Ако имате споделен бележник в OneDrive и не искате други хора повече да го виждат или редактират, можете да запазите бележника в OneDrive и да промените настройките за споделяне.

За да не позволите определен човек да вижда или редактира вашия бележник, можете да промените разрешенията "Споделено с".

  1. Ако използвате OneNote 2016, изберете Файл, > Споделяне > споделяне с хора.

    Ако използвате OneNote 2013, изберете Файл > Споделяне > поканване на хора.

  2. Под Споделено с щракнете върху името на човека.

  3. Изберете дали да премахнете изцяло потребителя, или да промените разрешенията му.

    Екранна снимка на опциите за спиране на споделянето в OneNote 2016.

Съвет:  За да спрете някого да редактира бележника ви, но да продължи да може да го преглежда, променете разрешението му от Може да редактира на Може да преглежда.

Забраняване на връзка за споделяне

Ако сте споделили бележника си чрез връзка, можете да я направите неактивна, така че хората да не могат да преглеждат или редактират бележника ви. След като забраните връзката, хората, които щракнат върху нея, ще получат съобщение, че връзката може да е била изтрита, че валидността ѝ е изтекла или че може да нямат разрешение да я видят.

  1. Щракнете върху Файл > Споделяне > Получаване на връзка за споделяне.

  2. До Връзка за преглеждане или Редактиране на връзка щракнете върху Забраняване на връзката.

    Екранна снимка как да забраните връзка в OneNote 2016.

Забележка:  Ако видите бутон Създаване на връзка и няма връзка, значи не сте създали връзка към бележника си или вече сте я забранили.

Нуждаете се от още помощ?

Разширете уменията си

Преглед на обучението >

Получавайте първи новите функции

Присъединете се към Microsoft приобщени >

Беше ли полезна тази информация?

Доколко сте доволни от качеството на езика?
Какво е повлияло на вашия потребителски опит?

Благодарим ви за обратната връзка!

×