A.NET-keretrendszer 4 Client Profile telepítésének ideiglenes blokkolása Windows Vista és Windows 7 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 982320 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETÉS

Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként blokkolható ideiglenesen a .NET-keretrendszer 4 Client Profile telepítése. Erre azokon a Windows Vista és Windows 7 rendszerű számítógépeken lehet szükség, amelyeken engedélyezve van az Automatikus frissítések szolgáltatás.

További információ

A Microsoft .NET-keretrendszer 4 a .NET-keretrendszer legújabb verziója. A .NET-keretrendszer egy átfogó és konzisztens programozási modell, mellyel kiváló vizuális élményt, zavartalan és biztonságos kommunikációt, illetve az üzleti folyamatok széles körét nyújtó alkalmazások építhetők.

A Microsoft .NET-keretrendszerrel kapcsolatban a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
829019 A Microsoft .NET-keretrendszer előnyei
A Microsoft .NET-keretrendszer 4 a Windows Update (WU) szolgáltatásban fog megjelenni. Emellett a szoftver a Windows Server Update Service (WSUS) szolgáltatáson keresztül is elérhető lesz. A .NET-keretrendszer 4 Client Profile ajánlott frissítésként fog megjelenni a Windows Vista és a Windows 7 rendszerű számítógépek számára. Az ajánlott frissítéseket automatikusan telepítheti a rendszer, az automatikus frissítési szolgáltatás beállításaitól függően. A Client Profile szoftver emellett a Windows XP egy választható frissítéseként is megjelenik. A Windows XP rendszer esetében manuálisan kell futtatni a Windows Update szolgáltatást, majd kijelölni a .NET-keretrendszer 4 Client Profile szoftvert. A Windows Server 2003, a Windows Server 2008 és a Windows Server 2008 R2 rendszerhez a .NET-keretrendszer 4 szintén választható frissítésként jelenik meg.

Fontos: A .NET-keretrendszer 4 telepítésének blokkolása nem ajánlott. Ha azonban lényeges üzleti okokból ideiglenesen szükségét látja ennek olyan környezetekben, ahol az Automatikus frissítések szolgáltatás engedélyezve van, a beállításjegyzék módosításával blokkolhatja a .NET-keretrendszer 4 Client Profile telepítését.

Megjegyzés: Azoknak a szervezeteknek, amelyek frissítéskezelő megoldást (például Microsoft Windows Server Update Services (WSUS) vagy Systems Management Server (SMS) 2003 szoftvert) használnak, nem szükséges módosítást végezniük a beállításjegyzéken. Az ilyen megoldást használó szervezetek teljes mértékben kezelni tudják a Windows Update alkalmazáson és a Microsoft Update szolgáltatáson keresztül kiadott frissítések telepítését.

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt.

A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról bővebb tájékoztatást a Microsoft alábbi, operációs rendszerének megfelelő webhelyén találhat.

Windows 7
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/Back-up-the-registry
Windows Vista
http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows-vista/Back-up-the-registry
Ahhoz, hogy ideiglenesen blokkolja a .NET-keretrendszer 4 Client Profile telepítését egy olyan, Windows Vista vagy Windows 7 rendszerű környezetben, ahol az Automatikus frissítések szolgáltatás engedélyezve van, kövesse az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: Miután az alábbiak szerint ideiglenesen blokkolta a .NET-keretrendszer 4 telepítését, ajánljuk, hogy ne hagyja ezeket a módosításokat érvényben pusztán ügyféligények teljesítéséhez. Az igényeknek fontos része a biztonság és a stabilitás is.
 1. Készítsen biztonsági másolatot a beállításjegyzékről.
 2. Indítsa el a Beállításszerkesztőt. Ehhez kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg, majd kattintással jelölje ki a beállításjegyzék következő alkulcsát:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\NET Framework Setup\NDP
 4. A 3. lépésben megadott kulcs kiválasztását követően mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Kulcs parancsra.
 5. Írja be a WU értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 6. Kattintson a jobb gombbal a WU elemre, mutasson az Új pontra, és kattintson a Duplaszó parancsra.
 7. Írja be a BlockNetFramework4 értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 8. Kattintson a jobb gombbal a BlockNetFramework4 elemre, és válassza a Módosítás parancsot.
 9. Az Érték mezőbe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 10. A beállításszerkesztőből való kilépéshez kattintson a Fájl menü Kilépés parancsára.
Megjegyzés: Amíg ez a beállításkulcs jelen van, a Windows Update nem fogja felajánlani a .NET-keretrendszer 4 szoftvert. Nem szükséges elrejtenie a frissítést. A blokkolás figyelmeztetések és hibaüzenetek nélkül történik.

Hivatkozások

A .NET-keretrendszer Client Profile szoftverről bővebb tájékoztatást a Microsoft Developer Network (MSDN) alábbi webhelyén talál:
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/cc656912(VS.100).aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 982320 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 22. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft .NET Framework 4.0
Kulcsszavak: 
kbupgrade kbexpertiseinter kbsurveynew kbhowto KB982320
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com