Dodavanje članova u porodičnu grupu

Primenjuje se na: Microsoft nalog

Postoji nekoliko načina na koje možete da dodate nekog u svoju porodičnu grupu, ali najlakši način za podešavanje i upravljanje članovima je da posetite account.microsoft.com/family, a zatim da uradite sledeće:

 1. Prijavite se koristeći Microsoft nalog, a zatim izaberite Dodaj člana porodice.

 2. Izaberite Dete ili Odrasla osoba.

 3. Otkucajte adresu e-pošte ili broj mobilnog telefona osobe koju želite da dodate, a zatim izaberite Pošalji poziv. (Ako vaše dete nema nalog e-pošte ili mobilni telefon, izaberite Kreirajte ga za njih.)

 4. Osoba koju ste pozvali treba da prihvati poziv iz primljene e-poruke ili SMS poruke.

 5. Takođe možete da posetite stranicu account.microsoft.com/family, a zatim da u odeljku Obaveštenja pri vrhu stranice, ispod stavke Članovi na čekanju, izaberete Prihvati odmah pored adrese e-pošte te osobe. Moraćete da se odjavite da bi osoba koju pokušavate da dodate mogla da se prijavi i pridruži porodičnoj grupi. 

 6. Ponovo se prijavite i završite podešavanje postavki roditeljskog nadzora za nalog deteta.


Dodavanje naloga za dete na računaru u porodičnu grupu

Ako vaše dete već ima nalog na računaru, možete da ga dodate u porodičnu grupu.

 1. Recite detetu da se prijavi na računar.
 2. Izaberite dugme Start > Postavke , a zatim izaberite Nalozi .
 3. Izaberite vezu Informacije o vama.
 • Ako se vaše dete trenutno ne prijavljuje koristeći Microsoft nalog, izaberite opciju Prijavljivanje pomoću Microsoft naloga , a zatim unesite adresu e-pošte deteta. Tu adresu e-pošte deteta ćete uskoro upotrebiti za dodavanje deteta u porodičnu grupu.
 • Ako je adresa e-pošte povezana sa nalogom deteta, zapamtite je. Koristićete je za dodavanje deteta u porodičnu grupu.
 1. Zatim se prijavite na lokaciji account.microsoft.com/family i dodate nalog deteta u svoju porodičnu grupu. Dok ne prihvati poziv iz e-poruke da se pridruži vašoj porodičnoj grupi, dete će moći da se prijavljuje, a na njegov nalog se neće primenjivati nikakve porodične postavke, ograničenja ili nadgledanja.

Dodavanje člana porodice na Xbox One konzoli

Način na koji ćete dodati nekoga u svoju porodičnu grupu na konzoli Xbox One zavisi od toga da li je to dete tek počelo da koristi Xbox Live ili već ima Xbox Live nalog. Za decu koja nisu ranije koristila Xbox Live, dodajte ih u svoju porodičnu grupu na konzoli, a zatim upravljajte njihovim postavkama porodice na lokaciji account.microsoft.com/family. U suprotnom, ona se možda neće pojaviti na spisku članova porodice na konzoli.

Ako vaše dete nema Xbox Live nalog

 1. Pritisnite dugme Xbox da biste otvorili vodič, a zatim izaberite Prijavi se i prijavite se koristeći svoj nalog.
 2. Ponovo pritisnite dugme Xbox  i izaberite Sistem > Postavke  > Nalog > Postavke porodice > Upravljanje članovima porodiceDodaj u porodicu > Dodaj nove.
 3. Kada se od osobe koju želite da dodate zatraži da se prijavi koristeći svoju adresu e-pošte Microsoft naloga, pritisnite taster B na upravljaču za igru, zatim spustite levu palicu da biste izabrali Nabavite novi nalog, a zatim zatražite od nje da sledi korake za kreiranje Microsoft naloga.
 4. Izaberite Dodaj u porodicu kada se to od vas zatraži.


Ako vaše dete ima Xbox Live nalog na konzoli

 1. Pritisnite dugme Xbox da biste otvorili vodič, a zatim izaberite Prijavi se i prijavite se koristeći svoj nalog.
 2. Ponovo pritisnite dugme Xbox  i izaberite Sistem > Postavke  > Nalog > Postavke porodice > Upravljanje članovima porodiceDodaj u porodicu.
 3. Izaberite profil za osobu koju želite da dodate, a zatim pritisnite taster A na upravljaču za igru.


Ako vaše dete ima Xbox Live nalog koji nije na konzoli

 1. Pritisnite dugme Xbox  da biste otvorili vodič, a zatim izaberite Prijavi se i prijavite se koristeći svoj nalog.
 2. Ponovo pritisnite dugme Xbox  i izaberite Sistem > Postavke  > Nalog > Postavke porodice > Upravljanje članovima porodiceDodaj u porodicu > Dodaj nove.
 3. Zatražite od osobe koju želite da dodate da se prijavi preko svoje adrese e-pošte i lozinke za Microsoft nalog i kliknite na dugme Dodaj u porodicu kada se to od vas zatraži.

Upravljanje nalozima za dete

Da biste saznali više o razlikama između naloga za dete i naloga odrasle osobe i kako da njima upravljate, pogledajte sledeće: