V operacijskem sistemu, ki temelji na sistemu Windows Vista ali novejšem, v katerem se izvaja Applova storitev Bonjour, je bil privzeti prehod morda nastavljen na 0.0.0.0

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 970313 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Podpora za servisni paket SP1 za sistem Windows Vista je bila ukinjena 12. julija 2011. Če želite še naprej prejemati varnostne posodobitve za Windows, morate imeti nameščen sistem Windows Vista s servisnim paketom SP2. Če želite več informacij, obiščite to Microsoftovo spletno stran: Za nekatere različice sistema Windows se podpora ukinja.
Razširi vse | Zmanjšaj
Vir: Microsoftova podpora

HITRO OBJAVLJANJE

HITRO OBJAVLJANJE ČLANKOV PONUJA INFORMACIJE NEPOSREDNO IZ MICROSOFTOVE ORGANIZACIJE ZA PODPORO. INFORMACIJE V ČLANKIH SO USTVARJENE KOT ODZIV NA TEŽAVE, KI SE POJAVLJAJO OZ. SO EDINSTVENE, ALI PA SO DOPOLNILO K DRUGIM INFORMACIJAM V ZBIRKI ZNANJA.


Če uporabljate računalnik, v katerem se izvaja Applova storitev Bonjour, se lahko v računalniku ustvari privzeti prehod 0.0.0.0.

RazlogDo te težave pride, ker Bonjour z logiko doda pot in določi privzeti prehod 0.0.0.0, ki pa je ne odstrani.Za prejem te poti se morajo v računalniku s sistemom Windows Vista ali novejšim ter nameščeno storitvijo Bonjour zgoditi ti dogodki:

 • Računalnik prek strežnika DHCP pred zagonom storitve Bonjour ne prejme naslova.

 • Pod tem pogojem storitev Bonjour doda privzeto pot do računalnika, ki označuje, da imajo vsi internetni gostitelji stanje »onlink«.

 • Računalnik lahko pozneje naslov prejme prek strežnika DHCP. Bonjour ne odstrani privzete poti in tako v računalniku pusti nepravilno konfiguriran privzeti prehod. Ta prehod izpodrine ustrezno konfiguracijo prehoda, ki jo zagotavlja strežnik DHCP, in s tem prepreči dostop do interneta.

RešitevČe želite, da mi odpravimo težavo namesto vas, glejte razdelek »Samodejno odpravljanje težav«. Če želite težavo odpraviti sami, nadaljujte z razdelkom »Težavo bom odpravil sam«.

Samodejno odpravljanje težaveČe želite težavo odpraviti samodejno, kliknite gumb ali povezavo Odpravljanje. Nato v pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom v čarovniku Odpravljanje težave.


Odpravi to težavo
Microsoftov samodejni popravek 50812


Opombe
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar pa samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, shranite rešitev za odpravljanje težave na pomnilniški ključek ali CD in jo zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.

Nato nadaljujte z razdelkom »Ali je težava odpravljena?«.Težavo bom odpravil sam

Če želite odpraviti to težavo, ročno izbrišite pot. To naredite tako:1. Kliknite gumb Start, v polje Začni iskanje vnesite cmd, na seznamu Programi z desno tipko miške kliknite »cmd.exe« in nato kliknite Zaženi kot skrbnik.Če vas računalnik pozove k vnosu skrbniškega gesla ali potrditvi, vnesite geslo ali potrdite nadaljevanje.

2. V ukaznem pozivu vnesite ta ukaz in pritisnite tipko ENTER:route delete 0.0.0.03. Zaprite okno ukaznega poziva.Opomba: To ni način, s katerim bi lahko zagotovili, da storitev Bonjour ne bo znova ustvarila takšne poti, saj je to odvisno od tega, ali pride do zaporedja dogodkov v razdelku »Vzrok«. Če se to zgodi znova, sledite zgornjim korakom in odstranite pot.

Ali je težava odpravljena?

 • Preverite, ali ste odpravili težavo. Če ste odpravili težavo, ste delo v tem razdelku zaključili. Če težave niste odpravili, se obrnite na podporo.
 • Hvaležni vam bomo za povratne informacije. Če želite posredovati povratne informacije ali prijaviti težave s to rešitvijo, vnesite pripombo v spletni dnevnik »Samodejno odpravljanje težav« ali nam pošljite e-poštno sporočilo.

Več informacijStanje:

Microsoft je potrdil, da do te težave prihaja v Microsoftovih izdelkih, navedenih v razdelku »Velja za«.

IZJAVA

DRUŽBA MICROSOFT IN/ALI NJENI DOBAVITELJI NE DAJEJO NOBENIH IZJAV O USTREZNOSTI, ZANESLJIVOSTI ALI NATANČNOSTI INFORMACIJ V DOKUMENTIH IN POVEZANIH GRAFIKAH, KI SO OBJAVLJENE NA TEM SPLETNEM MESTU (»GRADIVO«), IN NE JAMČIJO ZANJE. V GRADIVU SO LAHKO TEHNIČNE NEPRAVILNOSTI ALI TIPOGRAFSKE NAPAKE, KI SE JIH LAHKO BREZ OBVESTILA KADAR KOLI POPRAVI.

DO NAJVEČJE MERE, KI JO DOVOLJUJE UPOŠTEVNA ZAKONODAJA, DRUŽBA MICROSOFT IN/ALI NJENI DOBAVITELJI V ZVEZI Z GRADIVOM ZAVRAČAJO VSE IZJAVE, JAMSTVA ALI POGOJE, IZRECNE, NAZNAČENE ALI USTAVNE, VKLJUČNO Z IZJAVAMI, JAMSTVI ALI POGOJI GLEDE NAZIVA, NEKRŠITVE, ZADOVOLJIVEGA STANJA ALI KAKOVOSTI, PRIMERNOSTI ZA PRODAJO IN USTREZNOSTI ZA DOLOČEN NAMEN, VENDAR NE OMEJENO NANJE.

Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Lastnosti

ID članka: 970313 - Zadnji pregled: 27. februar 2012 - Revizija: 1.0
VELJA ZA:
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Ultimate
 • Servisni paket SP1 za sistem Windows Vista
 • Servisni paket SP2 za sistem Windows Vista
 • Windows 7 Enterprise
Ključne besede: 
kbrapidpub kbnomt kbmsifixme kbfixme KB970313

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com