Zabeležite razvoj da biste reprodukovali problem

Primenjuje se na: Windows 10Windows 8.1Windows 7

Program za snimanje razvoja (naziva se Program za snimanje razvoja problema u operativnom sistemu Windows 7) je program koji vam pomaže da rešite problem na svom uređaju tako što ćete snimiti tačne korake koje ste preduzeli kada je došlo do problema. Zatim možete da pošaljete ovaj zapis stručnjaku za podršku koji će na osnovu njega lakše prepoznati problem.
 

Snimanje i čuvanje koraka na računaru

 1. Da biste otvorili program za snimanje koraka, kliknite na dugme Start , a zatim izaberite stavku Windows pribor > programu za snimanje koraka (u operativnom sistemu windows 10) ili prateće dodatke > program za snimanje razvoja problema (u operativnom sistemu Windows 7 ili Windows 8,1)
 2. izaberite stavku Početak zapisa.
 3. izvršite kroz korake da biste reprodukovali problem koji pokušavate da dijagnoziraљ. U svakom trenutku možete da pauzirate ili nastavite snimanje.
 4. Zne Dok snimate, izaberite stavku Dodaj komentar, koristite miš da biste izabrali deo ekrana na koji želite da komentarišete, otkucajte komentar, a zatim kliknite na dugme u redu.
 5. Kada završite, izaberite stavku Zaustavi zapis.
 6. Pregledajte zapis koraka koje ste preduzeli da biste se uverili da pokazuje ono što želite da pokažete. Izaberite stavku Sačuvaj, navedi. zip datoteku, odaberite gde želite da je sačuvate, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Sada možete da priložite i pošaljete ovu .zip datoteku osobi koja vam pomaže da rešite ovaj problem na svom računaru. Može da se prikaže u bilo kom Veb pregledaču.
 

Prilagođavanje postavki

 1. U programu za snimanje koraka kliknite na strelicu nadole pored dugmeta pomoć, a zatim izaberite stavku Postavke.
 2. Možete da promenite sledeće postavke:
  • Izlaznu lokaciju. Ako ne želite da vam se traži mesto i ime datoteke svaki put kada sačuvate datoteku, kliknite na dugme Potraži da biste postavili podrazumevanu lokaciju i ime datoteke.
  • Omogućavanje hvatanja ekrana. Izaberite stavku ne ako ne želite da hvatate snimke ekrana – na primer, ako ekran može da obelodani lične informacije koje ne želite da delite. Aplikacija će i dalje snimiti tekstualni opis koraka.
  • Broj nedavnih slika ekrana za skladištenje. Podrazumevana vrednost je 25 ekranima, pa ako treba da snimite više od toga, povećajte taj broj.