A Windows Vista és a Windows XP rendszeren futó Internet Explorer böngészőben, illetve a Windows XP rendszeren futó Windows Intézőben hiányzik a menüsor és az eszköztár

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 962963 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
E cikk felváltja az 555130. számú cikket.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A probléma

A Windows Internet Explorer böngésző Windows XP vagy Windows Vista rendszerű számítógépen, illetve a Windows Intéző segédprogram Windows XP rendszerű számítógépen való megnyitásakor előfordulhat, hogy hiányzik a menüsor vagy az eszköztár, illetve mindkettő. A cikk segítségével megoldhatja a problémát.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50157


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Doug Knoxnak, a Microsoft technológiáiban jártas szakértőnek (MVP) köszönhetően sikerült megoldani a problémát.

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
 1. Zárja be az összes megnyitott Internet Explorer- és Windows Intéző-ablakot.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. A Megnyitás mezőbe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 4. Keresse meg az alábbi beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar
 5. A helyzetnek megfelelően hajtsa végre az alábbi lépések valamelyikét vagy mindkettőt:
  • A Windows Intéző esetén: A jobb oldali ablaktáblában keresse meg az Explorer alkulcsot, és nyissa meg. A jobb oldali ablaktáblában keresse meg az ITBarLayout azonosítónevet. Kattintson a jobb gombbal a névre, majd válassza a Törlés parancsot.
  • Az Internet Explorer esetén: A jobb oldali ablaktáblában keresse meg a WebBrowser alkulcsot, és nyissa meg. A jobb oldali ablaktáblában keresse meg az ITBarLayout azonosítónevet. Kattintson a jobb gombbal a névre, majd válassza a Törlés parancsot.
 6. A beállításszerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket. Ha nem sikerült megoldani a problémát, próbálkozhat az alábbiak végrehajtásával:
 1. Zárja be az összes megnyitott Internet Explorer- és Windows Intéző-ablakot.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 3. A Megnyitás mezőbe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 4. Keresse meg az alábbi beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\ShellBrowser
 5. A jobb oldali ablaktáblában keresse meg az ITBarLayout azonosítónevet. Kattintson a jobb gombbal a névre, majd válassza a Törlés parancsot.
 6. A beállításszerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nem kell tovább olvasnia a jelen cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

A probléma oka

A Windows Intéző és az Internet Explorer esetén ezt a viselkedést a Windows beállításjegyzékében található egy vagy több sérült érték okozza.

További információ

A probléma javítását követően a rendszer eltávolítja az eszköztár elrendezésének minden testreszabását, és az adott eszköztárat visszaállítja az alapértelmezett beállításra.

A Windows XP Home Edition rendszeren futó Windows Intéző esetén előfordulhat, hogy újra engedélyeznie kell a címsort. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Nyissa meg a Windows Intéző programot.
 2. Kattintson a jobb gombbal az eszköztár vagy a menüsor üres területén.
 3. Kattintson a Címsor parancsra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 962963 - Utolsó ellenőrzés: 2010. február 26. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2002
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Windows Internet Explorer 7
 • Windows Internet Explorer 8
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB962963
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com