Hoog CPU-gebruik in het proces Explorer.exe wanneer u een map met de beschadigde wav-bestanden in Windows 7 of Windows Server 2008 R2 opent

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 976417 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

U hebt enkele beschadigde wav-bestanden in een map op een computer waarop Windows 7 of Windows Server 2008 R2. Wanneer u de map opent, optreden u de volgende problemen:
 • De computer reageert traag.
 • U kunt andere bewerkingen kunt uitvoeren.
 • U ondervindt hoog CPU-gebruik in het proces Explorer.exe.
Opmerking Om dit probleem tijdelijk oplossen, start het Explorer.exe-proces opnieuw . Zie voor meer informatie over het opstarten van het proces Explorer.exe de 'Meer informatie' .

U kunt problemen ook tegenkomen als u andere toepassingen of de beschadigde wav-bestanden te openen. Bijvoorbeeld, als u probeert de beschadigde wav-bestanden openen met Windows Media Player, reageert Windows Media Player niet meer. Bovendien de Wmplayer.exe proces genereert een hoog CPU-gebruik.

Oorzaak

Wanneer u een map met de beschadigde wav-bestanden opent, wordt Windows Verkenner de functie Media Foundation (Mf.dll) om de metagegevens van de wav-bestanden uitpakken. De functie Mf.dll voert echter een oneindige lus de metagegevens uitpakken.

Oplossing

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar via Microsoft. Deze hotfix is echter alleen probleem dat wordt beschreven in dit artikel bedoeld. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop het in dit artikel beschreven probleem zich voordoet. Deze hotfix wordt wellicht nog verder getest. Als u geen ernstige hinder van dit probleem ondervindt, raden wij u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix beschikbaar is om te downloaden, dan is er een sectie 'Deze Hotfix is als download beschikbaar' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, neem dan contact op met Microsoft Customer Service en Support om de hotfix te verkrijgen.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er troubleshooting vereist is, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten blijven gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk serviceverzoek maken, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Het formulier 'Hotfix beschikbaar voor download' geeft de talen weer waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is dat omdat een hotfix niet voor die taal beschikbaar is.

Vereisten

Deze hotfix moet u windows 7 of Windows Server 2008 R2 worden uitgevoerd.

Opnieuw opstarten

U moet de computer opnieuw opstarten, nadat u deze hotfix toepast.

Informatie over het register

Om een van de hotfixes in dit pakket te gebruiken hoeft u geen wijzigingen aan te brengen in het register.

Informatie over bestanden

De Engelse (Verenigde Staten) versie van deze hotfix installeert bestanden met de kenmerken die in de volgende tabellen worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in Coordinated Universal Time (UTC). De data en tijden worden op uw lokale computer voor deze bestanden weergegeven in uw lokale (zomer of winter-)tijd. Bovendien kunnen de datums en tijden veranderen wanneer u bepaalde bewerkingen op de bestanden uitvoeren.
Opmerkingen over bestandsinformatie in Windows 7 en Windows Server 2008 R2
Belangrijk Hotfixes voor Windows 7 en voor Windows Server 2008 R2 zijn opgenomen in de dezelfde pakketten. Hotfixes die worden vermeld op de pagina aanvraag Hotfix kan echter van toepassing op slechts één van deze besturingssystemen. Als u het hotfix-pakket dat voor zowel Windows 7 en Windows Server 2008 R2 geldt, selecteert u het juiste product dat wordt vermeld op de pagina.
Voor alle ondersteunde x86-versies van Windows 7
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestandsgrootteDatumTijdPlatform
MF.dll12.0.7600.205543,177,98421-Okt-200906:05x 86
Voor alle ondersteunde x 64-versies van Windows 7 en Windows Server 2008 R2
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
BestandsnaamBestandsversieBestandsgrootteDatumTijdPlatform
MF.dll12.0.7600.205544,062,20821-Okt-200906:37x64

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit een probleem is in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'.

Meer informatie

Het opnieuw starten van het proces Explorer.exe

Opnieuw opstarten het Explorer.exe verwerken, gaat u als volgt te werk:
 1. Druk op CTRL + ALT + DEL.
 2. Klik op Taakbeheer starten.
 3. Op de Processen tabblad in Windows Taakbeheer, klikt u op de Explorer.exeverwerken en klik vervolgens op de Proces beëindigen knop tweemaal.
 4. Op de Bestand menu, klikt u op Nieuwe taak (uitvoeren), typ Explorer, en klik vervolgens op OK.
 5. Afsluiten Windows Taakbeheer.

Eigenschappen

Artikel ID: 976417 - Laatste beoordeling: maandag 8 juli 2013 - Wijziging: 5.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
Trefwoorden: 
kbfix kbexpertiseadvanced kbautohotfix kbsurveynew kbqfe kbmt KB976417 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 976417

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com