MS-DOS 6. 0 en 6. 2: pad niet beperkt tot 128 tekens

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 97595 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In MS-DOS 6. 0, 6. 2, en 7. 0 (meegeleverd in Windows 95) de beperking van de 128 tekens van het MS-DOS-pad de omgevingsvariabele bestaat niet. Een pad maken met meer dan 128 de opdracht PATH tekens gebruiken in de configuratie.SYS-bestand in plaats van in de AUTOEXEC.BAT bestand.

OPMERKING: Bij het instellen van het pad in het CONFIG.SYS-bestand, moet u een SET opdracht. Bijvoorbeeld:
set pad = c:\dos; c:\windows;

Meer informatie

Er zijn enkele beperkingen op deze methode van het pad. Nadat u de pad in het CONFIG.SYS-bestand, u niet kunt dit later wijzigen. U kunt niet gebruiken het % PAD % variabele toevoegen het pad naar zichzelf of naar een ander batchbestand uitvoeren Wijzig het pad. Als u een van deze handelingen, het pad is ingekort tot de de eerste 128 tekens.

Sommige toepassingen hebben ook de mogelijkheid om met een lang pad. Voor in het volgende voorbeeld, de MS-DOS-opdracht SET weer niet meer dan de eerste 128 tekens van het pad. Voor het volledige pad met de optie OS van Microsoft Diagnostische gegevens (dan MSD uit.. EXE). Als u problemen hebt met een derde partij toepassing en een lang pad, neem dan contact op met de fabrikant van de toepassing voor mogelijke oplossingen.

Paden die langer zijn dan 256 tekens

Er is een probleem met de paden die langer zijn dan 256 tekens. Als u de variabele PATH met de SET opdracht als volgt
set pad =
voorbij de limiet van de 256 tekens worden weer gegeven in de omgevings ruimte niet-gekoppelde met omgevingsvariabelen. Als u bijvoorbeeld een pad van 260 tekens, zoals
path=c:\dos;c:\...Work
en wissen met de opdracht SET, nog steeds de omgevings ruimte de laatste vier tekens bevat. Als u de opdracht SET alleen uw omgeving bekijken, ziet u iets als het volgende:

   work
   PROMPT=$P$G
   COMSPEC=C:\DOS\COMMAND.COM
   TEMP=C:\TEMP
				


Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem bij MS-DOS versie 6. 0, 6. 2, en 6,21. Wij zijn dit probleem onderzocht en nieuwe informatie wordt geboekt in de Microsoft Knowledge Base als het is hier beschikbaar.

Als het pad in het CONFIG.SYS-bestand

Als u de pad instructie in het CONFIG.SYS-bestand, moet u mogelijk handmatig het pad bijwerken wanneer u een nieuw programma installeert. Veel software een installatie programma pakketten gebruiken om het programma op de vaste schijf geïnstalleerd. Hulp programma's voor deze instellingen wijzigen in het algemeen het AUTOEXEC.BAT-bestand door het toevoegen van een de naam van de map naar de pad instructie. Als de instructie path in de configuratie.SYS-bestand, het installatie programma niet kan vinden en maakt een nieuw pad instructie in het AUTOEXEC.BAT bestand. Wanneer het systeem wordt gestart, de pad in het AUTOEXEC.BAT bestand vervangen door het laden van het configuratie pad.SYS bestand, hetgeen resulteert in een pad dat verwijst naar één map.

Dit probleem wilt omzeilen, moet telkens wanneer die u een programma installeert, u toevoegen mapnaam in het pad in de configuratie van het programma.SYS-bestand en wissen de padregel in het AUTOEXEC.BAT bestand.

Eigenschappen

Artikel ID: 97595 - Laatste beoordeling: maandag 21 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbdisplay kbenv kbmt KB97595 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:97595
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com