Rešavanje problema izazvanih neuspešnom instalacijom programa Internet Explorer 11

Primenjuje se na: Internet Explorer 11

Rezime


Kada pokušate da instalirate Windows Internet Explorer 11, instalacija može biti neuspešna i može da generiše poruku o grešci. Do toga može da dođe iz različitih razloga. Da biste rešili uobičajene probleme sa instaliranjem, isprobajte neki od sledećih metoda rešavanja problema.

Lista za proveru pre instalacije programa Internet Explorer 11


Uverite se da vaš sistem ispunjava minimalne zahteve za operativni sistem

Da biste uspešno instalirali Internet Explorer 11, uverite se da sistem ispunjava jedan od sledećih minimalnih zahteva za operativni sistem:

 • Windows 7, 32-bitni sa servisnim paketom 1 (SP1) ili novije verzije
 • Windows 7, 64-bitni sa servisnim paketom 1 (SP1) ili novije verzije
 • Windows Server 2008 R2 sa servisnim paketom 1 (SP1), ili novije verzije
Ako koristite Windows 7 ili Windows Server 2008 R2, uverite se da ste instalirali servisni paket 1 (SP1) ili noviju verziju.
Imajte u vidu da je Internet Explorer 11 uključen u operativne sisteme Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2. Zato ne morate da instalirate Internet Explorer 11 u ovim operativnim sistemima.

Za više informacija o minimalnim zahtevima za operativni sistem za Internet Explorer 11, posetite stranicu Sistemski zahtevi za Internet Explorer 11.

Uverite se da imate instalirane obavezne ispravke

Možda ćete tokom procesa instalacije dobiti sledeću poruku o grešci:

Potrebno je da ažurirate Internet Explorer pre instaliranja.

Internet Explorer 11 će pokušati automatski da instalira neophodni softver i komponente. Ako ova instalacija ne uspe, Internet Explorer zaustavlja proces instalacije. U tom slučaju ćete morati ručno da instalirate neophodan softver da biste mogli da instalirate Internet Explorer 11.

Više informacija potražite u članku Obavezne ispravke za Internet Explorer 11 da biste nabavili ispravke koje predstavljaju preduslov za Internet Explorer 11 u operativnom sistemu Windows 7.

Osim toga, možete da pregledate datoteku IE11_main.log koja se nalazi u fascikli Windows (na primer, na putanji C:\Windows) da biste saznali koje obavezne ispravke nisu pravilno instalirane.

Uverite se da je upravljački program grafičke kartice kompatibilan

Neki računari koji imaju hibridne video adaptere još nisu kompatibilni sa programom Internet Explorer 11 u operativnom sistemu Windows 7. Internet Explorer 11 se neće instalirati na tim sistemima dok se ne instaliraju ažurirani hardverski upravljački programi. Za više informacija o ovom problemu pogledajte temu pomoći Internet Explorer 11 ne može da se instalira na nekim hibridnim grafičkim sistemima.

Uverite se da je instalacija ostalih ispravki završena

Internet Explorer 11 za Windows 7 ne može automatski da instalira potrebne komponente ako je instalacija drugih ispravki u toku ili ako je ponovno pokretanje sistema na čekanju.

Da biste proverili da vam se trenutno ažurira instalacija ili se čeka na ponovno pokretanje sistema Windows 7, sledite ove korake:
 1. Otvorite stavku Kontrolna tabla.
 2. Izaberite stavku Sistem i bezbednost.
 3. Izaberite stavku Windows Update.
Ukoliko je određena aktivnost u toku, postupite kako je primenljivo na sledeći način pre nego što pokušate da instalirate Internet Explorer 11 za Windows 7:
 • Ako je u toku instalacija ispravki, dozvolite da se ta instalacija dovrši.
 • Ako se sve ispravke instaliraju, ali se čeka na ponovno pokretanje sistema, onda ponovo pokrenite računar.

Uverite se da koristite ispravnu verziju instalacionog programa

Morate da koristite ispravnu verziju instalacionog programa za svoju verziju operativnog sistema.

Pogledajte temu pomoći Kako da utvrdite da li računar koristi 32-bitnu verziju ili 64-bitnu verziju operativnog sistema Windows da biste utvrdili da li je vaš sistem 32-bitni ili 64-bitni.

Zatim preuzmite ispravan instalacioni program za Internet Explorer 11 za svoju verziju sistema. Da biste to uradili, posetite stranicu Preuzimanje programa Internet Explorer 11, a zatim pronađite i preuzmite datoteku za 32-bitne, odnosno za 64-bitne sisteme, u zavisnosti od toga šta koristite.

Napomena Takođe se uverite da ste izabrali odgovarajući instalacioni program za svoj aktivni jezik.

Deinstalirajte Internet Explorer 9 pre nego što instalirate Internet Explorer 11

Možda ćete tokom instalacije programa Internet Explorer 11 dobiti grešku 9C59.

Da biste rešili ovaj problem, možete da deinstalirate Internet Explorer 9, ponovo pokrenete računar, a zatim instalirate Internet Explorer 11.
Postupak za deinstaliranje programa Internet Explorer 9
 1. Kliknite na dugme Start, u okviru za pretragu otkucajte Programi i funkcije, a zatim u levom oknu izaberite stavku Prikaži instalirane ispravke.
 2. U oknu Deinstaliranje ispravke pomerite se nadole do odeljka Microsoft Windows.
 3. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Windows Internet Explorer 9, izaberite stavku Deinstaliraj, a zatim, kada se od vas to zatraži, kliknite na dugme Da.
 4. Kliknite na dugme Ponovo pokreni odmah da biste dovršili proces deinstaliranja programa Internet Explorer 9.
Kada se računar ponovo pokrene, pokušajte da ponovo instalirate Internet Explorer 11.

Ostali problemi prilikom instalacije


Neki gadžeti su oštećeni ili nestaju u operativnom sistemu Windows 7 kada instalirate Internet Explorer 11

Ovaj problem se javlja kada je veličina prilagođenog teksta (u DPI) na vašem računaru postavljena vrednost koja je veća od podrazumevane.

Da biste rešili ovaj problem, možete da pratite korake iz teme pomoći Povećavanje ili smanjivanje teksta na ekranu da biste ponovo postavili veličinu prilagođenog teksta (u DPI) na vrednost Manji – 100%.
Ili, možete privremeno da deinstalirate Internet Explorer 11.

Instaliranje lokalizovane verzije programa Internet Explorer 11

Možete da instalirate Internet Explorer 11 u svom lokalizovanom okruženju koristeći ili englesku verziju instalacionog programa, ili verziju instalacionog programa na jeziku koji je podržan u vašem lokalizovanom okruženju.

Ako ne koristite englesku verziju instalacionog programa za Internet Explorer 11, morate da se uverite da se verzija jezika instalacionog programa podudara sa aktivnim jezikom operativnog sistema. Ako se verzije jezika ne podudaraju, Internet Explorer 11 zaustavlja instalaciju. Pored toga, dobijate sledeću poruku o grešci:
Verzija instalacionog programa za Internet Explorer je pogrešna.

Na primer, možete da naiđete na nepodudaranje jezika ako pokušate da instalirate verziju programa Internet Explorer 11 na španskom jeziku na računaru koji koristi lokalizovanu verziju sistema Windows na katalonskom jeziku. Iako je španski osnovni jezik za katalonski jezički interfejs paket (LIP), morate da koristite posebnu verziju na katalonskom za Internet Explorer 11 u ovom okruženju.

Da biste instalirali Internet Explorer 11 na svom aktivnom jeziku, preuzmite tačnu verziju instalacionog programa za Internet Explorer 11 za svoju verziju operativnog sistema. Da biste to uradili, posetite stranicu Preuzimanje programa Internet Explorer 11, a zatim pronađite i preuzmite datoteku za 32-bitne, odnosno za 64-bitne sisteme, u zavisnosti od toga šta koristite.

Napomena Ove informacije se odnose samo na verzije instalacionog programa za Internet Explorer 11 koje nisu na engleskom jeziku. Ako koristite englesku verziju instalacionog programa u podržanom okruženju koje nije na engleskom, proces instalacije će se nastaviti na engleskom, ali će se instalirani program podudarati sa jezikom operativnog sistema.

Privremeno onemogućavanje antišpijunskog i antivirusnog softvera

Upozorenje Ovo rešenje može dovesti do toga da računar ili mreža budu podložniji napadima zlonamernih korisnika ili zlonamernog softvera kao što su virusi. Ovo rešenje se ne preporučuje, ali vam pružamo ove informacije tako da možete da ga primenite po sopstvenom nahođenju. Koristite ovo rešenje na sopstvenu odgovornost.

Ako odlučite da privremeno onemogućite antispajver ili antivirusni softver pre nego što instalirate Internet Explorer 11, sledite ove korake:
 1. Uključite Windows zaštitni zid.
 2. Onemogućite antispajver i antivirusni softver na vašem računaru. Da biste to uradili, na sistemskoj traci poslova kliknite desnim tasterom miša na ikonu antispajvera ili antivirusnog softvera, a zatim izaberite stavku Izađi ili Onemogući.
 3. Nakon što onemogućite antispajver ili antivirusni softver, ponovo pokušajte da instalirate Internet Explorer.
 4. Nakon što završite sa instalacijom programa Internet Explorer, ponovo omogućite antispajver i antivirusni softver koje ste onemogućili.
 5. Idite na lokaciju Windows Update da biste instalirali najnovije ispravke za program i za sistem.

Ponovna instalacija programa Internet Explorer 11

Ako pokušate da ponovo instalirate Internet Explorer 11 nakon što ste ga nedavno deinstalirali, proces instalacije možda neće uspeti. Do ovog problema može da dođe zato što sistem nije završio sa uklanjanjem privremenih datoteka za podešavanje potrebnih za početnu instalaciju programa. Ako dođe do ovog problema, preporučujemo sa sačekate 20 minuta pre nego što pokušate da ponovo instalirate Internet Explorer 11.

Više informacija


Deinstalacija programa Internet Explorer 11 

Ako odlučite da deinstalirate Internet Explorer 11 za Windows 7, pratite korake koji su dati u odeljku Deinstalacija programa Internet Explorer koji se nalazi u temi pomoći Instalacija ili deinstalacija programa Internet Explorer.