Support för Microsoft Security Essentials

Hjälp och support för Microsoft Security Essentials. Länkar till artiklar med instruktioner, hämtningsbara filer och svar på vanliga frågor.

Viktiga resurser

Viktiga resurser

Behöver du hjälp? Hitta svar för Microsoft Security Essentials på Microsoft Community
Ställ en fråga och få svar från Microsoft Security Essentials-diskussionsgrupper.

Skydda datorn med Microsoft Security Essentials
Med Microsoft Security Essentials får du ett skydd av högsta kvalitet mot virus och spionprogram, bland annat trojaner, maskar och annan skadlig programvara. Det bästa av allt är att det är gratis och du slipper hålla reda på prenumerationer.

Microsofts konsumentsäkerhet online
Skydda din familj, dig själv och din dator genom att lära dig mer om datorsäkerhet. Webbplatsen Konsumentsäkerhet online innehåller användbara verktyg och resurser så att du kan hålla dig uppdaterad om datorsäkerhet.

Besök Virus & Security Solution Center
På Virus & Security Solution Center finns resurser som kan hjälpa dig att skydda datorn och din information från virus, nätfiske och bedrägerier.

De vanligaste frågorna

De vanligaste frågorna

Installationsfrågor och -resurser för Microsoft Security Essentials
I de populäraste Answers-trådarna hittar du installationsfel, checklista före installation och andra resurser för Microsoft Security Essentials.

Avinstallera Microsoft Security Essentials manuellt om det inte går att avinstallera det med hjälp av Lägg till eller ta bort program
Försöker du uppgradera eller går det inte att ta bort den tidigare versionen av Microsoft Security Essentials? Läs mer om hur du avinstallerar Microsoft Security Essentials manuellt eller låt oss åtgärda det åt dig!

Se till att du är skyddad genom att hämta de senaste definitionerna för Microsoft Security Essentials (Engelska)
Om det uppstår problem när du försöker installera definitionsuppdateringar, följer du de här stegen för att manuellt hämta och sedan installera de senaste definitionsuppdateringarna.

Visa de populäraste supportområdena, vanliga frågor och instruktioner med mera.
På webbplatsen Security Essentials kan du få svar på de vanligaste supportfrågorna som rör Microsoft Security Essentials.

Ställ frågor i diskussionsgrupper

Microsoft Community

Microsoft Security Essentials: Komma igång och uppgradera
Få svar från diskussionsgrupper om hur du installerar och uppgraderar Microsoft Security Essentials-programmet.

Microsoft Security Essentials: Uppdatera definitioner för antivirus- och antispionprogram
Få svar från diskussionsgrupper om hur du uppdaterar definitioner för antivirus- och antispionprogram i Microsoft Security Essentials.

Microsoft Security Essentials: Söka efter, upptäcka och ta bort hot
Få svar från diskussionsgrupper om hur du söker efter, upptäcker och tar bort skadlig programvara och andra hot.

Bloggar

Microsoft Malware Protection Center-blogg (Engelska)
Är ett sätt för Microsoft Malware Response Center att kommunicera i realtid med kunderna. Bloggen innehåller dagsaktuell information om nya, kommande och principiellt intressanta hot, exklusiva rapporter, plus mycket annat inom datasäkerhetsområdet.

Bemannad support

Bemannad support

Skapa ett supportärende online
Innan du skapar ett supportärende online kan du använda vår onlinehjälp och besöka Microsoft Security Essentials-diskussionsgrupperdär du hittar lösningar på vanliga problem och svar på vanliga frågor. När du skapar ett ärende kring en teknisk fråga eller ett problem bör du se till att du anger alla fakta som kan vara relevanta för ditt problem. Du får ett supportärendenummer som du kan använda för att spåra och referera till din fråga. Det här supportärendenumret krävs i all kommunikation med supportpersonalen.

Granskad senast : den 23 oktober 2012