Hoe u blauw scherm (STOP) fouten waardoor Windows Vista afgesloten of onverwacht opnieuw starten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 958233 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

Wanneer uw computer een onherstelbare hardware of softwareprobleem, wordt Windows Vista wordt afgesloten of de computer opnieuw. Wanneer dit gebeurt, weergeven Vista soms een blauw scherm met een bericht dat 'Windows heeft afgesloten om te voorkomen dat schade aan uw computer.' Op andere momenten weergegeven Vista een bericht nadat u zich die aangeeft dat Windows is hersteld van een ernstige fout of een onverwachte afsluiting. Vervolgens Vista gevraagd om een oplossing voor het probleem. Deze fouten worden genoemd blauw scherm of STOP-fouten en kunnen worden veroorzaakt door verschillende dingen.

Stapsgewijze instructies voor beginnende tot enigszins ervaren computergebruikers.

Voordat u begint

Blauw scherm fouten worden veroorzaakt door een softwareprobleem of een hardwareprobleem. Dit artikel bevat stappen die u nemen kunt alleen softwareproblemen oplossen. Als u het probleem niet kunt oplossen door de volgende stappen, ondervindt u mogelijk een hardwareprobleem. In dat geval moet u contact opnemen met de computerfabrikant van uw of een computertechnicus voor hulp bij problemen met de hardware.

Probleemoplossingen:

Controleren op oplossingen voor problemen

Wanneer een programma niet meer werkt, kan Windows controleren voor een oplossing voor u. Zelfs als Windows niet een oplossing vinden wanneer het probleem eerst is opgetreden, kan Windows sinds oplossing hebben gevonden. Daarom moet u deze methode eerst proberen.

U kunt als volgt controleren of Windows oplossingen heeft gevonden:
 1. Klik opStart, en klik vervolgens opConfiguratiescherm. Of wijsInstellingen, en klik vervolgens opConfiguratiescherm.
 2. InConfiguratiescherm, dubbelklik opProbleem verslagen en oplossingen. Of klik opSysteem en onderhoud, en klik vervolgens opProbleem verslagen en oplossingen.
 3. InProbleemrapporten en oplossingen, in deTakendeelvenster (boven aan de linkerkant van het venster), klikt u opControleren op nieuwe oplossings. wordt gecontroleerd oplossingen voor problemen. Dit proces kan enkele minuten of langer duren.
 4. Als er een bericht weergegevenGeen nieuwe oplossingen gevonden, klik opSluiten. Of als koppelingen weergegeven onderOplossingen installerenofInformatie over andere problemen, klik op de koppelingen en volg de stappen die problemen oplossen.
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
OpmerkingSommige problemen en oplossingen kunnen alleen worden bekeken en opgelost door een beheerder. Daarom moet u zich aanmelden op de computer bekijken en deze problemen oplossen met een beheerdersaccount.

Volgende stappen

Als het probleem is opgelost, bent u klaar. Als deze stappen het probleem niet is opgelost, we Zorg dat uw computer heeft alle nieuwste updates van Windows.

Controleren en alle vereiste Windows-updates installeren

Windows-updates beveiligen beveiliging en betrouwbaarheid van uw computer. Als u wilt, kunt u instellen dat aanbevolen updates op een tijdstip dat u opgeven of u kunt handmatig controleren op updates automatisch installeren.

Windows Update handmatig uitvoeren en controleren op updates en nieuwe stuurprogramma's wanneer u het menu Start Vista, als volgt:
 1. Klik opStart, en klik vervolgens opConfiguratiescherm. Of wijsInstellingen, en klik vervolgens opConfiguratiescherm.
 2. InConfiguratiescherm, dubbelklik opWindows Update. Of klik opSysteem en onderhoud, en klik vervolgens opWindows Update.
 3. Als het venster dat wordt geopend, Windows up-to-date is zegt, gaat u naar deControleren en bijgewerkte stuurprogramma's van de computerfabrikant van uw installerensectie. Als er updates zijn gevonden, klikt u opInstalleren.
Zie het volgende onderwerp voor Help en procedures voor meer informatie over Windows-Updates:
Windows-Updates installeren

Volgende stappen

Als het probleem is opgelost, bent u klaar. Als deze stappen het probleem niet is opgelost, eens kijken of moet u mogelijk bijgewerkte stuurprogramma's voor uw hardware en andere software installeren.

Controleren en bijgewerkte stuurprogramma's van de computerfabrikant van uw installeren

Een stuurprogramma is software waarmee uw computer communiceren met hardware of apparaten. Zonder stuurprogramma's, de hardware die u op uw computer aansluit ? bijvoorbeeld een videokaart of een webcam ? niet goed. Computerfabrikanten herzien hun stuurprogramma's regelmatig om wijzigingen in de software en hardware. Als uw computer niet de nieuwste versie van een stuurprogramma, er een probleem met sommige van de hardware of software is geïnstalleerd. Bijwerken van stuurprogramma's voor de hardware van uw computer, de website van de fabrikant van uw computer en hun stappen om te zoeken, download en installeer bijgewerkte stuurprogramma's. Hier wordt een lijst met sites van populaire computerfabrikanten:
 • Acer
 • ASUS
 • Dell
 • Fujitsu
 • Gateway
 • HP
 • Lenovo
 • Panasonic
 • Sony
 • Toshiba

Volgende stappen

Als het probleem wordt opgelost, bent u klaar. Als het probleem niet is opgelost, kijken of we het probleem oplossen met behulp van kunt deOpstartherstelgereedschap.

Opstartherstel gebruiken

Opstartherstel is een herstelprogramma voor Windows Vista dat bepaalde problemen, zoals ontbrekende of beschadigde systeembestanden die voorkomen Windows dat juist wordt gestart kunt oplossen. Als u Opstartherstel uitvoert, scant uw computer voor het probleem en vervolgens probeert te herstellen, zodat uw computer correct kunt starten. Als u Windows niet kunt starten, Opstartherstel automatisch uitgevoerd. Als deze niet automatisch uitgevoerd, probeert u handmatig uitvoeren. Zie het volgende onderwerp voor Help en procedures voor informatie over het handmatig uitvoeren van Opstartherstel:

Opstartherstel: veelgestelde vragen

Volgende stappen

Als het probleem wordt opgelost, bent u klaar. Als het probleem niet is opgelost, kijken of we het probleem oplossen met behulp van kunt deSysteemherstelfunctie.

Systeemherstel gebruiken

Systeemherstel is een Windows-functie waarmee u de systeembestanden van uw computer herstellen naar een punt voordat er een probleem zijn gestart. Het is een manier om uw computer ongedaan maken, zonder dat uw persoonlijke bestanden, zoals e-mail, documenten of foto's. Uw computer herstellen naar een eerder herstelpunt, als volgt:
 1. Eerst alle geopende bestanden opslaan en sluit alle programma's. U moet dit doen omdat Systeemherstel wordt de computer opnieuw opstart nadat deze is voltooid.
 2. Open Systeemherstel. Klik hiertoe opStart, en klik vervolgens opAlle programma 's(ofProgramma 's).
 3. Klik opAccessoires, klik opSysteemwerkset, en klik vervolgens opSysteemherstel.
  • Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
   Machtiging Gebruikersaccountbeheer
   Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of om bevestiging, typt u uw wachtwoord of klik opDoorgaan.
 4. Wanneer de wizard Systeemherstel wordt geopend, klikt u op deEen ander herstelpunt kiezenknop.
 5. Klik opVolgende.
 6. Kies een schatting herstelpunt is gemaakt voordat het probleem.
 7. Klik opVolgende, en klik vervolgens opVoltooien.
 8. Wacht terwijl de computer opnieuw wordt opgestart.

Volgende stappen

Als er geen herstelpunten kunt u of met Systeemherstel het probleem niet oplossen, helaas hebt voor het uitvoeren van een schone installatie van Vista het probleem te verhelpen.

Een nieuwe of schone, versie van Windows installeren

Als u een schijf terugzetten of herstellen, (CD-ROM of DVD) van de computerfabrikant van uw, kunt u het snel terugzetten van Windows en de software die vooraf op uw computer is geïnstalleerd. Als u deze methode gebruikt, moet u echter nog niet is geïnstalleerd door de computerfabrikant software opnieuw. In de meeste gevallen kunt u plaats de cd en start de computer terugzetten starten.

Als u een herstel-cd of DVD hebt, kunt u een nieuwe of schone, versie van Windows installeren via de Windows-installatieschijf. Echter, moet u opnieuw alle andere software apart in dit geval.

Klik op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over hoe u Windows opnieuw installeren vanaf de installatieschijf van Windows:
918884Windows Vista installeren
Contact met de fabrikant van uw computer of een technicus gekwalificeerde hardware voor meer informatie over geavanceerde probleemoplossing software of hardware problemen oplossen.

Eigenschappen

Artikel ID: 958233 - Laatste beoordeling: dinsdag 16 juli 2013 - Wijziging: 3.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows Vista Service Pack 1
Trefwoorden: 
kbsurveynew kbexpertisebeginner kbtshoot kbmt KB958233 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 958233

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com