrissítés telepítését az /addsource parancssori kapcsoló segítségével hajtsa végre az alábbi szintaxisnak megfelelően:
A_frissítés_végrehajtható_fájljának_neve /addsource "A_termék_Windows_Installer-csomagjának_elérési_útja"
Megjegyzés: A parancsban szereplő A_termék_Windows_Installer-csomagjának_elérési_útja helyőrzőt helyettesítse a termék azon Windows Installer-csomagjával, amelyet a 2. lépésben egy választott mappába másolt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 957599 - Utolsó ellenőrzés: 2008. szeptember 16. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Visual FoxPro 9.0 Professional Edition
 • Microsoft Visual FoxPro 8.0 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertiseinter KB957599
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com