“Server Error in ‘/’ Application” when you browse to a new site collection or subsite in SharePoint Online

PROBLEM
When you create a new SharePoint Online site collection or subsite, and then when you try to access the site, you receive the following error message: 
Server Error in ‘/’ Application.

The resource cannot be found.

Description: HTTP 404. The resource you are looking for (or one of its dependencies) could have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.  Please review the following URL and make sure that it is spelled correctly.

SOLUTION
To resolve this issue, create a site collection or subsite by using a string other than the reserved strings that are listed in the "More Information" section.

Note You may want to delete the unusable site that was created that has the reserved string. For more information, see Create or delete a site collection.
MORE INFORMATION
This issue occurs when a site collection or subsite is created that uses one of the following strings as the Web Site Address value when you create the site. The following strings are reserved and aren't supported as the URL path for the site: 

CON PRN AUX NUL COM1 COM2 COM3 COM4 COM5 COM6 COM7 COM8 COM9 LPT1 LPT2 LPT3 LPT4 LPT5 LPT6 LPT7 LPT8 LPT9


Still need help? Go to the Office 365 Community website.
Properties

Article ID: 3169984 - Last Review: 06/13/2016 20:41:00 - Revision: 2.0

Microsoft SharePoint Online

  • o365 o365e o365p o365a o365m o365022013 kberrmsg KB3169984
Feedback