"Шлюз по подразбиране" може да е зададено на 0.0.0.0 в операционна система на база Windows Vista или по-нова ОС, в която се изпълнява услугата Bonjour на Apple

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 970313 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Поддръжката за Windows Vista Service Pack 1 (SP1) приключи на 12 юли 2011. За да продължите да получавате актуализации на защитата за Windows, непременно използвайте Windows Vista със Service Pack 2 (SP2). За повече информация посетете тази уеб страница на Microsoft: Приключва поддръжката за някои версии на Windows.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

БЪРЗО ПУБЛИКУВАНЕ

СТАТИИТЕ ТИП "БЪРЗО ПУБЛИКУВАНЕ" ДАВАТ ИНФОРМАЦИЯ ДИРЕКТНО ОТ ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА НА MICROSOFT. ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО СЕ СЪДЪРЖА В ТОЗИ ДОКУМЕНТ, Е СЪЗДАДЕНА В ОТГОВОР НА НОВОВЪЗНИКНАЛИ ИЛИ УНИКАЛНИ ТЕМИ ИЛИ Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ДРУГА ИНФОРМАЦИЯ В БАЗАТА ЗНАНИЯ.


Когато използвате компютър, на който се изпълнява услугата Bonjour на Apple, на него може да се създаде шлюз по подразбиране 0.0.0.0.

ПричинаТози проблем възниква, понеже Bonjour използва логика, за да добави маршрут и да укаже шлюз по подразбиране 0.0.0.0, който не премахва.Следните събития трябва да се случат, за да се получи този маршрут на компютър с Windows Vista или по-нова версия и с инсталирана услуга Bonjour:

 • Компютърът не получава адрес чрез DHCP преди стартирането на услугата Bonjour.

 • При това състояние услугата Bonjour добавя маршрут по подразбиране към компютъра, показващ, че всички интернет хостове са "във връзка".

 • Компютърът впоследствие може да получи адрес чрез DHCP. Bonjour не премахва маршрута по подразбиране, оставяйки неправилен шлюз по подразбиране, конфигуриран на компютъра. Този шлюз узурпира правилното DHCP на конфигурацията на шлюза и не позволява достъп до интернет.

РешениеЗа да отстраним проблема вместо вас, отидете на раздела "Решете моя проблем". Ако предпочитате да решите проблема сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблемЗа да решите автоматично този проблем, щракнете върху бутона или връзката Fix it. След това щракнете върху Изпълнение в диалоговия прозорец Изтегляне на файлове и следвайте стъпките в съветника Fix it.


Решаване на проблема
Microsoft Fix it 50812


Забележки
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не сте на проблемния компютър, можете да запишете решението на проблема на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.

След това отидете на раздела "Това реши ли проблема?".Нека реша проблема сам

За да отстраните този проблем, изтрийте ръчно маршрута. За да направите това, изпълнете стъпките от списъка по-долу:1. Щракнете върху бутона Старт, въведете cmd в прозореца за Начало на търсене, щракнете с десния бутон върху cmd.exe в списъка Програми и след това щракнете върху Изпълни като администратор.Ако се появи подкана за въвеждане на администраторска парола или за потвърждение, въведете паролата или съответно потвърдете.

2. В командния прозорец въведете следната команда и натиснете ENTER:route delete 0.0.0.03. Затворете командния прозорец.Забележка: Това не гарантира, че услугата Bonjour никога няма да създаде маршрута отново, тъй като това зависи от случването на поредицата събития под "Причина". Ако това се случи отново, следвайте горните стъпки, за да премахнете маршрута.

Това реши ли проблема?

 • Проверете дали проблемът е решен. Ако е решен, не е необходимо да четете по-нататък в този раздел. Ако проблемът не е решен, може да се обърнете към поддръжката.
 • Ще ви бъдем признателни за предоставената от вас обратна информация. За да предоставите обратна информация или да съобщите за проблеми с това решение, добавете коментар в блога "Решете моя проблем" или ни изпратете имейл съобщение.

Повече информацияСъстояние:

Microsoft потвърждава, че това е проблем в продуктите на Microsoft, изброени в раздела "Отнася се за".

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ

MICROSOFT И/ИЛИ НЕГОВИТЕ ДОСТАВЧИЦИ НЕ ДАВАТ НИКАКВИ ЗАЯВЛЕНИЯ ИЛИ ГАРАНЦИИ ОТНОСНО ПРИГОДНОСТТА, НАДЕЖДНОСТТА ИЛИ ТОЧНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА, СЪДЪРЖАЩА СЕ В ДОКУМЕНТИТЕ И СВЪРЗАНИТЕ ГРАФИКИ, ПУБЛИКУВАНИ НА ТОЗИ УЕБ САЙТ ("МАТЕРИАЛИ") ЗА КАКВИТО И ДА Е ЦЕЛИ. МАТЕРИАЛИТЕ МОГАТ ДА ВКЛЮЧВАТ ТЕХНИЧЕСКИ НЕТОЧНОСТИ ИЛИ ПЕЧАТНИ ГРЕШКИ И МОГАТ ДА БЪДАТ КОРИГИРАНИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ.

ДО МАКСИМАЛНАТА РАЗРЕШЕНА СТЕПЕН ОТ ПРИЛОЖИМОТО ПРАВО MICROSOFT И/ИЛИ НЕГОВИТЕ ДОСТАВЧИЦИ ОТХВЪРЛЯТ И ИЗКЛЮЧВАТ ВСЯКАКВИ ЗАЯВЛЕНИЯ, ГАРАНЦИИ И УСЛОВИЯ, БИЛО ТО ИЗРИЧНИ, ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ИЛИ ПРЕДВИДЕНИ ОТ ЗАКОНА, ВКЛЮЧИТЕЛНО, НО БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЕ ДО ГАРАНЦИИ ИЛИ УСЛОВИЯ ЗА ИМУЩЕСТВЕНИ ПРАВА, НЕНАРУШАВАНЕ, УДОВЛЕТВОРИТЕЛНО СЪСТОЯНИЕ ИЛИ КАЧЕСТВО, ПРИГОДНОСТ ЗА ПРОДАЖБИ ИЛИ ЗА КОНКРЕТНА ЦЕЛ, ПО ОТНОШЕНИЕ НА МАТЕРИАЛИТЕ.

Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Свойства

ID на статията: 970313 - Последна рецензия: 27 февруари 2012 г. - Редакция: 1.0
ВАЖИ ЗА:
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Ultimate
 • Service Pack 1 (Сервизен пакет 1) за Windows Vista
 • Service Pack 2 (Сервизен пакет 2) за Windows Vista
 • Windows 7 Enterprise
Ключови думи: 
kbrapidpub kbnomt kbmsifixme kbfixme KB970313

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com