Proverite šta vaše dete radi na uređaju pomoću izveštaja o aktivnostima

Primenjuje se na: Microsoft nalog

Kada dodate dete u porodičnu grupu i uključite izveštavanje o aktivnostima, putem e-pošte ćete dobijati sedmične izveštaje o aktivnostima u kojima ćete moći da vidite rezime aktivnosti deteta na Windows 10 i Xbox One uređajima, uključujući sajtove koje poseti, igre i aplikacije koje koristi, kao i pojmove koje pretraži u pretraživačima kao što su Bing, Google ili Yahoo! Pretraga i vreme provedeno ispred ekrana.

U e-porukama možete da saznate puno toga o aktivnostima deteta na uređajima koje koristi, ali za detaljniji pregled, ili promenu postavki porodice za dete, posetite stranicu Aktivnost. Evo kako:

  1. Idite na family.microsoft.com i prijavite se na Microsoft nalog.
  2. Pronađite ime deteta i izaberite Aktivnost.
  3. Izaberite Upravljanje, pa ako je Izveštavanje o aktivnostima podešeno na Isključeno, podesite preklopnik na položaj Uključeno.

    Ako ne želite da putem e-pošte dobijate sedmične izveštaje o aktivnostima, iako i dalje želite da vidite aktivnosti deteta na mreži, prebacite Šalji mi sedmične izveštaje e-poštom iz položaja Uključeno na položaj Isključeno.


Pregledanje veba

Ovaj odeljak izveštaja o aktivnostima pokazuje sve nedavne pretrage deteta, kao i veb lokacije koje je dete posetilo ili pokušalo da poseti. Najpre su navedene blokirane lokacije, a zatim lokacije koje je dete uspešno posetilo. Svaku od ovih lokacija možete da dozvolite ili blokirate direktno u izveštaju o nedavnim aktivnostima tako što ćete pored URL adrese kliknuti na dugme Dozvoli ili Blokiraj. Da biste prilagodili ograničenja za pregledanje veba za svoje dete, izaberite Postavke.

Aplikacije i igre

Ovde možete da vidite sve aplikacije i igre koje je dete koristilo, uključujući i one koje su blokirane. Pored naslova takođe možete da vidite njihovu ocenu za uzrast, a direktno sa liste možete da izaberete opciju Dozvoli ili Blokiraj pored aplikacija i igara. Da biste prilagodili ograničenja za aplikacije i igre za svoje dete, izaberite stavku Postavke.


Vreme pred ekranom

Da biste mogli da vidite ukupno vreme koje je dete provelo ispred svakog svog uređaja, odeljak Vreme ispred ekrana pokazuje kada je i koliko dugo dete koristilo svoje uređaje tokom čitave sedmice. Videćete listu ukupnog trajanja vremenskih perioda koje su deca provodila na svojim uređajima svakog dana, kao i perioda provedenih za svakim uređajem pojedinačno tokom cele sedmice. Da biste prilagodili ograničenja za vreme pred ekranom za svoje dete, izaberite Postavke.