ID članka: 982577 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Ako ste korisnik paketa Small Business, potražite dodatne resurse za otklanjanje poteškoća i učenje na web-mjestu Podrška za Small Business.
Proširi sve | Sažmi sve

UVOD

Prema zadanim postavkama, datoteke osobnih mapa (.pst) i izvanmrežnog spremišta (.ost) su u Unicode obliku u programu Microsoft Outlook 2010. Veličina .pst i.ost datoteka ograničena je na 50 GB. To ograničenje veće je od trenutnog ograničenja za Unicode .pst i .ost datoteke u programima Microsoft Office Outlook 2007 i Outlook 2003. Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
830336 Oblik i ograničenje veličine mape za .pst datoteke razlikuje se u programima Outlook 2007 i Outlook 2003

NapomenaOgraničenje veličine datoteke od 50 GB u programu Outlook 2010 može se povećati ili smanjiti izmjenom Windows registra. Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
832925 Konfiguriranje ograničenja veličine .pst i .ost datoteka u programu Outlook 2007 i Outlook 2003 (Tekst je možda na engleskom)

DODATNE INFORMACIJE

Zadano ograničenje veličine .pst datoteka u programima Outlook 2007 i Outlook 2003 iznosi 20 GB. Ako na računalu na koje je instaliran Outlook 2007 ili Outlook 2003 želite pristupiti Unicode .pst datoteci koja je stvorena u programu Outlook 2010, možda ćete morati smanjiti veličinu .pst datoteke ako je trenutačna veličina datoteke oko 20 GB. Ako je datoteka veća od 20 GB, nećete moći otvoriti .pst datoteku stvorenu u programu Outlook 2010.

Ako trebate smanjiti veličinu .pst datoteke stvorene u programu Outlook 2010, možete izvesti podatke iz te .pst datoteke u neku drugu .pst datoteku. Da biste to učinili, slijedite ove korake:
 1. Pokrenite Outlook 2010 putem profila u kojemu se nalazi vaša originalna .pst datoteka koja je veća od 20 GB.
 2. Na kartici File (Datoteka) kliknite Info (Informacije).
 3. Na kartici Info (Informacije) na prikazu Backstage kliknite Cleanup Tools (Alati za čišćenje), a zatim Archive (Arhiva).
 4. U dijaloškom okviru Archive (Arhiva) izvršite sljedeće promjene:
  1. Omogućite mogućnost Archive this folder and all subfolders (Arhiviraj ovu mapu i sve podmape).
  2. Na popisu mapa odaberite .pst datoteku koju želite arhivirati.
  3. Na padajućem popisu Archive items older than (Arhiviraj stavke starije od) navedite datum na koji će se arhivirati veliki broj stavki. Datum koji koristite ovisi o prevelikom broju faktora da bismo naveli primjer u ovom članku.
  4. U okviru Archive file (Arhiviraj mapu) odaberite odredišnu .pst datoteku za svoje arhivirane poruke.
  Zato što arhivirate velik broj poruka e-pošte, razmislite o stvaranju nove .pst datoteke za svoju arhivu.
NapomenaPostupak arhiviranja u programu Outlook 2010 koristi datum zadnje promjene da bi odredio starost stavke. Zbog toga postupak arhiviranja možda neće arhivirati očekivani broj poruka. Dodatne informacije potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
295657 Outlook na temelju datuma primitka ne arhivira očekivani broj poruka (Tekst je možda na engleskom)

Ako postupak arhiviranja ne smanji vašu veliku .pst datoteku stvorenu u programu Outlook 2010 na manje od 20 GB, pokušajte ručno premjestiti poruke iz velike .pst datoteke u neku drugu .pst datoteku i tako veću .pst datoteku pretvoriti u 2 ili više manjih .pst datoteka. Na primjer, možete slijediti ove korake kako biste brzo premjestili jednu mapu iz .pst datoteke u neku drugu .pst datoteku.
 1. Provjerite jesu li vaša velika .pst datoteka i odredišna .pst datoteka otvorene u programu Outlook.
 2. Desnom tipkom miša u velikoj .pst datoteci kliknite mapu koju želite premjestiti u drugu (manju) .pst datoteku.
 3. Kliknite Move Folder (Premjesti mapu) u kontekstnom izborniku.
 4. U dijaloškom okviru Move Folder (Premjesti mapu) odaberite odredišnu .pst datoteku, a zatim kliknite OK (U redu).
Napomena Ovo je članak za brzo objavljivanje stvoren izravno iz Microsoftove službe podrške. Informacije u ovom članku navode se kakve jesu kao odgovor na nova pitanja. Materijali zbog brzine objavljivanja mogu sadržavati tipografske pogreške te mogu biti revidirani u bilo kojem trenutku bez obavijesti. Pogledajte Uvjete korištenja za dodatne informacije.

Svojstva

ID članka: 982577 - Posljednja izmjena: 9. svibnja 2012. - Revizija: 1.0
ODNOSI SE NA:
 • Microsoft Outlook 2010
Ključne riječi: 
kbexpertiseinter kbsurveynew kbinfo KB982577

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com