Ponašanje "buđenje na LAN-u" (WOL) u operativnom sistemu Windows 8, Windows 8,1 i Windows 10

Primenjuje se na: Windows 10, version 1903, all editionsWindows 10, version 1809, all editionsWindows 10, version 1511, all editions

Rezime


Funkcija "buđenje na LAN-u" (WOL) probudi računar iz stanja niskog napajanja kada mrežni adapter otkrije WOL događaj. Obično je takav događaj posebno izgrađen Ethernet paket. Podrazumevano ponašanje u vezi sa događajima na WOL je promenjeno iz operativnog sistema Windows 7 na Windows 8 i Windows 10.

Windows 7

U operativnom sistemu Windows 7, podrazumevana operacija isključivanja postavlja sistem u klasični stanje isključivanja (S5), a svi uređaji se stavljaju u najniži stanje napajanja (D3). WOL iz S5 nije zvanično podržan u operativnom sistemu Windows 7. Međutim, neki mrežni adapteri mogu se naoružati da bi se probudio ako je dostupna dovoljna preostala snaga. Stoga, budenje iz S5 je moguće na nekim sistemima ako se na mrežnom adapteru isporučuje dovoljno ostataka, iako je sistem u S5 stanju i uređaja u D3.

Windows 8, Windows 8,1 i Windows 10

U operativnom sistemu Windows 8, 8,1 i Windows 10, podrazumevano ponašanje isključivanja postavlja sistem u hibridno gašenje (naziva se i brzo pokretanje) (S4), a svi uređaji se stavljaju u D3. U ovom scenariju, WOL iz S4 ili S5 nije podržan. Mrežni adapteri izričito nisu naoružani za WOL u ovim slučajevima jer korisnici očekuju nultu potrošnju struje i odliv akumulatora u stanju isključivanja. Ovo ponašanje uklanja mogućnost nevažećih buđenje kada se zahteva eksplicitno isključivanje. Zato je WOL podržan samo iz stanja spavanja (S3)ili kada korisnik izričito zahteva da unese stanje hibernacije (S4) u Windows 8, 8,1 i Windows 10. Iako je stanje napajanja u ciljnom sistemu isto između hibridnog isključivanja i hibernacije (S4), Windows će samo izričito onemogućiti WOL kada je u pitanju prelaz hibridnog isključivanja, a ne tokom tranzicije u stanje hibernacije.

Obratitepažnju na to da firmver i hardver na nekim sistemima mogu podržati kartice mrežnih interfejsa (NICs) za buđenje iz S4 ili S5, iako Windows nije uključen u proces.

Više informacija


U operativnim sistemom Windows 8, 8,1 i Windows 10, hibridno isključivanje (takođe poznato kao brzo pokretanje) (S4) zaustavlja korisničke sesije, ali dozvoljava da sadržaj sesija jezgra bude upisan na čvrsti disk. Ovo omogućava brže startiranje.Da biste onemogućili S4 stanje u operativnom sistemu Windows 8, 8,1 i Windows 10, sledite ove korake.Belešku Ne preporučujemo da onemogućite stanje hibridnog isključivanja (S4).
  1. Na kontrolnoj tabli otvorite stavku Opcije napajanja .
  2. Kliknite na dugme " Izaberi" Šta će dugmad za napajanje da povežu.
  3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi brzo pokretanje (preporučeno) .
  4. Kliknite na dugme Sačuvaj postavke.

Reference


Za više informacija o radnjama na sistemskoj napajali posetite sledeću Veb lokaciju Windows Dev Center:Za više informacija o sistemskim stanja napajanja posetite sledeću Veb lokaciju Windows Dev Center: