MS15-058: opis sigurnosne nadopune za SQL Server 2008 R2 servisni paket 3 QFE: juli 14, 2015

Primenjuje se na: SQL Server 2008 R2 Service Pack 3

Rezime


Ova ispravka rešava ranjivosti na Microsoft SQL serveru koje mogu dozvoliti daljinsko izvršavanje koda ako ovlašćeni napadač pokrene specijalno izrađen upit koji je dizajniran da izvrši virtuelnu funkciju sa pogrešne adrese. Ovo vodi ka funkciji koja poziva na neinicijalu memoriju. Da biste saznali više o ranjivosti, pogledajte Microsoft bezbednosni bilten MS15-058.

Poznati problemi


 • Kada koristite komutator /? ili prekidač /help sa ovim paketom bezbednosnog ažuriranja, dobićete poruku o grešci. Do ovog problema dolazi zato što Microsoft SQL Server 2008 R2 paketi koriste novi ID komandne linije koji je potreban za instalacije komandne linije. Da biste prikazali pomoć za ove pakete, koristite sledeće prekidače:
  • /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /?
  • /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /Help
  Na primer, upišite sledeće da biste videli informacije o pomoći:
  SQLServer2008R2-KB2494086-x64 /IACCEPTSQLSERVERLICENSETERMS /?
 • Kada instalirate bezbednosnu ispravku, Dodaj ili ukloni programske stavke za ovu bezbednosnu ispravku nemaju "bezbednosnu ispravku" u naslovu bezbednosne ispravke.Napomena Ovo je samo kozmetičke pitanje i ne utiče na funkcionalnost bezbednosne ispravke.
 • Kada instalirate bezbednosnu ispravku, čarobnjak za instalaciju će prikazati bezbednosnu ispravku kao "ažurirani program" umesto "bezbednosne ispravke". Belešku Ovo je samo kozmetičke pitanje i ne utiče na funkcionalnost bezbednosne ispravke.

Nabavljanje i instalacija ispravke


1. metod: Microsoft Update

Ova ispravka je dostupna na lokaciji Microsoft Update. Kada uključite automatsko ažuriranje, ova ispravka će biti preuzeta i instalirana automatski. Više informacija o tome kako da uključite automatsko ažuriranje potražite u članku Automatsko preuzimanje bezbednosnih ispravki.

2. metod: Microsoft Download Center

Samostalni paket za ažuriranje možete nabaviti preko Microsoft centra za preuzimanje. Da biste instalirali ispravku, sledite uputstva za instalaciju na stranici za preuzimanje.Download Download (KB3045314)

Više informacija


Informacije o primeni bezbednosne ispravke

Za informacije o primeni ove ispravke pogledajte članak 3065718 Microsoft baze znanja.

Informacije o zameni bezbednosne ispravke

Ova bezbednosna ispravka ne zamenjuje prethodno objavljenu ispravku.