Artikel-id: 973289 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

INLEDNING

I den här artikeln beskrivs hur du anpassar inställningarna för den lokala standardanvändarprofilen när du skapar en avbildning på en dator som kör något av följande operativsystem:
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Windows Server 2008 
 • Windows Server 2008 R2

När du har distribuerat avbildningen används standardinställningarna för lokal användarprofil för alla nya användare som loggar in på datorn.

Om du ska anpassa en standardanvändarprofil eller en obligatorisk användarprofil måste du börja med standardanvändarprofilen. Standardanvändarprofilen kan sedan kopieras till lämplig resurs för att göra användarprofilen till antingen en standardanvändarprofil eller en obligatorisk användarprofil.

När standardanvändarprofilen anpassas enligt beskrivningen i den här artikeln gör den om källprofilen till ett format som passar för att användas av flera personer. Det här är den enda metoden för att anpassa standardanvändarprofilen för Windows-operativsystem som stöds. Om du försöker med andra metoder kan det leda till att extra information läggs till i den nya standardanvändarprofilen. Sådan extra information kan orsaka allvarliga problem med stabiliteten hos både program och operativsystem.

Dölj bildenVisa bilden
2683283
Obs! Den här artikeln ersätter alla tidigare publicerade procedurer för att anpassa lokala standardanvändarprofiler när du förbereder avbildningar.

Anpassa standardanvändarprofilen i Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2

Den enda metoden för att anpassa standardanvändarprofilen är att använda parametern Microsoft-Windows-Shell-Setup\CopyProfile i svarsfilen Unattend.xml. Svarsfilen Unattend.xml skickas till systemförberedelseverktyget (Sysprep.exe).

Steg 1: Konfigurera standardanvändarprofilen
Steg 2: Skapa en Unattend.xml-fil som innehåller CopyProfile-parametern
Steg 3: Anpassa standardanvändarprofilen i filen Unattend.xmlTänk på följande om du använder automatiska system för avbildningsbygge och distribution

 • När du använder verktyg som Microsoft Deployment Toolkit eller System Center Configuration Manager krävs inte CopyProfile-inställningen när du kör Sysprep-kommandot. De här verktygen ersätter eller ändrar vanligtvis Unattend.xml-filen efter det att avbildningen har distribuerats till disken men innan operativsystemet har startats för första gången efter att du kört kommandot Sysprep. Därför måste Unattend.xml-filen som används i Microsoft Deployment Toolkit- eller System Center Configuration Manager-distribueringen innehålla CopyProfile-inställningen.
 • Om du ställer in CopyProfiletrue när du kör installationsprogrammet från Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 eller Windows Server 2008 R2-installationsmediet under avbildningsbygget, kan administratörsprofilinställningarna oavsiktligt kopieras till standardanvändarprofilen. Administratörsprofilinställningarna finns vanligtvis i Install.wim-filen på installationsmediet.

Gör om standardanvändarprofilen till en standardanvändarprofil för nätverk i Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2

Så här gör du om standardanvändarprofilen till en standardanvändarprofil för nätverk:

Gör om standardanvändarprofilen till en obligatorisk användarprofil i Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008 och Windows Server 2008 R2

Du kan konfigurera den lokala standardanvändarprofilen till en obligatorisk profil. Du får då en central profil som kan användas av alla användare. Förbered först en plats för den obligatoriska profilen, kopiera den lokala standardanvändarprofilen till platsen för den obligatoriska, och konfigurera sedan en användarprofilplats så att den pekar på den obligatoriska profilen.


Steg 1: Förbered en plats för den obligatoriska profilen
Steg 2: Kopiera standardanvändarprofilen till platsen för den obligatoriska profilen
Steg 3: Förbered ett användarkonto

BEHÖVER DU FORTFARANDE HJÄLP?

Om den här artikeln inte var till någon hjälp klickar du på knappen och frågar andra community-medlemmar på Microsoft Community:
Ställ en fråga

Ytterligare resurser

Om du har problem med att logga in på en användarprofil kan du klicka på följande länkar och läsa artikeln på Microsofts webbplats:
Korrigera en skadad användarprofil
Skapa ett användarkonto

Mer information om hur du anpassar den lokala standardanvändarprofilen när du förbereder en avbildning för Windows XP och Windows Server 2003, får du om du klickar på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base 959753: Anpassa den lokala standardanvändarprofilen när du förbereder en avbildning av Windows XP eller Windows Server 2003 (Detta kan vara på engelska)


Egenskaper

Artikel-id: 973289 - Senaste granskning: den 26 mars 2014 - Revision: 5.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows HPC Server 2008 R2
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
Nyckelord: 
kbprofiles kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto KB973289

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com