Kétféle frissítési lehetőség a .NET-keretrendszer 2.0 Service Pack 2, a .NET-keretrendszer 3.0 Service Pack 2 és a .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 esetében

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 960043 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A .NET-keretrendszer 2.0 Service Pack 2, a .NET-keretrendszer 3.0 Service Pack 2 és a .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 minden általános terjesztésű (GDR-) frissítése támogatja a kétféle frissítési lehetőséget.

Tegyük fel, hogy a .NET-keretrendszer 2.0 Service Pack 2, a .NET-keretrendszer 3.0 Service Pack 2 vagy a .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 szervizcsomaghoz a kétféle frissítési lehetőséget támogató gyorsjavítást telepít. A Vezérlőpult Programok telepítése és törlése párbeszédpanelének Jelenleg telepített programok listájában szereplő frissítéseken kívül egy további frissítés is megjelenik (960043). Ennek a további frissítésnek a neve alapvető frissítés, és a kétféle frissítési lehetőséget támogató gyorsjavításra utal.

Ez a cikk a .NET-keretrendszer 2.0 Service Pack 2, a .NET-keretrendszer 3.0 Service Pack 2 és a .NET-keretrendszer 3.5 Service Pack 1 kétféle frissítési lehetőségét ismerteti.

További információ

Mit jelent a kétféle frissítési lehetőség?

A .NET-keretrendszer és a Microsoft Visual Studio eddig általában frissítései összegző jellegűek voltak. Egy bináris fájl például mindig tartalmazza az adott bináris fájl összes korábbi módosítását. Ezzel az a probléma, hogy a korlátozott célközönség számára készült gyorsjavításokat és a speciális felhasználói igényeket kielégítő biztonsági és összegző frissítéseket is széles körben terjeszti. 

A gyorsjavítások és az általános terjesztésű (például biztonsági) frissítések különálló telepítésével csökkenthető annak lehetősége, hogy a gyorsjavítások általános terjesztésű frissítéssel kerüljenek a felhasználóhoz. A korlátozott terjesztésű (LDR-) frissítések (például gyorsjavítások) és az általános terjesztésű (GDR-) javítások (például frissítések, összegző frissítések és biztonsági frissítések) elkülönítése jelenti a kétféle frissítési lehetőséget.

Mit jelent pontosan a kétféle frissítési lehetőség?

A kétféle frissítési lehetőség azt jelenti, hogy az általános terjesztésű javításoknak (frissítéseknek, összegző frissítéseknek és biztonsági frissítéseknek) két változata van: egy „tiszta” változat, amely csak a biztonsági javításból áll és egy, az összegző frissítést és a biztonsági javítást is tartalmazó másik változat.

Az első, „tiszta” változatot azok a felhasználók telepíthetik, akik korábban nem telepítettek gyorsjavítást (ez a legtöbb felhasználóra igaz), a másodikat pedig azok, akik legalább egy gyorsjavítást már telepítettek.

Hogyan működik a kétféle frissítési lehetőség?

Amikor a felhasználó telepít egy gyorsjavítást, a rendszer a 960043-as alapvető frissítést is telepíti. Ez az alapvető frissítés egy jelzőhöz hasonló, és azt mutatja meg a termék későbbi frissítései számára, hogy már volt telepítve gyorsjavítás.

Amikor a felhasználó a jövőben általános terjesztésű frissítést (például biztonsági frissítést) telepít, a frissítés az alapvető frissítést keresi. Ha az alapvető frissítés nem található, mert nem volt telepítve korábban gyorsjavítás, a rendszer az általános terjesztésű frissítést telepíti, amelynek a gyorsjavítás nem része.

Ha az alapvető frissítés megtalálható a rendszerben, a korlátozott terjesztésű változatot (például a gyorsjavítást tartalmazó összegző bináris fájlt) telepíti a rendszer. Ezáltal nem szükséges az általános terjesztésű frissítést telepíteni azon felhasználók esetében, akik már telepítették a gyorsjavítást.

Ennek előnye, hogy ha elsőként az általános terjesztésű frissítést telepíti, azt a későbbiekben nem kell telepítenie. Ha ezt követően gyorsjavítást telepít, és az alapvető frissítés megtalálható a rendszerben, a rendszer automatikusan a korlátozott terjesztésű frissítés telepítésére vált. Ezzel elkerülhető a gyorsjavítás regressziója.

Gyakori kérdések

1. kérdés: A kétféle frissítési lehetőség a Visual Studio 2008 SP1 esetében is használható lesz?

1. válasz:
A kétféle frissítési lehetőség jelenleg csak a .NET-keretrendszer 2.0 SP2, a .NET-keretrendszer 3.0 SP2 és a .NET-keretrendszer 3.5 SP1 esetében támogatott. Nem tervezzük a szolgáltatás kiterjesztését a Visual Studio 2008 SP1 szervizcsomagra.

2. kérdés: Mi a helyzet a korábbi verziókkal (.NET-keretrendszer 1.0, 1.1, 2.0 RTM/SP1 és Visual Studio 2002, 2003, 2005)?

2. válasz:
A kétféle frissítési lehetőség a .NET-keretrendszer 2.0 SP2, a .NET-keretrendszer 3.0 SP2 és a .NET-keretrendszer 3.5 SP1 verzióktól kezdődően használható, és a .NET-keretrendszer minden későbbi verziójában használható lesz. A korábbi termékverziók esetében nem tervezzük a szolgáltatás bevezetését.

3. kérdés: A kétféle frissítési lehetőség használható lesz a .NET-keretrendszer 4.0 esetében?

3. válasz:
Igen, a .NET-keretrendszer 4.0 támogatni fogja a kétféle frissítési lehetőséget.

4. kérdés: A kétféle frissítési lehetőség megnöveli a frissítések méretét?

4. válasz:
Mivel a kétféle frissítési lehetőséget támogató általános terjesztésű frissítések két változatot tartalmaznak (a korlátozott és az általános terjesztésűt), ezek némileg nagyobb méretűek, mint a kétféle frissítési lehetőséget nem támogató megfelelő frissítések. A méretnövekedés a legtöbb esetben elhanyagolható, mindössze néhány megabájt.

5. kérdés: Kell valamit tennem annak jelzésére, hogy a korlátozott vagy az általános terjesztésű változatot szeretném telepíteni?

5. válasz:
A felhasználónak általában ezt nem kell külön jeleznie, a számítógép az alapvető frissítés segítségével automatikusan megállapítja, hogy a gyorsjavítás telepítve van-e. A későbbi általános terjesztésű frissítések az alapvető frissítés alapján automatikusan megállapítják, hogy melyik változatot kell telepíteni.

6. kérdés: Kell valamit tennem az általános terjesztésű javítás (frissítés, összegző frissítés vagy biztonsági frissítés) eltávolításakor?

6. válasz:
Nem, az ilyen jellegű frissítés eltávolításakor nincsen teendője.

7. kérdés: Kell valamit tennem a gyorsjavítások eltávolításakor?

7. válasz:
Nem, a gyorsjavítások eltávolításakor nincsen teendője. 

8. kérdés: Mi történne akkor, ha eltávolítanám az alapvető frissítést?

8. válasz:
Ne távolítsa el a 960043. számú alapvető frissítést manuálisan a Vezérlőpultról elérhető Programok telepítése és törlése eszközzel. Ez egy nem támogatott forgatókönyv, és az alapvető frissítés eltávolítása esetén előfordulhat, hogy a jövőbeli frissítések nem fognak megfelelően működni.

9. kérdés: Hogyan állíthatom vissza a rendszert egy általános terjesztésű frissítés telepítését követően olyan állapotba, amelyben csak az általános terjesztésű változat marad érvényben?

9. válasz: El kell távolítania, majd újra telepítenie kell a terméket ahhoz, hogy a rendszer olyan állapotba kerüljön, amelyben az általános terjesztésű változatok érvényessé válhatnak. Ezt követően győződjön meg arról, hogy az összes alkalmazandó biztonsági frissítést telepíti. 
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 960043 - Utolsó ellenőrzés: 2012. szeptember 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft .NET Framework 3.5 Service Pack 1
  • Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2
  • Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2
Kulcsszavak: 
kbhowto kbtshoot kbexpertiseinter kbsurveynew kbinfo KB960043
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com