Dostupna je ispravka koja omogućava Internet Explorer u operativnom sistemu Windows Vista ili Windows Server 2008 da raščlani fragmentirane TLS/SSL Rukovanje porukama

Primenjuje se na: Windows VistaWindows Server 2008

UVOD


U određenim situacijama, TLS/SSL Rukovanje porukama postala prevelika da bi se nalaziti u jedan paket. U ovakvim situacijama, nekih proizvođača primene TLS/SSL protokola je fragment poruke pre slanja. Međutim, Microsoft implementaciju TLS/SSL protokola nije moguće raščlaniti fragmentirane poruke. Zbog toga, Windows Internet Explorer na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows Server 2008 nije moguće povezivanje sa servera koji koristi TLS/SSL protokol nezavisnog proizvođača. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci kada pokušate da se povežete na serveru na kome.
Nije moguće prikazati stranicu.

Više informacija


Informacije o nadopuni

Ova ispravka omogućava operativnom sistemu Windows Vista i Windows Server 2008 Microsoft implementaciju TLS/SSL protokola za uspešno da analizira fragmentirane poruke koje su poslali na nezavisnog implementaciju TLS/SSL protokola.Nakon što instalirate ispravku, možete da koristite ključeve registratora da biste konfigurisali Maksimalna veličina fragmentirane poruku koja Microsoft implementaciju TLS/SSL protokola može da analizira. Ove ključeve registratora možete da koristite i da biste sprečili obrada fragmentirane poruka Microsoft implementaciju TLS/SSL protokola.Sledeće informacije se odnosi na ovo ažuriranje. Informacija o novijim verzijama operativnog sistema Windows, potražite Postavke registratora TLS.Da biste konfigurisali kako Microsoft implementaciju TLS/SSL protokola regulatore fragmentirane TLS/SSL poruke, kreirati odgovarajući ključ registratora za te okruženje pod sljedeći registarski podključ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\Schannel\Messaging\

Na klijentu

 • Ključ registra: MessageLimitClient
 • Tip: REG_DWORD
 • Vrijednost:
  • "Null" Ako ne kreirate stavku registra, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke je 0x8000 bajtova.
  • 0x0 Ako postavite vrednost 0x0, poruke se ne obrađuju.
  • Između 0x0 i 0x8000 Ako postavite vrijednost između 0x0 i 0x8000, vrednost označava maksimalnu dozvoljenu veličinu (u bajtovima) fragmentirane poruke.
  • Veći od 0x8000 Ako postavite vrednost veća od 0x8000, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke je 0x8000 bajtova.

Na serveru koji ne koristi provjera autentičnosti klijenta

 • Ključ registra: MessageLimitServer
 • Tip: REG_DWORD
 • Vrijednost:
  • "Null" Ako ne kreirate stavku registra, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke je 0x4000 bajtova.
  • 0x0 Ako postavite vrednost 0x0, poruke se ne obrađuju.
  • Između 0x0 i 0x4000 Ako postavite vrijednost između 0x0 i 0x4000, vrednost označava maksimalnu dozvoljenu veličinu (u bajtovima) fragmentirane poruke.
  • Veći od 0x4000 Ako postavite vrednost veća od 0x4000, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke je 0x4000 bajtova.

Na serveru koji koristi provjera autentičnosti klijenta

 • Ključ registra: MessageLimitServerClientAuth
 • Tip: REG_DWORD
 • Vrijednost:
  • "Null" Ako ne kreirate stavku registra, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke je 0x8000 bajtova.
  • 0x0 Ako postavite vrednost 0x0 i vrednost stavke registratora MessageLimitServer da 0x0, fragmentirane poruke se ne obrađuju. U suprotnom, vrednost stavke registratora MessageLimitServer označava maksimalnu dozvoljenu veličinu fragmentirane poruke.
  • Između 0x0 i 0x8000 Ako postavite vrijednost između 0x0 i 0x8000, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke se izračunava pomoću sledeće formule:
   Max ("MessageLimitServerClientAuth", "MessageLimitServer")
  • Veći od 0x8000 Ako postavite vrednost veća od 0x8000, najveća dozvoljena veličina fragmentirane poruke je 0x8000 bajtova (ako se Stavka registratora MessageLimitServer podešen da bude vrednost od 0x0).

Nabavljanje ove ispravke

Sledeće datoteke su dostupne za preuzimanje sa lokacije Microsoft Download Center:
Operativni sistem Ispravka
Sve podržane x86-bitne verzije operativnog sistema Windows Vista Download Odmah preuzmite paket ažuriranja.
Sve podržane x64-bitne verzije operativnog sistema Windows Vista Download Odmah preuzmite paket ažuriranja.
Sve podržane verzije operativnog sistema Windows Server 2008 zasnovane na x86 Download Odmah preuzmite paket ažuriranja.
Sve podržane verzije operativnog sistema Windows Server 2008 zasnovane na x64 Download Odmah preuzmite paket ažuriranja.
Sve podržane IA-64-bitne verzije operativnog sistema Windows Server 2008 Download Odmah preuzmite paket ažuriranja.
Za više informacija o načinu preuzimanja Microsoft datoteka za podršku, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
119591 Nabavljanje Microsoft datoteka podrške sa usluga na mreži
Microsoft je skenirala ovu datoteku protiv virusa. Microsoft je koristio najnoviji softver za otkrivanje virusa koji je bio dostupan na datum objavljivanja datoteke. Datoteka se čuva na serverima sa poboljšanom bezbednošću koji sprečavaju neovlaštene izmjene datoteke.

Preduslovi

Da biste primijenili ovo ažuriranje, morate koristiti jednu od sledećih operativnih sistema:
 • Windows Vista servisni paket 1 (SP1)
 • Windows Vista servisni paket 2 (SP2)
 • Windows Server 2008
 • Windows Server 2008 servisni paket 2 (SP2)
Za više informacija o nabavljanju Windows Vista servisnog paketa kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja: 
935791 Kako nabaviti najnoviji servisni paket za operativni sistem Windows Vista 
Za više informacija o tome kako da nabavite servisni paket za Windows Server 2008, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja: 
968849 Kako nabaviti najnoviji servisni paket za Windows Server 2008 

Informacije o registratoru

Da biste koristili ispravku iz ovog paketa, ne morate da unosite bilo kakve promene u registrator.

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Ti možda morati ponovo pokrenuti računalo nakon primjene ove nadopune.

Informacije o zameni ispravke

Ovo ažuriranje ne zamjenjuje prethodno objavljenu ispravku.Za više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja: 
824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja