Artikel ID: 973289 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Inleiding

In dit artikel is beschreven hoe u de instellingen van het standaard lokale gebruikersprofiel kunt aanpassen wanneer u een installatiekopie maakt op een computer waarop een van de volgende besturingssystemen wordt uitgevoerd:
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Windows Server 2008
 • Windows Server 2008 R2

Nadat u de installatiekopie hebt geïmplementeerd, worden instellingen van het lokale standaardgebruikersprofiel toegepast op alle nieuwe gebruikers die zich op de computer aanmelden.

Als u een standaardnetwerkgebruikersprofiel of een verplicht gebruikersprofiel wilt aanpassen, moet u eerst het lokale standaardgebruikersprofiel aanpassen. Vervolgens kunt u het lokale gebruikersprofiel naar de juiste gedeelde map kopiëren als u dit wilt gebruiken voor het maken van een standaardgebruikersprofiel of een verplicht gebruikersprofiel.

Wanneer het standaardgebruikersprofiel is aangepast zoals in dit artikel is beschreven, wordt het bronprofiel omgezet in een indeling die geschikt is voor gebruik door meerdere gebruikers. Dit is de enige ondersteunde methode om het standaardgebruikersprofiel voor het Windows-besturingssysteem aan te passen. Als u andere methoden gebruikt om het standaardgebruikersprofiel aan te passen, kan dit ertoe leiden dat er irrelevante informatie in dit nieuwe standaardgebruikersprofiel wordt opgenomen. Dergelijke irrelevante informatie kan leiden tot ernstige problemen met betrekking tot de stabiliteit van toepassingen en het besturingssysteem.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
2683283
Opmerking Dit artikel vervangt alle eerder gepubliceerde procedures voor het aanpassen van lokale standaardgebruikersprofielen bij het voorbereiden van installatiekopieën.

Een standaardgebruikersprofiel aanpassen in Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2

De enige ondersteunde methode om het standaardgebruikersprofiel aan te passen is door de parameter Microsoft-Windows-Shell-Setup\CopyProfile te gebruiken in het antwoordbestand Unattend.xml. Het antwoordbestand Unattend.xml wordt doorgegeven aan het hulpprogramma voor systeemvoorbereiding (Sysprep.exe).

Stap 1: Het standaardgebruikersprofiel configureren
Stap 2: Maak een bestand Unattend.xml dat de parameter Copy Profile bevat
Stap 3: Het standaardgebruikersprofiel in het bestand Unattend.xml aanpassenAandachtspunten bij het gebruik van systemen voor het automatisch bouwen en implementeren van installatiekopieën

 • Wanneer u hulpprogramma's, zoals Microsoft Deployment Toolkit of System Center Configuration Manage gebruikt, is de CopyProfile-instelling niet vereist wanneer u de opdracht Sysprep uitvoert. Deze hulpprogramma's vervangen of wijzigen gewoonlijk het bestand Unattend.xml nadat de installatiekopie is geïmplementeerd op de schijf en voordat het besturingssysteem voor de eerste keer wordt gestart na het uitvoeren van de opdracht Sysprep. Dit betekent dat het bestand Unattend.xml dat in het implementatieproces van Microsoft Deployment Toolkit of System Center Configuration Manager wordt gebruikt de CopyProfile-instelling moet bevatten.
 • De beheerdersprofielinstellingen worden mogelijk onbedoeld naar het standaardgebruikersprofiel gekopieerd als u de CopyProfile-instelling instelt op true wanneer u tijdens het proces van het bouwen van de installatiekopie het programma Setup uitvoert vanaf de Windows Vista-, Windows 7-, Windows Server 2008- of Windows Server 2008 R2-installatiemedia. De beheerdersprofielinstellingen zijn gewoonlijk aanwezig in het bestand Install.wim op de installatiemedia.

Het standaardgebruikersprofiel omzetten in een standaardnetwerkgebruikersprofiel in Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2

Ga als volgt te werk als u het standaardgebruikersprofiel wilt omzetten in een standaardnetwerkgebruikersprofiel:

Het standaardgebruikersprofiel omzetten in een verplicht gebruikersprofiel in Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2

U kunt het lokale standaardgebruikersprofiel zo configureren dat dit een verplicht profiel wordt. Als u dat doet, hebt u één centraal profiel dat door alle gebruikers wordt gebruikt. U moet hiervoor de locatie van het verplichte profiel voorbereiden, het lokale standaardgebruikersprofiel naar de locatie van het verplichte profiel kopiëren en vervolgens de profiellocatie van een gebruiker configureren zodat naar het verplichte profiel wordt verwezen.


Stap 1: De locatie van het verplichte profiel voorbereiden
Stap 2: Het standaardgebruikersprofiel kopiëren naar de locatie van het verplichte profiel
Stap 3: Een gebruikersaccount voorbereiden

Hebt nog steeds hulp nodig?

Als uw vraag met dit artikel niet beantwoord is, klikt u op deze knop om andere leden van de Microsoft Answers-community te raadplegen:
Een vraag stellen

Aanvullende informatie

Klik op de volgende koppelingen, zodat het desbetreffende artikel op de Microsoft-website wordt weergegeven als u problemen ondervindt bij het aanmelden bij een gebruikersprofiel:
Een beschadigd gebruikersprofiel herstellen
Een nieuw gebruikersaccount maken

Voor meer informatie over stappen voor het aanpassen van het lokale standaardgebruikersprofiel bij het voorbereiden van een installatiekopie voor Windows XP en Windows Server 2003, bekijkt u Microsoft Knowledge Base-artikel 959753: Het lokale standaardgebruikersprofiel aanpassen wanneer u een installatiekopie van Windows XP of Windows Server 2003 voorbereidt


Eigenschappen

Artikel ID: 973289 - Laatste beoordeling: dinsdag 16 juli 2013 - Wijziging: 3.1
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows HPC Server 2008 R2
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
Trefwoorden: 
kbprofiles kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto KB973289

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com