10. oktobar 2017. – KB4041691 (verzija OS 14393.1770)

Primenjuje se na: Windows 10, version 1607, all editionsWindows Server 2016

Poboljšanja i popravke


Ova ispravka sadrži poboljšanja kvaliteta. U ovoj ispravci nije uvedena nijedna nova funkcija operativnog sistema. U ključne promene spadaju:

  • Rešen je problem zbog kog je biblioteka Universal CRT prouzrokovala da proces za povezivanje (link.exe) prestane da radi sa velikim projektima.

  • Rešen je problem sa prosleđivanjem obrazaca u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešen je problem sa prikazivanjem grafičkog elementa u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešen je problem sa na usidrenjem i opozivanjem usidrenja prozora u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešen je problem koji je prouzrokovao iskačući prozor u pregledaču Internet Explorer.

  • Rešen je problem zbog kog je API dobavljača neočekivano brisao podatke.

  • Rešen je problem sa narušavanjem pristupa u procesu LSASS koji se javlja prilikom pokretanja uslova uloga u kontrolerima domena. Stanje trke dovodi do kršenja kada se odvijaju pozivi za upravljanje nalogom dok baza podataka osvežava interne metapodatke. Poništavanje ili promena lozinke spadaju u pozive za upravljanje koji mogu izazvati ovaj problem.

  • Rešen je problem zbog kog USBHUB.SYS nasumično dovodi do oštećenja memorije koje prouzrokuje nasumična otkazivanja sistema koja je izuzetno teško dijagnostifikovati.

  • Rešen je problem zbog kog se vrednost registratora ServerSecurityDescriptor ne migrira prilikom nadogradnje na Windows 10 1607. Usled toga, korisnici možda neće moći da dodaju štampač koristeći uslugu Citrix Print Manager. Osim toga, oni možda neće moći da štampaju preko preusmerenog klijentskog štampača, univerzalnog Citrix upravljačkog programa za štampače, ili preko mrežnog upravljačkog programa za štampače koji koristi univerzalni Citrix upravljački program za štampače.

  • Bezbednosne ispravke za komponentu Microsoft Windows Search i Windows upravljačke programe za zaštićeni režim rada, komponentu Microsoft Graphics, Internet Explorer, Windows jezgro, Microsoft Edge, Windows potvrdu identiteta, Windows TPM, Device Guard, Windows bežično umrežavanje, Windows skladištenje i sisteme datoteka, Microsoft Windows DNS, Microsoft mašinu za izvršavanje skripti, Windows Server, mašinu za bazu podataka Microsoft JET i Windows SMB Server.

Ako ste instalirali ranije ispravke, na uređaju će biti preuzete i instalirane samo nove popravke koje ovaj paket sadrži.

Potražite dodatne informacije o otklonjenim bezbednosnim propustima u Vodiču za bezbednosne ispravke.

Poznati problemi u ovoj ispravci


Simptom Zaobilazno rešenje
Nakon instaliranja ove ispravke, preuzimanja ispravki preko ekspresnih instalacionih datoteka će možda biti neuspešno.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4041688.

Napomena: Ispravka KB4041691 nije dostupna preko datoteka za ekspresnu instalaciju operativnog sistema Windows Server 2016.

Nakon instalacije ispravke KB4041691, korisnici paketa će prilikom zatvaranja nekih aplikacija možda videti dijalog greške koja ukazuje na to da se pojavio izuzetak unutar aplikacije. Ovo može da utiče na aplikacije koje koriste mshtml.dll za učitavanje veb sadržaja. Otkazivanje se javlja samo kada se proces već zatvara i neće uticati na funkcionalnost aplikacije.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

 

Microsoft je upoznat sa problemom sa objavljivanjem mesečne bezbednosne ispravke od 10. oktobra 2017. za Windows 10 u verziji 1607 (KB4041691) koja je namenjena WSUS\SCCM upravljanim uređajima gde Windows uređaji možda neće moći da pokrenu sistem nakon instaliranja ove ispravke..

Ovo nema uticaja na korisnike koji su preuzeli ispravku direktno iz usluge Windows Update (za verziju Home i za potrošačke uređaje) ili iz usluge Windows Update for Business.

Rešili smo ovaj problem sa objavljivanjem. Korisnici koji su naišli na probleme treba da pročitaju ovaj članak:

Windows uređaji možda ne uspevaju da pokrenu sistem nakon instaliranja ispravke KB 4041676 ili 4041691 u verziji od 10. oktobra, a u kojoj postoji problem sa objavljivanjem

Valjanost kumulativnih bezbednosnih ispravki je potvrđena. Preporučujemo svim korisnicima da preuzmu ove kumulativne bezbednosne ispravke.

 

Instaliranje ove ispravke može dovesti do toga da aplikacije zasnovane na mašini za bazu podataka Microsoft JET (Microsoft Access 2007 i starije verzije ili aplikacije koje ne proizvodi Microsoft) otkazuju prilikom kreiranja ili otvaranja Microsoft Excel .xls datoteka. Poruka o grešci glasi: „Neočekivana greška spoljašnjeg upravljačkog programa (1). (mašina za bazu podataka Microsoft JET)“.

Preuzmite i instalirajte Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable, a zatim izmenite niske za povezivanje sa bazom podataka u programu Microsoft Excel tako da im dobavljač bude ACE. Na primer: promenite vrednost Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 u Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Aplikacije zasnovane na UWP platformi (Universal Windows Platform) koje koriste JavaScript i asm.js mogu prestati sa radom nakon instalacije ispravke KB4041691.

Deinstalirajte aplikaciju. Kada to bude gotovo, ponovo je instalirajte.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Neki korisnici koji su postavili veličinu teksta za ikone na veću vrednost (preko Postavki za prikaz na kontrolnoj tabli) mogu da imaju problema prilikom pokretanja programa Internet Explorer.

Smanjivanje veličine teksta za ikone ili korišćenje postavke Promeni veličinu svih stavki trebalo bi da ublaži ovaj problem.

Microsoft radi na rešenju problema i obezbediće ispravku u predstojećem izdanju.

Kada instalirate ovaj KB, korisnici pregledača Internet Explorer 11 koji koriste SQL Server Reporting Services (SSRS) možda neće moći da se pomeraju kroz padajući meni pomoću trake za pomeranje.

Ovaj problem je rešen pomoću ispravke KB4053579.

 

Preuzimanje ove ispravke


Ova ispravka će biti automatski preuzeta i instalirana iz usluge Windows Update. Da biste nabavili zaseban paket sa ovom ispravkom, posetite veb lokaciju Kataloga Microsoft Update.

Informacije o datotekama

Da biste dobili spisak datoteka koje su obezbeđene u ovoj ispravci, preuzmite informacije o datotekama za kumulativnu ispravku 4041691.