Externe apparaten met NDIS (RNDIS) werkt niet goed na een onverwachte verwijdering op een computer met Windows XP uitvoeren en vervolgens het RNDIS-apparaat opnieuw aan de computer koppelen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 959765 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Het volgende scenario:
  • Een extern netwerk stuurprogramma Interface Specification (RNDIS)-apparaat is geïnstalleerd op een Windows XP-computer, zoals een USB-apparaat voor radio.
  • U kunt een onverwachte verwijdering van het apparaat RNDIS uitvoeren vanaf de computer.

    Opmerking Het verwijderen van een hostbuscontroller is wanneer u het apparaat verwijdert zonder eerst het besturingssysteem waarschuwen.
  • Koppelt u het RNDIS-apparaat aan de computer opnieuw.
In dit scenario werkt het RNDIS-apparaat niet. De toepassing van de gegevens op de computer kan bijvoorbeeld een fout die de gegevensoverdracht van is mislukt melden. U hebt dit probleem wilt oplossen, start de computer opnieuw op.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat bij het verwijderen van een hostbuscontroller plaatsvindt, een deadlock optreedt tussen twee Windows-threads in de RNDIS-minipoortstuurprogramma (Rndismpx.sys). Dit probleem treedt op wanneer een object-id (ook bekend als OID) query wordt verzonden naar het RNDIS-apparaat en de kabel wordt verwijderd voordat de computer een antwoord ontvangt.

Vanwege de deadlock wordt RNDIS-apparaat niet verwijderd uit het systeem na de plotselinge verwijdering. Als dit apparaat is aangesloten op deze computer opnieuw, wordt dit apparaat niet geïnventariseerd omdat de vorige instantie nog steeds bestaat. Daarom werkt dit apparaat niet.

Oplossing

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar via Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld om alleen het probleem dat wordt beschreven in dit artikel. Deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet.

Als de hotfix beschikbaar voor downloaden is, is er een sectie 'Hotfix downloaden beschikbaar' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, een verzoek indienen om Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er troubleshooting vereist is, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten blijven gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Ga naar de volgende Microsoft-website voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk serviceverzoek maken:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Het formulier 'Hotfix gedownload' geeft de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is omdat een hotfix niet voor die taal beschikbaar.

Vereisten

Deze hotfix moet Windows XP Service Pack 2 of een later servicepack geïnstalleerd op de computer.Voor meer informatie klikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
322389De meest recente Windows XP servicepack ophalen

Opnieuw opstarten

U moet de computer opnieuw opstarten, nadat u deze hotfix toepast.

Vervanging van hotfixes

Deze hotfix worden geen andere hotfixes vervangen.

Informatie over

De Engelse versie van deze hotfix heeft de bestandskenmerken (of recentere bestandskenmerken) die in de volgende tabel worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Gebruiken om het verschil tussen UTC en lokale tijd, de Tijdzone tabblad in de Datum en tijd een item in het Configuratiescherm.
Windows XP met Service Pack 2, x 86-versies
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestandsgrootteDatumTijdPlatformSP-vereiste
Rndismp.sys5.1.2600.348330,59224-Nov-200810: 54x 86SP2
Rndismpx.sys5.1.2600.348330,59224-Nov-200810: 54x 86SP2
Usb8023.sys5.1.2600.348312,80024-Nov-200810: 54x 86SP2
Usb8023x.sys5.1.2600.348312,80024-Nov-200810: 54x 86SP2
Windows XP met Service Pack 3, x 86 versies
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestandsgrootteDatumTijdPlatformSP-vereiste
Rndismp.sys5.1.2600.571630,59225-Nov-200811: 42x 86SP3
Rndismpx.sys5.1.2600.571630,59225-Nov-200811: 42x 86SP3

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Meer informatie

Ga naar de volgende website voor meer informatie over RNDIS en Windows:
http://www.Microsoft.com/whdc/Device/Network/NDIS/rmNDIS.mspx

Eigenschappen

Artikel ID: 959765 - Laatste beoordeling: vrijdag 27 juli 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbexpertiseinter kbfix kbbug kbsurveynew kbqfe kbmt KB959765 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 959765

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com