13. jun 2017 – KB4022715 (verzija OS 14393.1358)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1607, all editionsWindows Server 2016 Standard

Poboljšanja i popravke


Ova bezbednosna ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ovoj ispravci nije uvedena nijedna nova funkcija operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

 • Rešen je problem zbog kog korisnici, nakon instaliranja ispravke KB3164035, ne mogu da odštampaju poboljšane metadatoteke (EMF) ili dokumente koji sadrži rasterske slike prikazane van granica koristeći funkciju BitMapSection (DIBSection).  
 • Rešen je problem zbog kog korisnici, kada omoguće Credential Guard, ne uspevaju da pristupe internetu koristeći proxy uređaj koji nije proizveo Microsoft. Razlog ovome je što se koristi NTLMv2 i što server ne šalje informacije o cilju (TargetNameFields je 0) unutar PORUKE NTLM ZADATKA. 
 • Rešen je problem zbog kog neki Windows klijenti kod kojih je omogućen Windows Information Protection (WIP) ne mogu da pristupe svojim obezbeđenim dokumentima, kao što su zaštićeni dokumenti ili datoteke pošte. Ovo može da se javi kada se klijent poveže sa mrežom preduzeća direktno i daljinski (recimo, preko VPN veze). 
 • Rešen je problem zbog kog dolazi do pada u radu programa Internet Explorer kada je aplikacija Microsoft Active Accessibility pokrenuta u pozadini.   
 • Rešen je problem kod kog dodavanje <select> elementa telu JavaScript aplikacije dovodi do pada u radu aplikacije kada korisnici izaberu polje za izbor. 
 • Rešen je problem zbog kog certutil.exe ne može više da generiše EPF datoteku prilikom pokušaja oporavka ključa za certifikat u verziji 1. 
 • Rešen je problem zbog kog opisno ime mrežnog adaptera na mrežnom interfejsu nije ažurirano u okruženju Hyper-V nakon ažuriranja upravljačkog programa uređaja. To može uticati na upravljanje NIC timom ili prekidačem vSwitch u okviru Hyper-V administratora ili alatke System Center Virtual Machine Manager. 
 • Rešen je problem zbog kog funkcija razdelnika privatnosti bežične pristupne tačke ne blokira komunikaciju između bežičnih uređaja na lokalnim podmrežama. 
 • Rešen je problem zbog kog je dolazilo do pada u radu uređaja kada se u toku njihovog rada priključe USB 3.0 mrežni adapteri
 • Rešen je problem kod kog korisnici na Windows 7 SP1 klijentskim računarima koji se povezuju sa kontrolerom domena zasnovanim na serveru Windows Server 2016 ne mogu da pokrenu aplikacije kao što je Internet Explorer u periodu od približno 10 minuta nakon što se prijave na te računare. Ovaj problem se javlja nakon nadogradnje kontrolera domena preduzeća na Windows Server 2016. 
 • Rešen je problem zbog kog usluga ispravnosti klastera ne uspeva da prijavi događaje kvara MAS HM komponenti. 
 • Rešen je problem zbog kog nije bilo omogućeno korisnicima da prilagodite listu aplikacija u „Start“ meniju koristeći opciju „Ukloni listu svih programa“ iz „Start“ menija.
 • Ažurirana iDNA tabela koja će razrešiti najnovije Unikod emoji znake iz Punycode kodiranja.
 • Rešen je problem zbog kog se ne prikazuju znakovi koje definiše krajnji korisnik (EUDC znakovi) nakon instaliranja ispravke KB4019472.
 • Rešeni su dodatni problemi sa ažuriranim informacijama o vremenskoj zoni, sistemom za skladištenje datoteka, Windows Update evidencijama, USB portom, „Start“ menijom i traci zadataka i Windows jezgrom.
 • Bezbednosne ispravke za Microsoft Uniscribe, Windows jezgro, Windows upravljačke programe za zaštićeni režim rada, Microsoft Graphics Component, Internet Explorer, Windows Shell, Microsoft Windows PDF, Device Guard i Microsoft Edge. Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje

Kada štampate određeni iframe ili okvir na veb stranici, rezultat štampanja može biti prazan ili je odštampan tekst koji podseća na sledeće: 

404 – nije pronađeno

 (Okvir je deo veb stranice ili prozora pregledača koji prikazuje sadržaj nezavisno od njenog kontejnera. Okvir može nezavisno da učita sadržaj.)

Ovaj problem je primećen u pregledaču Internet Explorer 11 i u aplikacijama koje pružaju uslugu hostinga kontroli IE veb pregledača.

Trenutno ne postoji zaobilazno rešenje za ovaj problem. Međutim, ako štampate čitavu veb stranicu, ona će pravilno odštampati.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju. 

Nakon primene SET virtuelnog prekidača preko SCVMM i kada se sistem ponovo pokrene, virtuelni prekidač koji je tek primenjen gubi osnovne fizičke adaptere u SET tehnologiji. To utiče na sve proizvode zasnovane na seriji QLogic BCM578, seriji 45000 i seriji 41000.
 

Problem je već rešen u upravljačkom programu QLogic Virtual Bus Driver (VBD). Više informacija potražite u ovom članku QLogic baze znanja ili u podršci za QLogic

Ako iSCSI cilj postane nedostupan, pokušaji ponovnog povezivanja dovešće do propusta. Uspostavljanje nove veze sa dostupnim ciljem funkcionisaće na očekivan način. Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju. 

Više informacija o problemu sa iSCSI ciljem potražite u sledećem odeljku.

Preuzimanje ove ispravke


Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.