PC Talk ? Het Gebruikersaccountbeheer (UAC) venster verschijnt in Windows Vista en vraagt mij een Administrator account wachtwoord op te geven.

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 961512 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
In dit scenariogesprek wordt Gebruikersaccountbeheer, het nieuwe veiligheids- en beveiligingsmiddel in Windows Vista, in zijn algemeenheid uitgelegd en helpt u ermee om te gaan.
Question Image
Toen ik mijn computer gebruikte, werd het volgende venster weergegeven. Weet jij wat dat is en kan ik gewoon doorgaan?
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 01
 
 Dat is het gebruikersaccountbeheervenster. Als je algemene toepassingen gebruikt zoals Word en Excel en je bent zeker over de betrouwbaarheid van de fabrikant van de toepassing, dan kun je zonder zorgen je administrator account wachtwoord invoeren en doorgaan.
answer image
Question Image
Wat is gebruikersaccountbeheer en wat is een administrator account wachtwoord? 
 Het Gebruikersaccountbeheer (UAC) venster verschijnt wanneer een gebruiker met een standaard account een opdracht probeert uit te voeren waarvoor de toestemming van een administrator vereist is.

Wanneer je je aanmeldt op je computer met een Administrator account, ben je in de mogelijkheid om computereigenschappen zoals beveiligingsinstellingen aan te passen. Maar ook installeren en deïnstalleren van programma's kunnen worden gedaan met een Administrator account. Ook heb je dan toegang tot ieder willekeurig bestand in je computer.
answer image
Question Image
Duidelijk. Maar het probleem is dat ik geen Administrator account wachtwoord weet, ook al wordt er gevraagd deze in te vullen.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
00 02
 
 Als je niet meer weet of je een Administrator account hebt ingesteld, probeer dan het allereerste account dat je hebt aangemaakt toen je Windows installeerde. Dat account is het Administrator account. Als je geen wachtwoord hebt opgegeven voor je Administrator account, klik dan gewoon OK zonder een wachtwoord in te voeren.
answer image
Question Image
OK, laat mij dat proberen. Hhmm, het lijkt erop dat ik door kan gaan. Dankjewel! Maar is dit niet een beetje onhandig? 
 Dat zou kunnen. Maar als gebruiker met een standaard account wordt je computer beschermd tegen virussen, ongeauthoriseerde en ongeschikte acties.

Het Gebruikersaccountbeheer (UAC) is eigenlijk een handige functie, omdat het je in de mogelijkheid stelt te switchen tussen de permissies van een Standaardgebruiker en een de permissies van een Administrator.
answer image
Question Image
Dat zegt alles. Ik moet dus gewoon iets geduldiger zijn. 

Eigenschappen

Artikel ID: 961512 - Laatste beoordeling: dinsdag 10 juni 2014 - Wijziging: 1.4
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Ultimate

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com