De MOSDAL-ondersteuningstoolkit (Microsoft Online Services Diagnostics and Logging)

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 960625 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Aankondiging MOSDAL wordt verwijderd uit het Microsoft Download Center en het Hulpprogramma's en diagnoseprogramma's wiki aan het einde van augustus 2014. MOSDAL wordt niet meer ondersteund door Microsoft na augustus 2014.

Inleiding

De Microsoft Online Services Diagnostics Logging (MOSDAL) ondersteuning Toolkit Netwerkdiagnose voert en verzamelt systeemconfiguratie, netwerkconfiguratie en informatie over de logboeken voor toepassingen die verbinding maken met Microsoft Office 365 worden gebruikt. De logboeken en diagnostische informatie die het hulpprogramma genereert bevatten gegevens waarmee medewerkers van technische ondersteuning problemen oplossen met configuratie-, netwerk-, installatie- en andere problemen met de service. De MOSDAL Support Toolkit verzamelt logbestanden, registersleutels en configuratie-instellingen die anders tijdrovend en arbeidsintensief collectie vereist zou met behulp van afzonderlijke hulpprogramma's.

Dit artikel bevat de volgende informatie over de MOSDAL Support Toolkit:

Meer informatie

Downloadlocatie

Als u wilt de MOSDAL Support Toolkit downloaden, gaat u de volgende Microsoft-website:
http://www.Microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=626

Systeemvereisten

De MOSDAL Support Toolkit vereist Microsoft .NET Framework 4 (of hoger) en is compatibel met alle belangrijke versies van het Windows-besturingssysteem (Windows XP SP3 of hoger).

Opmerking Services, zoals de service ' Domein verificatie en DNS-instellingen' en de service 'Single Sign-on met Active Directory Federation Services' hebt u nodig de Azure Microsoft Active Directory-Module voor Windows PowerShell al op uw computer is geïnstalleerd. MOSDAL gebruikt de Azure Active Directory-Module voor Windows PowerShell verbinding maken met Office 365 en om gegevens te verzamelen met behulp van de referenties die u in de MOSDAL opgeeft.

Opmerkingen
 • Alle 32-bits en 64-bits versies van Windows-besturingssystemen worden ondersteund. U moet de versie van de MOSDAL Support Toolkit die geschikt is voor uw besturingssysteem installeren.
 • De MOSDAL Support Toolkit is momenteel niet compatibel met Macintosh-besturingssystemen.

Instructies voor installatie en gebruik

 1. Download het MOSDAL-installatiepakket dat past bij de taal en het processortype (32-bits of 64-bits) van uw computer.
 2. Pak de inhoud van het MOSDAL-installatiepakket uit naar een locatie die u eenvoudig kunt openen.
 3. Voer het bestand Setup.exe uit.

  Opmerking De bestanden MOSDAL.msi moet bestaan in dezelfde map als het bestand Setup.exe.
 4. Volg de stapsgewijze instructies die beschikbaar zijn in de wizard Setup.

  Het installatieprogramma de MOSDAL Support Toolkit geplaatst op de opgegeven locatie en maakt vervolgens snelkoppelingen voor het menu Start en bureaublad waarmee eenvoudige toegang.
 5. Installatie voltooid verschijnt nadat de installatie voltooid is.
Opmerkingen
 • Gebruikers die werken met eerdere versies van de MOSDAL Support Toolkit moeten eerdere versies verwijderen voordat ze proberen te installeren van een nieuwere versie van MOSDAL.
 • Zie het Leesmij-bestand in de MOSDAL Support Toolkit voor gedetailleerde installatie-informatie.

Toolkit-functionaliteit

Waarom de MOSDAL Support Toolkit en wat kan dit mij helpen doen?

De MOSDAL Support Toolkit moet worden gebruikt als een hulpmiddel voorrang voordat u contact opneemt met Microsoft Online Services-ondersteuning. Als het mogelijk is, gebruikt u de MOSDAL Support Toolkit op het moment dat er een probleem of een probleem met Office 365.


Met welke services kan de MOSDAL Support Toolkit mij helpen?

  Office 365
  • E-mail en agenda met Exchange Online
  • Instant messaging (IM) en on line vergaderen met Lync Online
  • Office Online
  • Websites en samenwerking met SharePoint Online
  • Office Professional Plus
  • Adreslijstsynchronisatie (alleen voor beheerders)
  • Eenmalige aanmelding (SSO) met Active Directory Federation Services (AD FS) (alleen voor beheerders)
  • Domeinverificatie en DNS-instellingen (alleen voor beheerders)
  • Exchange hybride configuratie (alleen voor beheerders)

  Andere
  • Microsoft Live Meeting

Nieuw in de MOSDAL Support Toolkit 4.6

Met de release van de MOSDAL Support Toolkit 4.6 we verschillende nieuwe mogelijkheden te introduceren en verbetering van de gebruikerservaring nog opnieuw zodat zowel beheerders als gebruikers (medewerkers) de juiste gegevens voor het juiste probleem kunt verzamelen. We hebben geprobeerd het hulpprogramma MOSDAL en de uitvoer om gebruiksvriendelijker te maken in deze release. We verbeteringen in de gebruikersinterface (UI) waarmee gebruikers gids bij het verzamelen van gegevens aangebracht en we verbeterd de leesbaarheid van veel rapporten die MOSDAL genereert. 4.6 MOSDAL bevat de volgende verbeteringen:
 • UI wijzigingen: Een nieuwe gebruikersinterface informatie zodat gebruikers de juiste gegevens te verzamelen en te begrijpen welke gegevens verzamelt MOSDAL toegevoegd.
 • Kleiner downloaden: MOSDAL downloadt alleen de Microsoft .NET Framework 4.0 en Windows Installer 3.0 als deze niet op het systeem aanwezig zijn. Dit reduceert de omvang van het installatiepakket met meer dan de helft.
 • Exchange ActiveSync diagnostische gegevens: Naast het testen van het proces van de service Exchange Autodiscover, uitvoeren MOSDAL ook ActiveSync connectivity tests. Deze tests worden opeenvolgend uitgevoerd en de resultaten worden weergegeven in een webpagina-indeling die lijkt op het volgende:

  https://testconnectivity.Microsoft.com/
 • Compatibiliteit met 2013 van Microsoft Office en Microsoft Office Klik-en-klaar: MOSDAL verzamelt gegevens voor Microsoft Outlook 2013 en Microsoft Lync Server 2013. Ook als u 2013 door middel van Klik-en-klaar Office installeert, MOSDAL worden gegevens verzameld voor het oplossen van installatieproblemen van Klik-en-klaar en activering.
 • Compatibiliteit met Windows 8, Windows Server 2012 en het .NET Framework 4.5: MOSDAL wordt uitgevoerd zonder problemen op Windows 8, Windows Server 2012 en systemen waarop de 4.5 van .NET Framework is geïnstalleerd.
 • WebDAV ETL onderdeel logboekregistratie voor SharePoint Online: MOSDAL verzamelt zich aanmeldt voor het oplossen van problemen met de WebDAV- en SharePoint Online.
 • Adreslijstsynchronisatie, domein en DNS en hybride configuratie rapporten in XML: Er zijn veel rapporten waarmee MOSDAL worden gegenereerd in XML-indeling. Dit zijn zij eenvoudiger te lezen en gemakkelijker te maken van geautomatiseerde diagnostische gegevens om problemen sneller te identificeren.
 • Windows network traceerlogboeken: Netwerk traceren gebeurtenis tracering voor Windows (ETW) framework dat beschikbaar is in Windows wordt gebruikt. Netwerkonderdelen Winsock, TCP/IP, NDIS, pakket vastleggen, enzovoort registreren als ETW trace biedt en verzenden van gebeurtenissen die zijn gekoppeld aan de activiteit op het netwerk. Elke beschrijfbare activiteit van belang is een gebeurtenis die is vastgelegd voor ETW. Tracering voor deze netwerkonderdelen en het pakket wordt vastgelegd kan worden ingeschakeld met behulp van de netsh-context die als een domeincontroller ETW fungeert. Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over tracering netwerk:

  Netwerk traceren in Windows 7: architectuur

Hoe u de juiste gegevens verzamelen met behulp van de MOSDAL Support Toolkit

De MOSDAL Support Toolkit moet worden uitgevoerd op de computer op de problemen zich voordoen en in de context van de gebruiker die u problemen met de service ondervindt. Als u MOSDAL gebruikt voor het verzamelen van gegevens voor een van de volgende services, moet u MOSDAL uitvoeren op de computer waarop deze toepassingen zijn ondergebracht in de omgeving van gebouwen:
 • Directory-synchronisatie voor Office 365
 • Eenmalige aanmelding met Active Directory Federation Services voor Office 365
 • Domeinverificatie en DNS-instellingen voor Office 365
 • Configuratie van de Exchange-hybride voor Office 365
Om te beginnen de MOSDAL Support Toolkit, klikt u op Start, wijs Alle programma'saan, klik op MOSDAL Support Toolkiten klik op MOSDAL Support Toolkit. Of dubbelklik op het pictogram op het bureaublad.

Wanneer MOSDAL wordt gestart, schakelt u het selectievakje in naast de services waarmee u een probleem ondervindt. Afhankelijk van de services die u selecteert, MOSDAL verzamelt informatie over de toepassingen die door deze service worden gebruikt en worden de gegevens opgeslagen in een centrale map. Dit maakt het eenvoudiger om de gegevens te analyseren of de gegevens te verzenden naar Microsoft Support voor ondersteuning. Lokale beheerders op de computer nog andere opties voor Exchange-migratie, adreslijstsynchronisatie en eenmalige aanmelding. Deze services moeten echter worden gediagnosticeerd alleen op de computers die host zijn van voorzieningen, zoals de AD FS-2.0-server of de server waarop de Azure Active Directory synchronisatietool is geïnstalleerd.


Invoeren van referenties in MOSDAL

Afhankelijk van de services die u selecteert, kan MOSDAL moet u uw referenties 365 Office Diagnostische gegevens uitvoeren en verbinding maken met bepaalde services Office 365 invoeren. De referenties die u opgeeft wordt gebruikt voor diverse tests. MOSDAL wordt echter niet opgeslagen voor deze referenties overal. Als u geen referenties op te geven, wordt de volgende modules niet voltooid.
 • In alle Office 365-services:
  • Office 365-op verificatie diagnostische gegevens
 • In de E-mail en agenda met Exchange-service:
  • Exchange Remote Connectivity Analyzer (RCA)
  • Exchange Online-DNS
 • In de IM en on line vergaderen met Lync Online service:
  • Lync Online DNS
 • In de Single Sign-on met Active Directory Federation Services:
  • SSO van ADFS PowerShell
 • In domeinverificatie en DNS-instellingen:
  • Controle van de domeinen en DNS-instellingen

  OpmerkingDe referenties die u invoert niet vereist zijn, en ze worden niet opgeslagen of ergens opgeslagen door de MOSDAL Support Toolkit. Echter, als u geen referenties op te geven, bepaalde belangrijke diagnostische gegevens kunnen niet worden geïnd.
Vervolgens MOSDAL wordt u gevraagd alle toepassingen sluiten en vervolgens opnieuw starten alleen de toepassing waarin het probleem zich voordoet. Bijvoorbeeld, als u een probleem heeft met het verzenden en ontvangen van e-mailberichten, sluiten en opnieuw openen van Microsoft Outlook, proberen om het probleem te reproduceren en laat MOSDAL verzamelen van de logboekbestanden die zijn gegenereerd terwijl u het probleem te reproduceren. Extra niveaus van logboekregistratie voor bepaalde toepassingen, zoals Outlook en Microsoft Lync 2010 MOSDAL wordt ingeschakeld. Nadat u het probleem te reproduceren en klik vervolgens op Rapport genereren, worden de opties voor logboekregistratie teruggestuurd naar de eerdere status.

Bij het genereren van het rapport is voltooid, klikt u op afsluiten en bestanden weergeven om het rapport te bekijken. Wanneer een nieuw rapport wordt gegenereerd, wordt een map gemaakt in de submap MOSDAL in de map Mijn documenten van de gebruiker. De map die is gemaakt met de naam met behulp van de volgende notatie:
RAPPORTEN-Datum_Tijd
REPORTS_6_17_2011_10_25_21_AM geeft bijvoorbeeld aan dat bestanden op 17 juni 2011 zijn verzameld om 10:25:21 AM. Het rapport wordt gecomprimeerd tot een bestand met de naam MOSDALREPORT.zip.


Welke gegevens worden verzameld door de MOSDAL Support Toolkit?

De gegevens die de MOSDAL Support Toolkit verzamelt en genereert bevatten logboekbestanden die specifiek zijn voor de toepassingen die zijn gerelateerd aan de services die zijn geselecteerd. De gegevens bevatten ook informatie over de computer waarop de MOSDAL is geïnstalleerd. De resultaten worden ingedeeld in een mappenhiërarchie, op basis van de toepassing of het onderdeel. De volgende tabellen staan de toepassingen waarvoor MOSDAL gegevens verzamelt, op basis van de services die zijn geselecteerd bij het starten van MOSDAL.

OpmerkingMOSDAL verzamelt informatie over de configuratie van de computer in de context van de gebruiker die momenteel is aangemeld bij het systeem en die het hulpprogramma wordt uitgevoerd. MOSDAL kan worden uitgevoerd door een beheerder of een gebruiker zonder beheerdersrechten.

De volgende tabel bevat de toewijzing van Office 365-services de modules in MOSDAL.

Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
E-mail en agenda met Exchange OnlineIM- en on line vergaderen met Lync OnlineOffice OnlineWebsites en samenwerking met SharePoint OnlineOffice Professional PlusAdreslijstsynchronisatieEenmalige aanmelding met Active Directory Federation ServicesDomeinverificatie en DNS-instellingen
Configuratie van de Exchange-hybride
Live Meeting
Informatie over Windows-systeem?????????
Configuratie van .NET????????
Internet Explorer??????
Outlook??
Lync?
Single Sign-on verificatie diagnostics??????
Directory synchronisatietool?
Active Directory Federation Services?
Microsoft Online Services Sign-In Assistant????????
Azure Active Directory-Module voor Windows PowerShell??
Office 2010 Professional Plus?
Setup van Office 365 bureaublad???????
Netwerkconfiguratie??????????
Geavanceerde configuratie?????????
Poort-Query???????
NS-Lookup?????????
Ping????
Route traceren??
Ping pad?????
Web van HTTP-antwoorden?????????
Domeinverificatie?
Exchange Online DNS-zoekopdracht???
Lync Online DNS-zoekopdracht??
Implementatieconfiguratie van Exchange-hybride?
Exchange Remote Connectivity Analyzer?
Netwerk-Trace?????????
WebDAV-onderdelen registreren??
Klik op Office-2013 uit te voeren?

Configuratie en diagnose

Naast het verzamelen van informatie over de computer of geïnstalleerde toepassingen, haalt de MOSDAL Support Toolkit ook informatie over de netwerkconfiguratie van de computer en het netwerk waaraan de computer is verbonden. MOSDAL wordt ook standaard opdrachtregelprogramma's voor het uitvoeren van diagnostische gegevens van netwerk tegen specifieke URL's in openbare domeinen (zoals Bing.com) en persoonlijke domeinen (datacenters Office 365). Configuratie-informatie die wordt vastgelegd, bevat het IP-adres, subnetmasker, standaard-gateway, Domain Name System (DNS) servers, Address Resolution Protocol (ARP) tabellen, Host-bestand, statische routes en soortgelijke informatie.

Prominente gegevens die worden verzameld over het systeem zal oplossen van problemen met instellingen van Windows firewall, proxy-instellingen, geïnstalleerde toepassingen, geïnstalleerde hotfixes, gebeurtenislogboeken en Msinfo32-uitvoer. MOSDAL voor elke toepassing die in de tabellen eerder in dit artikel worden vermeld, wordt gecontroleerd of dat de toepassing is geïnstalleerd en vervolgens het versienummer van bepaalde programma's, relevante registersleutels configuratiebestanden, logboeken en andere relevante gegevens verzamelt.


Het gevoel van MOSDAL uitvoer

De volgende tabel overzichten waarin de resultaten van elke module worden opgeslagen. De tabellen in de vorige sectie voor een overzicht van de service die u vaststellen moet voor de resultaten voor de volgende modules kruisverwijzing.
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
ModuleMapMapMapMap
Active Directory Federation ServicesMOSDALReportAdmin_ApplicationsADFSv2_Server
Single Sign-on Federation-Service van Active DirectoryMOSDALReportAdmin_ApplicationsADFSv2_ServerADFS_SSO_PowerShell
Single Sign-on verificatie diagnostische gegevensMOSDALReportAdmin_ApplicationsSSO_Diagnostic_Tests
Directory synchronisatietoolMOSDALReportAdmin_ApplicationsDirectory_Synchronization_Tool
Domeinen en DNSMOSDALReportAdmin_ApplicationsDomains_DNSDomain_Diagnostics
Exchange Online DNS-zoekopdrachtMOSDALReportAdmin_ApplicationsDomains_DNSExchange_Online_DNS
Lync Online DNS-LookupsMOSDALReportAdmin_ApplicationsDomains_DNSLync Online DNS
Implementatieconfiguratie van Exchange-hybrideMOSDALReportAdmin_ApplicationsExchangeExchange_Hybrid_Config
Exchange Remote Connectivity AnalyzerMOSDALReportAdmin_ApplicationsExchangeExchange_RCA
Hulpprogramma van TransporterMOSDALReportAdmin_ApplicationsExchangeTransporter_Tool
Azure Active Directory-Module voor Windows PowerShellMOSDALReportAdmin_ApplicationsO365_PowerShell
Microsoft LyncMOSDALReportUser_ApplicationsLync
Internet ExplorerMOSDALReportUser_ApplicationsInternet_Explorer
Live Meeting 2007MOSDALReportUser_ApplicationsLive Meeting
Microsoft Online Services Sign-In AssistantMOSDALReportUser_ApplicationsO365_Sign_In_Assistant
Setup van Office 365 bureaubladMOSDALReportUser_ApplicationsO365_Desktop_Setup
Office 2010 Professional PlusMOSDALReportUser_ApplicationsOffice_2010_Pro_Plus
Microsoft OutlookMOSDALReportUser_ApplicationsOutlook
Web van HTTP-antwoordenMOSDALReportNetwork_TestsHTTPResponses
NsLookupMOSDALReportNetwork_TestsNsLookup
PathPingMOSDALReportNetwork_TestsPathPing
PingMOSDALReportNetwork_TestsPing
Poort-QueryMOSDALReportNetwork_TestsPortQry
Route tracerenMOSDALReportNetwork_TestsTracert
Geavanceerde configuratieMOSDALReportSystem_InformationAdvanced_Network_Diagnostics
Configuratie van .NETMOSDALReportSystem_InformationDotNet
Informatie over Windows-systeemMOSDALReportSystem_InformationMsInfo32
Windows-systeemconfiguratieMOSDALReportSystem_InformationSystem_Configuration
NetwerkconfiguratieMOSDALReportSystem_InformationNetwork_Configuration

Meer scenario's gebaseerde ondersteuning en probleemoplossingen

Dit artikel bevat geen gedetailleerde informatie over het gebruik van de gegevens die worden verzameld door de MOSDAL Support Toolkit specifieke scenario's en problemen oplossen. Voor meer informatie over het vaststellen van specifieke problemen met behulp van MOSDAL downloaden de opleiding die beschikbaar is op de website van MOSDAL downloaden.


Microsoft Support activa die aantonen de MOSDAL Support Toolkit dat

Een overzicht van de Microsoft Knowledge Base-artikelen en video's die worden gebruikt om de MOSDAL Support Toolkit aantonen, Ga naar de website van de Office 365-Community worden:
MOSDAL Support Toolkit artikelen en video 's
Ga naar de volgende Office 365-Community-website voor meer informatie over hulpprogramma's en diagnoseprogramma's die u gebruiken kunt voor het oplossen van problemen met Office 365:
http://community.Office365.com/en-us/w/diagnostic_tools/default.aspx


Persoonlijk identificeerbare informatie (PII) die wordt verzameld door MOSDAL

De gegevens die worden verzameld door de MOSDAL Support Toolkit bevat persoonlijk identificeerbare informatie (PII), zoals gebruikersnamen, IP-adressen, netwerkconfiguratie en andere items die mogelijk een persoon kunnen identificeren. De MOSDAL-rapporten worden niet automatisch verzonden naar Microsoft of naar een andere service. Ze moeten handmatig verzonden. Om het privacybeleid van Microsoft voor Office 365 te controleren, gaat u naar de volgende Microsoft-website:

Ondersteuning en feedback voor de MOSDAL Support Toolkit

U kunt uw feedback over de MOSDAL Support Toolkit naar Microsoft op het volgende e-mailadres verzenden:
mosdalsup@Microsoft.com


Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community website of de Azure Active Directory-Forums .

Eigenschappen

Artikel ID: 960625 - Laatste beoordeling: zondag 13 juli 2014 - Wijziging: 39.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Azure Active Directory
 • Microsoft Office 365
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
o365 mosdal4.5 o365a o365e o365p o365m o365022013 kbmt KB960625 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 960625

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com