Hibaüzenet jelenik meg, amikor az MS09-017 jelű biztonsági frissítés telepítése után megkísérel megnyitni egy PowerPoint 4.0-s bemutatót a PowerPoint 2000 vagy a PowerPoint 2002 alkalmazásban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 970980 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor megkísérel megnyitni egy, a Microsoft PowerPoint 4.0 formátumot használó bemutatót a Microsoft PowerPoint 2000 vagy a Microsoft PowerPoint 2002 alkalmazásban, a bemutató nem nyílik meg, és az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
A fájl egy korábbi, jelenleg már nem támogatott formátummal rendelkezik.

Oka

A PowerPoint 4.0-s bemutatók megnyitásához és mentéséhez használt elemzési kóddal kapcsolatos biztonsági hibák miatt ez a biztonsági frissítés eltávolítja az ilyen típusú fájlok megnyitásának képességét.

Ez a hiba az MS09-017 jelű biztonsági frissítés telepítése után tapasztalható. Ez a biztonsági frissítés megszünteti a PowerPoint formátumú fájlok megnyitásához és mentéséhez használt elemzési kód biztonsági réseit oly módon, hogy megakadályozza a PowerPoint 4.0 eredeti fájlformátumainak megnyitását a Microsoft Office PowerPoint 2000 és a Microsoft Office PowerPoint 2002 alkalmazásban.

Alapértelmezés szerint ez a viselkedés aktív a Server Pack 3 szervizcsomaggal frissített Microsoft Office 2003 programcsomagban. A Microsoft Office PowerPoint 2003 nem nyitja meg a PowerPoint 4.0 fájlformátumú bemutatókat. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
938810 Információ az Office 2003 Service Pack 3 szervizcsomag telepítését követően blokkolt fájltípusokról

A megoldás

A blokkolt fájltípusok engedélyezése

Fontos: Az alábbi lépések végrehajtása a biztonsági kockázat növekedését okozhatja. Ezek a lépések védtelenebbé tehetik a számítógépet vagy a hálózatot a rosszindulatú felhasználók és a kártevő szoftverek – például a vírusok – támadásaival szemben. A cikkben ismertetett eljárást kizárólag a programok rendeltetésszerű használatának lehetővé tétele, illetve bizonyos programfunkciók implementálása céljából ajánlott végrehajtani, előtte azonban célszerű mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Ha ezen eljárás mellett dönt, a számítógép védelme érdekében tegyen meg minden további szükséges lépést. Az eljárást kizárólag abban az esetben hajtsa végre, ha ez valóban szükséges.
Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben
Ha engedélyezni szeretné, hogy a PowerPoint 2000 és a PowerPoint 2002 megnyithassa a PowerPoint 4.0 fájlformátumú bemutatókat, adja hozzá az alábbi beállításkulcsokat:
Ügyfélszámítógép esetén:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<Office_Version>\PowerPoint\Security\FileOpenBlock


Csoportházirend esetén:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\<Office_Version>\PowerPoint\Security\FileOpenBlock
A kulcsok értékei a következők:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
ÉrtékLeírás
FilesFromPowerPoint95 A kulccsal blokkolhatók a PowerPoint 95 formátumot kezelő konverterek.

Alapértelmezés szerint a kulcs le lesz tiltva, és nem blokkolja a fájlokat.
FilesBeforePowerPoint95Ezzel az azonosítóval blokkolható a PPT 4.0 exportkonverter, illetve bármely más, a PowerPoint 95 formátumnál korábbi formátumokat kezelő konverter.

Alapértelmezés szerint a kulcs engedélyezve lesz, és blokkolja a PowerPoint 4.0-s fájlok megnyitását.
FilesFromNonPowerPointFormatsA kulccsal blokkolhatók a PowerPoint által a Harvard Graphics for Windows formátumú, 3.0-s verziójú (.ch3; .sh3) és a Lotus Freelance for Windows formátumú, 1.0–2.1-es verziójú (.pre) fájlok importálásához használt fájlformátumok.

Alapértelmezés szerint a kulcs engedélyezve lesz. A kulcs nem blokkolja a nem PowerPoint-fájlformátumokban létrehozott fájlok megnyitását.
Ezen értékek lehetnek letiltottak vagy engedélyezettek:
 • Letiltva: Az érték le van tiltva. Ez azt jelenti, hogy ha a duplaszó értéke 0, vagy ha az érték nem létezik, a fájltípusok megnyitása a szokásosnak megfelelően van engedélyezve.
 • Engedélyezve: Az érték engedélyezve van. Ez azt jelenti, hogy ha a duplaszó értéke 1 vagy más nem definiált érték, akkor a fájltípusok megnyitását blokkolja a rendszer.
Ha engedélyezni szeretné a PowerPoint 4.0 formátumú fájlok megnyitását a PowerPoint alkalmazásban, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára. Írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<Office_Version>\PowerPoint\Security
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Kulcs parancsra.
 4. Írja be a FileOpenBlock értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 5. Jelölje ki a következő beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\<Office_Version>\PowerPoint\Security\FileOpenBlock
 6. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 7. Írja be a FilesBeforePowerPoint95 értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 8. Jelölje ki a FilesBeforePowerPoint95 értéket.
 9. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 10. Írja be a 0 értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 11. Zárja be a beállításszerkesztőt.
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 970980 - Utolsó ellenőrzés: 2009. május 18. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbregistry kbprb kbopenfile kbexpertiseinter kbsurveynew KB970980
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com