Diagnostikk og Logging (MOSDAL) MOSDAL for Microsoft Online Services

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 960625 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Kunngjøring MOSDAL vil bli fjernet fra Microsoft Download Center og Verktøy og diagnose wiki ved slutten av August, 2014. MOSDAL vil ikke lenger bli støttet av Microsoft etter August 2014.

INTRODUKSJON

Microsoft Online Services-diagnostikk og Logging (MOSDAL) Støtteverktøysettet utfører Nettverksdiagnose, og samler inn Systemkonfigurasjon, nettverkskonfigurasjon og loggingsinformasjon om for programmer som brukes til å koble til Microsoft Office 365. Loggene og diagnoseinformasjon som verktøyet genererer inneholder data som hjelper kundestøtteteknikere feilsøker konfigurasjonen, nettverk, installasjon og andre problemer som er knyttet til tjenesten. STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL samler inn loggfiler, registernøkler og konfigurasjonsinnstillingene som ellers ville kreve tidkrevende og arbeidskrevende samling ved hjelp av separate verktøy.

Denne artikkelen inneholder følgende informasjon om STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL:

Mer informasjon

Nedlastingsområde

Hvis du vil laste ned STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://www.Microsoft.com/en-us/Download/details.aspx?ID=626

Systemkrav

STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL krever Microsoft .NET Framework 4 (eller en senere versjon) og er kompatibel med alle overordnede versjoner av Windows-operativsystemet (Windows XP SP3 eller nyere).

Merk Tjenester som krever at du har tjenesten "Domene verifisering og DNS-Setup" og "Enkel pålogging med Active Directory Federation Services"-tjenesten i Azure Microsoft Active Directory-modul for Windows PowerShell allerede er installert på datamaskinen. MOSDAL bruker i Azure Active Directory-modul for Windows PowerShell til å koble til Office 365 og samle inn data ved å bruke legitimasjonene du angir i MOSDAL.

Notater
 • Alle 32-biters og 64-biters versjoner av Windows-operativsystemer som støttes. Du bør imidlertid installere versjonen av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL som passer for ditt operativsystem.
 • STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL er ikke kompatibelt med Macintosh-operativsystemer.

Installasjon og bruk

 1. Last ned STØTTEVERKTØYSETTET oppsett som passer til språket og prosessortypen (32-biters eller 64-biters) på datamaskinen.
 2. Pakk ut innholdet i installasjonspakken MOSDAL til en plassering som du kan enkelt få tilgang til.
 3. Kjør filen Setup.exe.

  Merk Filen MOSDAL.msi må finnes i samme mappe som Setup.exe-filen.
 4. Følg trinnvise instruksjonene i installasjonsveiviseren.

  Installasjonsprogrammet legger STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL på den angitte plasseringen, og deretter oppretter snarveier for Start -menyen og skrivebordet som gir enkel tilgang.
 5. En fullstendig installasjon-vinduet vises etter at installasjonen er fullført.
Notater
 • Brukere som bruker tidligere versjoner av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL bør avinstallere tidligere versjoner før de prøver å installere en nyere versjon av MOSDAL.
 • For informasjon om installering detaljert, se Viktig-filen i STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL.

Toolkit-funksjonalitet

Hvorfor bruke STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL, og hva kan det hjelpe meg gjøre?

STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL skal brukes som et preemptive verktøy før du kontakter Microsoft Online Services-støtte. Hvis det er mulig, kan du bruke STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL da at du får et problem eller et problem med Office 365.


Hvilke typer tjenester kan STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL hjelpe meg med?

  Office 365
  • E-post og kalender med Exchange Online
  • Instant messaging (IM) og elektroniske møter med Lync Online
  • Office Online
  • Webområder og samarbeid med SharePoint Online
  • Office Professional Plus
  • Katalogsynkronisering (bare administratorer)
  • Enkel pålogging (SSO) med Active Directory Federation Services (AD FS) (bare administratorer)
  • Domene verifisering og DNS-konfigurasjon (bare administratorer)
  • Konfigurasjon av Exchange hybrid (bare administratorer)

  Andre
  • Microsoft Live møte

Nytt i STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL 4.6

Med utgivelsen av MOSDAL støtte Toolkit 4.6, vi introduserer flere spennende nye funksjoner og forbedre brukeropplevelsen ennå på nytt slik at både brukere (ansatte) og administratorer kan samle inn de riktige dataene for å korrigere problemet. I denne utgaven forsøkt vi å gjøre verktøyet MOSDAL og utdataene mer brukervennlig. Vi Forbedret brukergrensesnitt (UI) for å hjelpe brukere med veiledning gjennom prosessen med innsamling av data, og vi har forbedret lesbarhet av mange rapporter som genererer MOSDAL. MOSDAL 4.6 inneholder følgende forbedringer:
 • UI-endringene: Et nytt brukergrensesnitt legger til informasjon for å hjelpe brukere med å samle inn de riktige dataene og forstå hvilke data MOSDAL samler inn.
 • Mindre nedlasting: MOSDAL nedlastinger for Microsoft .NET Framework 4.0 og Windows Installer 3.0 hvis de ikke finnes på systemet. Dette reduserer størrelsen på installasjonspakken ved mer enn halvparten.
 • Exchange ActiveSync-diagnostikk: I tillegg til testing tjenesteprosessen Autodiscover for Exchange, utfører STØTTEVERKTØYSETTET også ActiveSync Tilkoblingstester. Disse testene kjøres sekvensielt, og resultatene kan vises i et format som ligner på følgende:

  https://testconnectivity.Microsoft.com/
 • Kompatibilitet med 2013 for Microsoft Office og Microsoft Office Klikk og bruk: MOSDAL samler inn data for Microsoft Outlook 2013 og Microsoft Lync Server 2013. I tillegg, hvis du installerer Office 2013 gjennom Klikk-Bruk, MOSDAL samler inn data for å hjelpe deg å feilsøke installasjonsproblemer for Klikk og bruk og aktiveringsproblemer.
 • Kompatibilitet med Windows 8, Windows Server 2012 og .NET Framework 4.5: MOSDAL kjører uten problemer på Windows 8, Windows Server 2012 og systemer som .NET Framework 4.5 er installert.
 • WebDAV ETL komponenten logging for SharePoint Online: MOSDAL samler loggene for å feilsøke tilkoblingsproblemer for WebDAV og SharePoint Online.
 • Directory-synkronisering, domene/DNS- og Exchange hybrid konfigurasjon rapporter i XML: Mange rapporter som genererer MOSDAL er i XML-format. Dette gjør dem lettere å lese, og gjør det enklere å opprette automatiserte diagnostics for å identifisere problemer raskere.
 • Windows-nettverk sporingslogging: Sporing av nettverket bruker framework hendelsessporing for Windows (ETW) som er tilgjengelig i Windows. Nettverkskomponenter som Winsock, TCP/IP, NDIS, pakke opptak og så videre Registrer som gir ETW-sporing og eksport hendelser som er relatert til nettverksaktivitet. Noen skrivbare aktivitet multiplum kan være en hendelse som logges ETW. Sporing for disse nettverk komponenter og fanger opp pakken kan aktiveres ved hjelp av netsh-konteksten som fungerer som en ETW-kontroller. Hvis du vil ha mer informasjon om sporing av nettverket, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:

  Sporing i Windows 7-nettverk: arkitektur

Hvordan du samler inn de riktige dataene ved hjelp av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL

STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL må kjøres på datamaskinen der problemet oppstår og i konteksten til brukeren som har problemer med tjenesten. Hvis du bruker MOSDAL å samle inn data for noen av følgende tjenester, bør du kjøre MOSDAL på datamaskinen hvor disse programmene er plassert i det lokale miljøet:
 • Directory-synkronisering for Office 365
 • Enkel pålogging med Active Directory Federation Services for Office 365
 • Domene verifisering og DNS-konfigurasjon for Office 365
 • Konfigurasjon av Exchange hybrid for Office 365
For å starte STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL, klikk Start, pek på Alle programmer, klikk STØTTEVERKTØYSETTET MOSDALog deretter STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL. Du kan eventuelt dobbeltklikke ikonet på skrivebordet.

Når MOSDAL starter, klikker du for å merke av for tjenestene som du opplever et problem. Avhengig av hvilke tjenester du velger MOSDAL samler inn informasjon om programmene som brukes av tjenesten og lagrer data i en sentral mappe. Dette gjør det enklere å analysere dataene, eller til å sende dataene til Microsoft Support for å få mer hjelp. Lokale administratorer på datamaskinen har flere alternativer for Exchange-migrering, katalogsynkronisering og SSO. Disse tjenestene bør imidlertid bli diagnostisert bare på datamaskiner som er vert for disse funksjonene, for eksempel i AD FS 2.0-serveren eller serveren som Azure Active Directory-synkronisering verktøyet er installert.


Angi legitimasjon i MOSDAL

Avhengig av hvilke tjenester du velger MOSDAL krever at du oppgir påloggingsinformasjonen din Office 365 for å utføre diagnostisering og koble til bestemte Office 365-tjenester. Legitimasjonen du angir, skal brukes for ulike tester. MOSDAL vil imidlertid ikke lagre disse legitimasjonene hvor som helst. Hvis du velger ikke å angi legitimasjon, fullføres ikke følgende moduler.
 • I alle Office 365-tjenester:
  • Office 365 enkel pålogging-godkjenning-diagnostikk
 • I e-post og kalender med Exchange-tjenesten:
  • Exchange Remote Connectivity Analyzer (RCA)
  • Exchange Online DNS
 • I Direktemeldinger og elektroniske møter med Lync Online-tjenesten:
  • Lync Online DNS
 • I enkel pålogging med Active Directory Federation Services:
  • ADFS SSO PowerShell
 • I Domain Verification og DNS-installasjonen:
  • Rapport for kontroll av domener og DNS-konfigurasjon

  Merk Legitimasjonen du angir, er ikke påkrevd, og de ikke er lagret eller lagret av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL. Men hvis du bestemmer deg for ikke å skrive inn påloggingsinformasjon, kan visse viktige diagnosedata ikke samles.
Deretter MOSDAL ber deg om å lukke alle programmer, og start deretter programmet der du opplever problemet. For eksempel hvis du opplever et problem med å sende og motta e-postmeldinger, lukke og åpne Microsoft Outlook, kan du prøve å gjenskape problemet, og deretter la MOSDAL samler loggfilene som genereres når du gjenskape problemet. MOSDAL slår på flere nivåer med logging for bestemte programmer, for eksempel Outlook og Microsoft Lync 2010. Når du gjenskape problemet, og klikk deretter Generer rapport, kommer Loggingsalternativene tilbake til sin tidligere tilstand.

Når rapportgenereringen er ferdig, klikker du Avslutt og Vis filer for å vise rapporten. Når det opprettes en ny rapport, opprettes en mappe i undermappen MOSDAL i brukerens Mine dokumenter-mappen. Heter mappen som er opprettet ved hjelp av følgende format:
RAPPORTER-Dato_Tid
REPORTS_6_17_2011_10_25_21_AM angir at filene ble samlet inn på 17 juni 2011 på 10:25:21 AM. Kompilerte rapporten er komprimert til en fil som heter MOSDALREPORT.zip.


Hva slags data som samles inn av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL?

Dataene som STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL genererer og samler inn inneholder loggfiler som er spesifikke for programmer som er knyttet til tjenester som er valgt. Dataene inneholder også informasjon om datamaskinen der MOSDAL er installert. Resultatene er ordnet i et mappehierarki, basert på programmet eller komponenten. Følgende tabeller viser programmer som MOSDAL samler inn data, basert på tjenester som er valgt når MOSDAL starter.

Merk MOSDAL samler informasjon om Datamaskinkonfigurasjon i konteksten til brukeren som er logget på systemet, og som kjører verktøyet. MOSDAL kan kjøres av en administrator eller en bruker som ikke er administrator.

Tabellen nedenfor viser tilordningen av Office 365-tjenester til modulene i MOSDAL.

Skjul denne tabellenVis denne tabellen
E-post og kalender med Exchange OnlineDirektemeldinger og elektroniske møter med Lync OnlineOffice OnlineWebområder og samarbeid med SharePoint OnlineOffice Professional PlusKatalogsynkroniseringEnkel pålogging med Active Directory Federation ServicesBekreftelse av domene og DNS-konfigurasjon
Konfigurasjon av Exchange hybrid
Live møte
Informasjon om Windows-system?????????
.NET-konfigurasjon????????
Internet Explorer??????
Outlook??
Lync?
Enkel pålogging-godkjenning-diagnostikk??????
Directory-synkronisering verktøyet?
Active Directory Federation Services?
Påloggingsassistent for Microsoft Online Services????????
Azure Active Directory-modul for Windows PowerShell??
Office 2010 Professional Plus?
Office 365 Desktop Setup???????
Nettverkskonfigurasjon??????????
Konfigurasjon av avanserte nettverk?????????
Port-spørring???????
NS-oppslag?????????
Ping????
Trace rute??
Banen Ping?????
Websvar for HTTP?????????
Domain Verification?
Exchange Online DNS-oppslag???
Lync Online DNS-oppslag??
Konfigurasjon av Exchange Hybrid distribusjon?
Exchange Remote Connectivity Analyzer?
Nettverkssporingen?????????
WebDAV-komponenten logging??
Office 2013 Klikk for å kjøre?

Nettverkskonfigurasjon og Nettverksdiagnose

I tillegg til å samle inn informasjon om datamaskinen eller installerte programmer, henter STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL informasjon om nettverkskonfigurasjonen på datamaskinen og nettverket som datamaskinen er koblet til. MOSDAL bruker også standard kommandolinjeverktøy til å utføre Nettverksdiagnose mot bestemte URL-adresser i både offentlige domener (for eksempel Bing.com) og private domener (Office 365 datasentre). Konfigurasjonsinformasjonen som er spilt inn inkluderer datamaskinens IP-adresse, nettverksmaske, standardgateway, Domain Name System (DNS) servere, protokollen ARP (Address Resolution) tabeller, Host filen, statiske ruter og annen liknende informasjon.

Fremtredende data som samles inn om systemet vil hjelpe deg med å feilsøke problemer som omfatter innstillinger for Windows-brannmuren, proxyinnstillinger, installerte programmer, installerte hurtigreparasjoner, hendelseslogger og utdata fra Msinfo32. For hvert program som er oppført i tabellene tidligere i denne artikkelen, bekrefter MOSDAL at programmet er installert, og deretter samler du inn versjonsnummeret for enkelte programfiler, relevante registernøkler, konfigurasjonsfiler, logger og andre slike relevante data.


Å holde oversikt over MOSDAL utdata

Følgende tabell rammene der resultatene av hver modul er lagret. Kryssreferanse tabellene i den forrige delen for å se tjenesten som du bør analysere for å få resultater for følgende moduler.
Skjul denne tabellenVis denne tabellen
ModulMappenMappenMappenMappen
Active Directory Federation ServicesMOSDALReportAdmin_ApplicationsADFSv2_Server
Active Directory-tjenesten for enkel pålogging FederationMOSDALReportAdmin_ApplicationsADFSv2_ServerADFS_SSO_PowerShell
Enkel pålogging-godkjenning diagnostikkMOSDALReportAdmin_ApplicationsSSO_Diagnostic_Tests
Directory-synkronisering verktøyetMOSDALReportAdmin_ApplicationsDirectory_Synchronization_Tool
DNS-domener ogMOSDALReportAdmin_ApplicationsDomains_DNSDomain_Diagnostics
Exchange Online DNS-oppslagMOSDALReportAdmin_ApplicationsDomains_DNSExchange_Online_DNS
Lync Online DNS-oppslagMOSDALReportAdmin_ApplicationsDomains_DNSLync Online DNS
Konfigurasjon av Exchange hybrid distribusjonMOSDALReportAdmin_ApplicationsExchangeExchange_Hybrid_Config
Exchange Remote Connectivity AnalyzerMOSDALReportAdmin_ApplicationsExchangeExchange_RCA
Transporter-verktøyetMOSDALReportAdmin_ApplicationsExchangeTransporter_Tool
Azure Active Directory-modul for Windows PowerShellMOSDALReportAdmin_ApplicationsO365_PowerShell
Microsoft LyncMOSDALReportUser_ApplicationsLync
Internet ExplorerMOSDALReportUser_ApplicationsInternet_Explorer
Live møte 2007MOSDALReportUser_ApplicationsLive møte
Påloggingsassistent for Microsoft Online ServicesMOSDALReportUser_ApplicationsO365_Sign_In_Assistant
Office 365 Desktop SetupMOSDALReportUser_ApplicationsO365_Desktop_Setup
Office 2010 Professional PlusMOSDALReportUser_ApplicationsOffice_2010_Pro_Plus
Microsoft OutlookMOSDALReportUser_ApplicationsOutlook
Websvar for HTTPMOSDALReportNetwork_TestsHTTPResponses
NsLookupMOSDALReportNetwork_TestsNsLookup
PathPingMOSDALReportNetwork_TestsPathPing
PingMOSDALReportNetwork_TestsPing
Port-spørringMOSDALReportNetwork_TestsPortQry
Trace ruteMOSDALReportNetwork_TestsTracert
Konfigurasjon av avanserte nettverkMOSDALReportSystem_InformationAdvanced_Network_Diagnostics
.NET-konfigurasjonMOSDALReportSystem_InformationDotNet
Informasjon om Windows-systemMOSDALReportSystem_InformationMsInfo32
Windows SystemkonfigurasjonMOSDALReportSystem_InformationSystem_Configuration
NettverkskonfigurasjonMOSDALReportSystem_InformationNetwork_Configuration

Flere forretningsscenariobaserte hjelp til feilsøking

Denne artikkelen inneholder ikke detaljert informasjon om hvordan du bruker data som samles inn av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL du feilsøker bestemte scenarier og problemer. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du analyserer bestemte problemer ved hjelp av MOSDAL, Last ned opplæring som er tilgjengelig på webområdet for nedlasting MOSDAL.


Microsoft Support aktiva som demonstrerer STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL

Hvis du vil se en liste over Microsoft Knowledge Base-artikler og videoer som bruker og demonstrere STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL, kan du gå til webområdet for Office 365-fellesskapet for følgende:
STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL kundestøtteartikler og videoer
Hvis du vil ha mer informasjon om verktøy og diagnose som du kan bruke til å feilsøke problemer med Office 365, kan du gå til følgende webområde for Office 365-fellesskapet:
http://Community.office365.com/en-us/w/diagnostic_tools/default.aspx


Personlig identifiserbar informasjon (PII som er samlet inn av MOSDAL)

Dataene som samles inn av STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL inneholder personlig identifiserbar informasjon (PII), for eksempel brukernavn, IP-adresser, nettverkskonfigurasjon og andre elementer som potensielt kan identifisere en person. MOSDAL rapportene sendes ikke automatisk til Microsoft eller andre tjenester. De må sendes manuelt. Hvis du vil vise Microsofts personvernpolicy for Office 365, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:

Støtte og tilbakemelding for STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL

Du kan sende tilbakemelding om STØTTEVERKTØYSETTET MOSDAL til Microsoft på følgende e-postadresse:
mosdalsup@Microsoft.com


Trenger du fortsatt hjelp? Gå til den Office 365-fellesskapet webområdet eller Azure Active Directory-forum .

Egenskaper

Artikkel-ID: 960625 - Forrige gjennomgang: 13. juli 2014 - Gjennomgang: 25.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Azure Active Directory
 • Microsoft Office 365
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøkkelord: 
o365 mosdal4.5 o365a o365e o365p o365m o365022013 kbmt KB960625 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 960625

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com