„Buđenje na LAN"(WOL) ponašanje u Windows 8, Windows 8.1 i Windows 10

Primenjuje se na: Windows 10, version 1903Windows 10, version 1809Windows 10, version 1511

Rezime


Funkcija „Buđenje na LAN mreži” (WOL) probudi računar iz stanja niske potrošnje kada mrežni adapter otkrije događaja za WOL. Obično je takav događaj je poseban paket Ethernet. Podrazumevano ponašanje kao odgovor na događaje WOL je promenjena iz operativnog sistema Windows 7 u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10.

Windows 7

U operativnom sistemu Windows 7, podrazumevani isključivanja operacija stavlja sistem u stanje klasični isključivanja (S5), a sve uređaje se stavljaju u stanje najniže energije (D3). WOL iz S5 službeno nije podržana u operativnom sistemu Windows 7. Međutim, neki mrežni adapteri može da ostane naoružani za budim ako dovoljno zaostale energije je dostupna. Stoga, budi iz S5 je moguća u nekim sistemima snabdeven dovoljno zaostale energije je da mrežni adapter iako sistem u državi S5 i uređaji su u D3.

Windows 8, Windows 8.1 i Windows 10

U Windows 8, 8.1 i Windows 10, podrazumevano ponašanje isključivanja stavlja sistem u stanje hibridnog isključivanja (S4) i sve uređaje se stavljaju u D3. U ovom scenariju, WOL iz S4 ili S5 nije podržan. Mrežni adapteri su izričito ne aktivirana za WOL u ovim slučajevima zato što korisnici očekuju nultu potrošnju energije i baterija isprazni u državi isključivanja. Ovo ponašanje uklanja mogućnost nevažeći probudi-UPS-a kada je eksplicitno isključivanje se zahteva. Stoga, WOL podržano je samo iz sna (S3),ili kada korisnik izričito zatraži da unesete hibernacije u operativnom sistemu Windows 8, 8.1 i Windows 10 (S4) stanje. Iako je stanje napajanja sistema meta isto izmedju hibrid isključivanja i hibernacije (S4), Windows će samo izričito onemogućiti WOL kada u prelaznom periodu isključivanja hibrid, a ne tokom hibernacije prelaz.

Napomenafirmver i hardvera u nekim sistemima možda podržava naoružava mrežnim karticama (NIC) za buđenje iz S4 ili S5, iako Windows nije uključeni u proces.

Više informacija


U operativnom sistemu Windows 8, 8.1 i Windows 10, hibridni isključivanja (S4) prestaje korisničkih sesija, ali omogućava da sadržaj jezgra sesije budu napisani na čvrsti disk. Ovo omogućava brže nova preduzeća. Da biste onemogućili stanje S4 u Windows 8, 8.1 i 10 za Windows, slijedite ove korake. Napomena Ne preporučujemo da onemogućite stanje hibridnog isključivanja (S4).
  1. Na kontrolnoj tabli otvorite stavku "Opcije napajanja" .
  2. Kliknite na vezu Odaberite funkciju dugmadi za napajanje .
  3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi brzo pokretanje sistema (preporučuje se) .
  4. Kliknite na dugme Sačuvaj postavke.

Reference


Za više informacija o sistemu napajanja radnje, pogledajte na sledećoj Veb lokaciji Windows Dev centar:Za više informacija o stanja sistema napajanja, pogledajte na sledećoj Veb lokaciji Windows Dev centar: