MS15-097: opis sigurnosne nadopune za grafičku komponentu u operativnom sistemu Windows: 2015

Primenjuje se na: Windows Server 2012 R2 DatacenterWindows Server 2012 R2 StandardWindows Server 2012 R2 Essentials

Važnim Ovaj članak sadrži informacije koje pokazuju kako da smanjite bezbednosne postavke ili kako da isključite bezbednosne funkcije na računaru. Ove promene možete da izvršite da biste zaobišli određeni problem. Pre nego što izvršite ove promene, preporučujemo da procenite rizike koji su povezani sa primenom ovog zaobilaznog rješenja u vašem okruženju. Ako primenite ovo zaobilaženje, trebalo bi da preduzmete sve odgovarajuće dodatne korake da biste zaštitili računar.

Rezime


Pored promena koje su navedene za ranjivosti koje su opisane u Microsoft bezbednosnom biltenu MS15-097, ovaj bezbednosni bilten se odnosi na ispravku u dubačkoj ispravci za upravljački program sekdrv. sys, upravljačkog programa nezavisnog proizvođača. Ažuriranje isključuje uslugu za upravljački program sekdrv. sys. To može da utiče na mogućnost pokretanja nekih starijih igara. Da biste saznali više o ranjivosti, pogledajte Microsoft bezbednosni bilten MS15-097.

Više informacija


Važno
 • Sve buduće bezbednosne i nebezbednosne ispravke za Windows RT 8,1, Windows 8,1 i Windows Server 2012 R2 zahtevaju da se instalira ispravka 2919355 . Preporučujemo da instalirate ispravku 2919355 na računaru koji radi pod operativnim sistemom windows RT 8,1, Windows 8,1 ili windows Server 2012 R2, tako da primate buduće ispravke.
 • Ako instalirate jezički paket nakon instalacije ove ispravke, morate ponovo instalirati ovu ispravku. Zbog toga preporučujemo da instalirate sve jezičke pakete koji su vam potrebni pre nego što instalirate ovu ispravku. Više informacija potražite u članku Dodavanje jezičkih paketa operativnom sistemu Windows.

Poznati problemi u ovoj bezbednosnoj ispravci

 • Kada instalirate bezbednosnu ispravku, neki programi možda neće raditi. (Na primer, neke video igre možda neće biti pokrenuti.) Da biste zaobišli ovaj problem, možete privremeno da uključite uslugu za upravljački program sekdrv. sys pokretanjem određenih komandi ili uređivanjem registratora. Napomena Kada više ne zahtevate da usluga bude pokrenuta, preporučujemo da ponovo isključite uslugu. Upozorenje Ovo rešenje može dovesti do toga da računar ili mreža budu podložniji napadima zlonamernih korisnika ili zlonamernog softvera kao što su virusi. Ovo rešenje se ne preporučuje, ali vam obezbeđujemo ove informacije tako da možete da ga primenite po sopstvenom nahođenju. Koristite ovo rešenje na sopstvenu odgovornost. Da biste to uradili, otkucajte sledeće komande u okviru pune komandne linije. Trebalo bi da pritisnete taster ENTER nakon unošenja svake komande.
  • Da biste onemogućili uslugu upravljačkog programa, otkucajte sledeću komandu:
   sc config secdrv start= disabled 
  • Da biste podesili uslugu upravljačkog programa na ručno, otkucajte sledeću komandu:
   sc config secdrv start= demand 
  • Da biste omogućili uslugu upravljačkog programa (i podesili je na automatsko), otkucajte sledeću komandu:
   sc config secdrv start=auto 
  • Da biste ručno pokrenuli uslugu upravljačkog programa, otkucajte sledeću komandu:
   sc start secdrv 
  • Da biste ručno zaustavili uslugu upravljačkog programa, otkucajte sledeću komandu:
   sc stop secdrv 
VažnoOvaj odeljak, metod ili zadatak sadrže korake koji objašnjavaju kako se menja registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Zbog toga obavezno pažljivo sledite ove korake. Radi dodatne zaštite, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:
322756 Kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows
Možete i direktno da uređujete registrator. Da biste to uradili, sledite ove korake:
 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte Regedit u otvorenom polju, a zatim kliknite na dugme u redu.
 2. Pronađite sledeći potključ u registratoru i kliknite na njega:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\secdrv
 3. Kliknite desnim tasterom miša na stavku Start, a zatim izaberite stavku Izmeni.
 4. U okviru za podatke vrednosti postupite na neki od sledećih načina:  
  • Otkucajte 4 da biste onemogućili uslugu upravljačkog programa, a zatim kliknite na dugme u redu.
  • Otkucajte 3 da biste ručno podesili uslugu upravljačkog programa, a zatim kliknite na dugme u redu.
  • Otkucajte 2 da biste podesili uslugu upravljačkog programa na automatsko, a zatim kliknite na dugme u redu.
 5. Napustite uređivač registratora.

Nabavljanje i instalacija ispravke


1. metod: Windows Update

Ova ispravka je dostupna na usluzi Windows Update. Kada uključite automatsko ažuriranje, ova ispravka će biti preuzeta i instalirana automatski. Više informacija o tome kako da uključite automatsko ažuriranje potražite u člankuAutomatski preuzmi bezbednosne ispravke.Napomena Za Windows RT i Windows RT 8,1 ova ispravka je dostupna samo putem Windows Update.
 

2. metod: Microsoft Download Center

Samostalni paket za ažuriranje možete nabaviti preko Microsoft centra za preuzimanje. Sledite uputstva za instalaciju na stranici za preuzimanje da biste instalirali ispravku.U sledećoj tabeli kliknite na vezu za preuzimanje koja odgovara verziji operativnog sistema Windows koju koristite. Saznajte da li vaš računar radi pod 32 ili 64-bitnom verzijom operativnog sistema Windows