Da li mogu da se prijavim u Windows bez lozinke?

Primenjuje se na: Windows 8.1

Ako se prijavite u Windows pomoću Microsoft naloga, morate koristiti lozinku. Lozinka doprinosi obezbeđivanju naloga, bez obzira na koji računar se prijavljujete ili koje aplikacije, postavke i usluge koristite dok ste prijavljeni.

Ako ne želite da unosite lozinku svaki put kada se prijavljujete, možete da napravite druge opcije prijavljivanja koje ćete koristiti sa nalogom, kao što su lozinka u vidu slike ili PIN kôd. Ako računar ima skener otisaka prstiju, možete se prijaviti i pomoću otiska prsta. (Koju god opciju prijavljivanja da odaberete, i dalje vam je potrebna „redovna“ lozinka za korišćenje Microsoft naloga.)

  1. Brzo prevucite prstom od desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore, a zatim izaberite stavku Pretraga.)
  2. Unesite termin znak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Promena opcija prijavljivanja.
  3. Odaberite opciju prijavljivanja koju biste želeli da koristite, a zatim sledite uputstva.

Ako se prijavite u Windows pomoću lokalnog naloga, možete da odaberete da ne unesete lozinku. Međutim, to ne preporučujemo – to je najmanje bezbedan način za prijavljivanje na računar. Možete i da prebacite Microsoft nalog na lokalni nalog, ali lokalni nalog ne možete da koristite za preuzimanje aplikacija iz Windows prodavnice, niti za sinhronizovanje postavki na mreži.